www.quartermile.ws Forum
April 24, 2026, 05:45:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: chop top  (Read 7684 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #15 on: February 23, 2006, 06:22:37 PM »

...jos malo

Peugeot 405 T16
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #16 on: February 23, 2006, 06:24:36 PM »

...samo nemoj ovako:screams:

Inace bi mogao zadnju sajbu od 406 coupea iskoristit...

Peugeot 405 T16
FiKi
Rokie
*

« Reply #17 on: February 23, 2006, 11:38:46 PM »

ovaj bijeli mi super izgleda::
Doktor
Tuner
*

« Reply #18 on: February 24, 2006, 11:28:02 AM »

405 Coupe  BenderfarinaLOL

VW-1300-RS
100%  Best  Motoring  Fan
Bender
Apprendista
*

« Reply #19 on: February 25, 2006, 01:37:12 PM »

vidis ti, ovo auto prvi put vidim...pa sad ti reci da nisam vizionar. zna sam ja da bi to lipo izgledalo, taj auto iako star i dalje ima zanimljivu i dinamicnu liniju...Kutija to bi lako napravija da radin od poliestera ili epoxija ali zajebavat se sa limarijom...nou tenks

Doktore drago mi je cut to za glasses. odavno se vec bavim mislju da napravim sebi repliku nekoga staroga auta sa novijom mehanikom a najveci problem i jesu bila stakla. ako su ta stakla prihvatljive cijene (jeftinije nego da ih nabavljam iz USA ili Italije ili sl...), napravit cemo posal. mozemo razmisljat i o kalupima i maloserijskoj proizvodnji....aj raspitaj se za cifre
Doktor
Tuner
*

« Reply #20 on: February 25, 2006, 02:59:57 PM »

Gle, u ovom trenutku nemam kontakt sa Goranom, vlasnikom top chopa, ali prvom prilikom ću ga pitati....
To o vizionarstvu mi kod tebe nije ni cudno....pratio sam tvoje postove jos dok smo bili na Crotuningu, jedini si se raspitivao o lowriderima (ako me sjecanje ne vara), a po tome sam zakljucio da nisi golobradi klinac koji je dan prije uclanjenja na forum pogledao neki od filmova tipa Fast'n'Furious....
Bed svakog takvog projekta u kojem rucni rad igra veliku ulogu je nazalost uvjek cijena - odnosno lova potrebna tako nesto isfinanciras...

Isto tako tvrdim da je ovakva karoserijska prerada uvjek i jedino prava kad je od lima. Recimo u ZG-u jedan moj kolega po autu upravo restaurira VW Bubu speedster, uz malu napomenu: niti jedan dio neće biti od poliestera, sve lim (ili možda aluminij - ručno oblikovan kod gore navedenog majstora) !
Auto je inače u originalu bio složen od djelova MS designa, ali sada postaje nešto puno ozbiljnije...

Ako saznam još koji bitan detalj,  javim se svakako ! :pivo:

VW-1300-RS
Bender
Apprendista
*

« Reply #21 on: February 26, 2006, 12:38:27 PM »

ofkors,ofkors maj frend...to je i moja filozofija-ako je karoserija od plastike moze (npr Corvette, AC Cobra i sl.. ili replike starih auta), ali da b limene aute nadogradjiva plastikom, nema sanse. NITI BLATOBRANE!!! pogotovo ne ovako kako rade ovi lokalni hrvacki kvazituneri, nedavno sam ode u ST vidija neki narachasti BMW Compact "sredjen" sa spojlerima i radjenim blatobranima i sad gledam ja to auto, koje sveukupno cak i ne izgleda loshe, ali kad pogledash straznje blatobrane odma vidish da je to plastika.kako? pa lipo, na autu koji je pun mesnatih debelih oblih linija, ovaj je napravija tanki plasticni blatobran na koji bi se mogao porezat, izgleda ka pokitan i prelakiran papir i strshi na tome autu ka govno u punchu...

nego osim stakala ima jos jedan problem-kromirani dijelovi, npr. ko bi .hr moga radit branike ? ima li takvih?
Bender
Apprendista
*

« Reply #22 on: February 26, 2006, 12:49:29 PM »

a sta se tice vizionarstva jednom mi je palo na pamet od nekog normalnog auta napravit kamionet. a onda zasto ne i terenac. pocnem razmisljat o Zastavi Poly...ne to je preusko....Lada..malo bolje ali isto usko...stari Rekord Olympia...neloshe...Peugeot 505..hmmm..izvrsno...cak sam imao i pristup jednome...dakle plan jednostavan-nabavit negdi donji postroj od nekoga terenca slicnih dimenzija i samo Pezholinu karoseriju zavidat na sasiju uz neke sitne prilagodbe. praznine popunit pur-pjenom, stavit sprida bul bar i eto...i onda se jednom sjetim pogledat po netu i vidi sta nadjem-to vec postoji....i stvarno dobro izgleda...(meni je primarna namjena bila da to mome starome bude radni stroj a ne za izlazit Subotom navecer vani...),a zamisli ovo sa malo sirim gumama i lipsom piturom....mrnjaoooo
Doktor
Tuner
*

« Reply #23 on: February 26, 2006, 01:13:59 PM »

Dobar si po pitanju ideja, a slikica je super....:pivo:

Što se kromiranja tiće, to radi jedan lik u ZG, čak mislim da ih i ima više, a možda bi se i u Ri našao netko.....

Adresa: (c/p sa drugog foruma)

Galvanizacija Patafta, Fakultetsko dobro 8 (cesta nasuprot stadiona u
Maksimiru, uz sami zoo vrt)
01/231-6861

kromiranje povrsine 10cm x 10cm kosta oko 7kn

ili:

Galvanizacija
01 / 6111402 , to je u Paromlinskoj kod starog Importanea, ZG naravno...

to je sve što imam, ali znam za još jenog tipa u novoj Vlaškoj u ZG, u blizini Petrove crkve, ali nemam adresu....

Nadam se da će ti bilo što od ovoga koristiti.:cool:

VW-1300-RS
Pages: 1 [2]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: