Ako je sa ritmovim motorom ( pretpostavljam da mislis na 1.6 motor )isao ravo po zavojima onda ce ici sa svakim motorom vece zapremine, aluminijske blokove su imali noviji motori sa 16v

ali sta god da utrpas vece auto nece biti bas balansiran, a neki alfin v6 mozes zaboraviti jer iziskuje previse troskova, motor je prevelik pa bi ga trebalo staviti od iza, pogon na zadnje kotace, nesto kao clio V6 ali ko sta sam rekao, previse posla. Moj ti je savjet da ubacis jedan 1.5 ili ako si odustao od atmosferca probaj 1.4 turbo od una, a vecu zapreminu sa malo kila ne vjerujem da ces naci...
eh da.... sto se tiče mog ukusa o preradi motora ,imam poštovanje jedino prema atmosfercu,za turbo ne želim ni čuti, tako da se neki turboluđaci nebi nasli povrijeđeni,sto ljudi-sto cudi tako i ja,nazalost cu izgleda odustati od 101 i uzeti nekog tipa i složit nekog krvoločnog atma,od 101 lagano odustajem jer ipak sam imao već 3 komada i prilično sam bio zadovoljan,a sada kada su vremena drukčija,bilo je i vrijeme da i ja promjenim auto,najvjerovatnije bude bio tipo,a sa alfinim vi six bi bas volio malo kemijati.... momci hvala na pomoći može lock na ovu temu....
Pozdrav !