www.quartermile.ws Forum
April 24, 2026, 07:36:28 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1] 2   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: chop top  (Read 7690 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
davor
Guest
« on: January 31, 2006, 02:28:02 PM »

znate li nekog da se bavi time, svejedno dal je u RI ili ZG, frend bi to slozio na kadetu sa 4vrata...
::powertech::
Guest
« Reply #1 on: January 31, 2006, 08:38:56 PM »

Kadett s 4 vrata.. zasto pobogu...

Ekipa u Zg se time bavi; choppaju bube, za kadeta ne znam. Ja osobno to nikad ne bih radio osim na coupeu.. MAnje je uvijanja samonoseće karoserije (nemaš šasiju, dakle, krov mora jebeno dobro biti navaren natrag.. )..

Mislim da je u pitanju bio čak i gabrek, nemam pojma
davor
Guest
« Reply #2 on: February 01, 2006, 01:37:41 AM »

decko je prvo htio skratit auto za 30cm al je to palo u vodu zbog nekog "otoka" u sasiji a sad ga pere ideja da snizi krov...
za bube je lako, stakla su im ravna, treba nekog ko ce mu zrezat "normalnu" prednju sajbu...
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #3 on: February 01, 2006, 02:17:18 PM »

jel to bozho opet ima neke bjesne ideje obican
davor
Guest
« Reply #4 on: February 02, 2006, 02:37:03 AM »

aha:drink:
Doktor
Tuner
*

« Reply #5 on: February 06, 2006, 12:56:22 PM »

Koliko ja znam, top-chop na crvenoj bubi iz ZG je radio limar Jadranko (puno ime i prezime neznam, ali mislim da mogu doznati), a stakla su ručni rad iz tvornice stakala u Lipiku, jer je frka rezati postoječa....
Ni na bubi to nije nimalo lak zadatak (imam "slikovna uputstva") i nebi to nikome preporučivao tko nema puno strpljenja ili love.

Osoba koja bi to mogla izvesti i koju preporučam u ZG je:

Senad Cerić

Malomlačka 86,Mala Mlaka

Gsm: 098-9025-564
Tel: 3816-180

Moja buba će kod njega završiti na sređivanju limarije, kad se lova skupii...

VW-1300-RS
100%  Best  Motoring  Fan
aircooled_vw_boy
Guest
« Reply #6 on: February 17, 2006, 04:10:58 PM »

Originally posted by davor
decko je prvo htio skratit auto za 30cm al je to palo u vodu zbog nekog "otoka" u sasiji a sad ga pere ideja da snizi krov...
za bube je lako, stakla su im ravna, treba nekog ko ce mu zrezat "normalnu" prednju sajbu...

nisu sva stakla na bubi ravna!!

na modelima 1200/1300/1500/1302 su samo prednje staklo i bočna stakla ravna,a zadnje je zaobljeno

dok model 1303 ima samo bočna stakla ravna,jer su prednje i zadnje zaobljeno:headbang:
Bender
Apprendista
*

« Reply #7 on: February 19, 2006, 02:49:46 PM »

cisto sumnjam da su stakla radjena po narudjbi, a ako jesu dajte se informirajte za detalje-cijena,vrsta stakla (najvjerovatnije kaljeno staklo...). a teoretski i nije problem rezat stakla, samo tribas pogodit vrstu brusa za rezanje i broj okretaja. najbolje je ako imas nekoliko stakala koja ti ne trebaju pa metodom pokusaja i pogresaka. ali praksa nije teorija pa sve moze past u vodu kad sofer sajba napukne po cijeloj sirini.
postoji jos jedna opcija top chopa- neka cili okvir prednje sajbe izreze i spusti ga u motorni prostor onoliko koliko misli spustat krov. tako okvir ostaje originalnih dimenzija, ostaje i staklo originalno a i sutra je lakse zaminit staklo ako mu se sta dogodi. tako bi zapravo sajba (i brisaci i sve) bila ukopana u haubu ka u novih auta. to sve pod uvjetom da sprida ima dovoljno mista, ali kad se vec toliko pila i vari onda je lako napravit mista ako ga i nema....
i nije problem ni od jedne cetverovratne karoserije napravit kupe. samo malo pilanja i varenja, i naravno puno ojacanja po podu.....
Bender
Apprendista
*

« Reply #8 on: February 19, 2006, 03:00:14 PM »

e da...moguce je bilo koju karoseriju natjerat da postane coupe, ali neke jako, jako tesko...(zbog npr. nakosene bocne linije...)
Doktor
Tuner
*

« Reply #9 on: February 20, 2006, 01:31:11 PM »

Bender, stakla stvarno jesu rađena po narudžbi, poznam vlasnika choppane Bube ! Tvornica stakala u Lipiku je to radila za njega....

P.S. da, moguće hje napravit coupe iz obične karoserije, imao sam prilike nešto takvo vidjeti u VW Speedu pred koju godinu - VW Jetta Coupe....

VW-1300-RS
Bender
Apprendista
*

« Reply #10 on: February 22, 2006, 06:44:18 PM »

pa ofkors da je, ako ameri mogu auto produzit, zasto bi ga bija problem skratit? ali to suu principu karoserije koje imaju ravnu bocnu liniju (stariji auti). ja sam npr. edavno ima prilike kupit solidan peugeot 405 i kako razmisljam unaprijed, mislim se sta bi se dalo od njega napravit  i padne mi napamet napravit kupe....e ali zajeb je sta se linija bocnih stakala penje od sofer sajbe prema gepeku., kad bi ga jednostavno skratija, dobija bi skalinadu od bocne linije....
P.S.- raspitaj se malo za ta stakla, posebno da li rade zakrivljena stakla (mozda su njemu samo izrezali ravno staklo (radni strojevi, traktori))
Doktor
Tuner
*

« Reply #11 on: February 23, 2006, 10:57:28 AM »

Ma nisu mu rezali ravno staklo (već sam ti napisao da su sva nanovo napravljena), uključujući i zadnje koje je zakrivljeno. Rezati stara i (možda najvažnije - izgrebana stakla) je po meni glupo, osim ako se učiiš to raditi sam.....

Link: http://www.lipikglas.hr/:deal:

VW-1300-RS
vwfan
Cuccetta
*

« Reply #12 on: February 23, 2006, 03:02:36 PM »

bilo je na telki da su mu u lipiku izlili staklo , a što se tiče  rezanja orginalnih šta se e ne bi raspala ta stakla prilikom rezanja pošto su kaljena

[Edited on 2-23-2006 by vwfan]
Doktor
Tuner
*

« Reply #13 on: February 23, 2006, 04:21:02 PM »

Da, upravo tako, ali ima neki štos sa poljevanjem sa alkoholom i paljenjem istog, iako to baš ne kuižim....to mi je sam vlasnik rekao.....
:kuhar:

VW-1300-RS
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #14 on: February 23, 2006, 05:42:13 PM »

Originally posted by Bender
pa ofkors da je, ako ameri mogu auto produzit, zasto bi ga bija problem skratit? ali to suu principu karoserije koje imaju ravnu bocnu liniju (stariji auti). ja sam npr. edavno ima prilike kupit solidan peugeot 405 i kako razmisljam unaprijed, mislim se sta bi se dalo od njega napravit  i padne mi napamet napravit kupe....e ali zajeb je sta se linija bocnih stakala penje od sofer sajbe prema gepeku., kad bi ga jednostavno skratija, dobija bi skalinadu od bocne linije....
P.S.- raspitaj se malo za ta stakla, posebno da li rade zakrivljena stakla (mozda su njemu samo izrezali ravno staklo (radni strojevi, traktori))

Ajde Bender ovako nesto napravi::

Peugeot 405 T16
Pages: [1] 2   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: