www.quartermile.ws Forum
April 24, 2026, 04:14:25 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Misfiring  (Read 2114 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tcode
Rokie
*

« on: May 03, 2008, 08:56:36 AM »

Molim za pomoć..

prilikom naglog ubrzavanja u prvoj, a samo ponekad u drugoj brzini, nakon što se motor naglo razvrti do cca 6k rpm-a, te postigne boost od oko 1,4 bara, počinje trokirati. Zatim trokira nekih 5-10 sekundi, kako lagano dodajem gas, trokira sve manje, te na koncu počne normalno primati gas i vući. Ovo mi se ne događa na istom (ili čak većem boost-u) te istim okretajima u recimo, trećoj, četvrtoj i petoj brzini, uvijek u prve dvije. Moja sumnja je da kod tako naglog prelaska kroz mapu goriva, injektori zaliju svječice. Svječice su Denso Iridium IK22. Pokušat ću danas nabaviti neke vulgaris bakrene, pa ću vidjeti. Što bih još trebao provjeriti??
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #1 on: May 03, 2008, 11:59:34 PM »

Molim za pomoć..

prilikom naglog ubrzavanja u prvoj, a samo ponekad u drugoj brzini, nakon što se motor naglo razvrti do cca 6k rpm-a, te postigne boost od oko 1,4 bara, počinje trokirati. Zatim trokira nekih 5-10 sekundi, kako lagano dodajem gas, trokira sve manje, te na koncu počne normalno primati gas i vući. Ovo mi se ne događa na istom (ili čak većem boost-u) te istim okretajima u recimo, trećoj, četvrtoj i petoj brzini, uvijek u prve dvije. Moja sumnja je da kod tako naglog prelaska kroz mapu goriva, injektori zaliju svječice. Svječice su Denso Iridium IK22. Pokušat ću danas nabaviti neke vulgaris bakrene, pa ću vidjeti. Što bih još trebao provjeriti??

promijeni svijecice, ili smanji zazor na 0.8mm i probaj...imao isti problem

more booost
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #2 on: May 04, 2008, 10:29:10 AM »

baci iridum u najblizi kontener za smece.. ali gledaj da je pun do vrha da ne dodjes u napast ponovo ih isceprkas

salim se.
totalno krivi odabir svijecica... pokusa s nekim dosta hladnijim. ali naravno da nisu iridium. nije to stok auto da se vozis 100k km...

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Tcode
Rokie
*

« Reply #3 on: May 04, 2008, 09:44:11 PM »

Stavio bakrene svječice, na žalost ista stvar. Imam osjećaj da mi sistem goriva ne drži tlak kod naglog boost-anja, pa ostane bez goriva. Probat ću nabaviti neki manometar za tekućine i izmjeriti tlak u rail-u u trenutku kada se to dogodi.
Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: