www.quartermile.ws Forum
April 25, 2026, 05:11:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: zastava/yugo,koji motor najbolje za swap  (Read 6584 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abarthson
Apprendista
*

« on: February 16, 2008, 07:46:47 PM »

eh da....i ja polagano odustajem os sohc motora , dakle sad me zanima jedna od mnogih kemija koje imam u glavi.....dakle ovako htio bi neki što veći motor do 6 cilindara(v6)a da nije pretjerano težak , može biti i peterocilindraš(ma da sam čuo da i nisu spašeni što se tiče pete mazalice),samo mi je bino da je težak oko 150 kg sam motor da ima veći radni obujam od 2 litre i naravno da ima što kraći hod, ako neko zna dobitnu kobinaciju,molio bi da kaže bio bih zahvalan

(pod motor uzimam samo fiat/alfa)

pozdrav!

bez obzira na sve.........uvijek je majstor kriv
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #1 on: February 16, 2008, 08:06:50 PM »

Uzmi auto katalog obicno na kraju ima podatke za sva vozila -motori.... i citaj

bubi_hf
Guest
« Reply #2 on: February 16, 2008, 10:15:57 PM »

hoces 2.0 turbo lancija,generalka je napravljena dam povoljno
abarthson
Apprendista
*

« Reply #3 on: February 17, 2008, 02:43:23 AM »

hoces 2.0 turbo lancija,generalka je napravljena dam povoljno

hehe imam takav motor+mjenjač sve komplet doma,samo da pitam da li ko zna neke okvirne dimenzije alfinog 3.0 v6 24v iz 164 čini mi se malo preglomaznim...i da da li je postojao 2.5 v6 atmo u alfi nekoj starijoj?

Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #4 on: February 17, 2008, 02:48:48 PM »

bezveze obican

1.6 16v i gas.

ili ko gulli motors, 1.8 16v klip 86.4 Wink

Lampredi twin cam
abarthson
Apprendista
*

« Reply #5 on: February 17, 2008, 03:51:43 PM »

bezveze obican

1.6 16v i gas.

ili ko gulli motors, 1.8 16v klip 86.4 Wink

to će bit najvjerovatnije........bio je ovdje jedan 101 sa ritmo tc motorom.....to je u zavojima išlo ravno,zato pitam da li neko zna za koji veliki lakši motor,koji motor iz fiat grupacije ima aluminijski blok?i da li ima

moco1abarth
Rokie
*

« Reply #6 on: February 18, 2008, 03:34:36 PM »

Ako je sa ritmovim motorom ( pretpostavljam da mislis na 1.6 motor )isao ravo po zavojima onda ce ici sa svakim motorom vece zapremine, aluminijske blokove su imali noviji motori sa 16v ali sta god da utrpas vece auto nece biti bas balansiran, a neki alfin v6 mozes zaboraviti jer iziskuje previse troskova, motor je prevelik pa bi ga trebalo staviti od iza, pogon na zadnje kotace, nesto kao clio V6 ali ko sta sam rekao, previse posla. Moj ti je savjet da ubacis jedan 1.5 ili ako si odustao od atmosferca probaj 1.4 turbo od una, a vecu zapreminu sa malo kila ne vjerujem da ces naci...
pepo
Guest
« Reply #7 on: February 18, 2008, 09:56:21 PM »

hehe imam takav motor+mjenjač sve komplet doma,samo da pitam da li ko zna neke okvirne dimenzije alfinog 3.0 v6 24v iz 164 čini mi se malo preglomaznim...i da da li je postojao 2.5 v6 atmo u alfi nekoj starijoj?
Ima u alfi GTV6 2.5 V6 160 KS(longitudalno postavljena masina,ako radis preradu na centralno onda je ova ok,a budes ju nasao i NE :D),Alfa 75 3.0 V6 America ( + USA modeli 2.5V6 i 3.0V6 za njihovo tr.)
abarthson
Apprendista
*

« Reply #8 on: February 18, 2008, 10:05:15 PM »

Ako je sa ritmovim motorom ( pretpostavljam da mislis na 1.6 motor )isao ravo po zavojima onda ce ici sa svakim motorom vece zapremine, aluminijske blokove su imali noviji motori sa 16v ali sta god da utrpas vece auto nece biti bas balansiran, a neki alfin v6 mozes zaboraviti jer iziskuje previse troskova, motor je prevelik pa bi ga trebalo staviti od iza, pogon na zadnje kotace, nesto kao clio V6 ali ko sta sam rekao, previse posla. Moj ti je savjet da ubacis jedan 1.5 ili ako si odustao od atmosferca probaj 1.4 turbo od una, a vecu zapreminu sa malo kila ne vjerujem da ces naci...

eh da.... sto se tiče mog ukusa o preradi motora ,imam poštovanje jedino prema atmosfercu,za turbo ne želim ni čuti, tako da se neki turboluđaci nebi nasli povrijeđeni,sto ljudi-sto cudi tako i ja,nazalost cu izgleda odustati od 101 i uzeti nekog tipa i složit nekog krvoločnog atma,od 101 lagano odustajem jer ipak sam imao već 3 komada i prilično sam bio zadovoljan,a sada kada su vremena drukčija,bilo je i vrijeme da i ja promjenim auto,najvjerovatnije bude bio tipo,a sa alfinim vi six bi bas volio malo kemijati.... momci hvala na pomoći može lock na ovu temu....

Pozdrav !

Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: