www.quartermile.ws Forum
May 14, 2026, 09:00:09 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: POLL:Da li ce tradicionalno demolirati i ovaj mot  (Read 16908 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #15 on: February 21, 2006, 07:28:18 AM »

2 zax:

Ajde plz pomogni  nasem Alfa-muzjaku(ludjaku) da nabavi wideband-icu ako on slucajno ne uspije- ti ces normalno biti isto dio MS experimenta ako hoces...treba mi netko razuman da ga kontrolira

"Never argue with an "misinformed person".
 He will just drag you down to his level and beat you with experience."

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #16 on: February 21, 2006, 09:10:56 AM »

ja je mogu nabaviti... babba pricao sam ti o tome.. meni ce isto doci..

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #17 on: February 21, 2006, 10:38:43 AM »

Koja je lova u igri da ju sam kupim?

Auti, zhene, i WB sonde se ne posuđuju obican
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #18 on: February 21, 2006, 11:53:39 AM »

2 :
Jedna od najjeftinijh je LC-1 od Innovative Motorsports - iz Njemacke se moze naruciti zajedno sa kontrolerom za oko 200 Eura, te MS ima support za nju (vec je uprogramirana  A/fr krivulja u firmware).

Moram ti jos napomenuti da od prosle godine svaki novi MS firmware ima "Autotune" mogucnost - a to je super stvarcica...

To ti ukratko znaci ovo: zelis da ti je npr. hi boost & hi RPM podrucje 12.5:1, stavis neko srednje podrucje rada motora 13:1, te za low boost stavis recimo 13.5:1 - upalis MS sa laptopom, jedan tip  vozi, drugi za laptopom ukljuci "Autotune" i mape se automatski same namjestaju prema "A/fr target" tablici istovremeno dok vozis - kad si zadovoljan sa rezultatom svatko toliko u voznji stisnes "Enter" i snimis tu modificiranu mapu - sa "Autotune"funkcijom  ti treba cca. 1h malo jace voznje da napravis auto koji odlicno vozi za sto bi ti inace trebali tjedni...:cool:

kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #19 on: February 21, 2006, 05:13:19 PM »

To na VEMS isto koliko se sjecam.
Tonciju radi Kadett na VEMS-u bez problema do sada...
Tj. imao je nekih problema sa lerom ,ali je rijesio...
Non stop se dogovaramo nac,ali nikako....

Peugeot 405 T16
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #20 on: February 24, 2006, 12:13:29 PM »

2 kutija:

Tocno, na  VEMS-u  postoji ista funkcija -  to mi je Tonci jos prosle godine govorio. Zanima me kako ce ici Kadet kad se sve napravi -  trebao bi  biti  zvijer sa VEMS-om  :bilder:

2 :

Ako ti nije problem, posalji mi slike na mail ili napisi detalje kakav ti je sistem paljenja - usporedio sam one sheme koje si poslao i moja MS instalacija je identicna sto se tice injektora i svih senzora - znaci sve je prakticki "bolt-on" - jedino bi se trebala malo modificirati tvoj sistem paljenja, ovisno sta imas gore....

MS podrzava u najnovijem kodu wheel decoder za prakticki sve standardne remenice (60-2, 24-1, 12-1, 4-1) tako ako imas pick-up s nekom od navedenih remenica ne bi trebalo biti problema - jedino bi trebao ugraditi tzv. VR sensor conditioner (sklop koji oblikuje signal iz pick-upa tako da ga MS moze prepoznati).

Ako nemas takve remenice, mogla bi se napraviti custom i montirati na radilicu.

Isto tako, sto se tice bobina podrzava do 6 bobina - sto se tice toga to nije problem.

[Edited on 24-2-2006 by Bubba Zanetti]

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #21 on: February 24, 2006, 01:03:36 PM »

ja ti dole na remenici radilice imam 4 kljuna koji prolaze pokraj pickupa koji ima dvije zhice...

a u razvodniku imam dva kljuna koji su postavljeni na 90° i jedan je pickup sa dvije zhice..

[Edited on 24-2-2006 by ]
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #22 on: February 27, 2006, 11:06:21 AM »

2 :
Situacija je ovakva - najjednostavnije i najbezbolnije rijesenje je da  izbrusis jedan zub sa remenice na radilici - tako ces dobiti 4-1 remenicu (3 zuba pod 90° , jedan fali).
Ona 2 zuba na razvodniku ce tada  biti suvisna.

S tom remenicom mislim da bi trebalo raditi sve OK , jer ovih dana sam isprobavao najnoviji MS firmware koji podrzava izmedju ostalog i tu remenicu - i za sada nema nikakvih problema u rasponu od nekih 200/njak okretaja pa sve do 8100 okretaja - taj kod je jos u vrlo ranoj  beta fazi , te sigurno ima nekih sitnih bugova, ali za sada radi odlicno na simulaciji.

Naglasavam "trebalo raditi" jer nisam isprobao na autu -umjesto da  isprobavam sa remenicom sto  bi bilo  vrlo neprakticno u stanu,  koristio sam *.wav file koji ima isti oblik signala kao i pick-up, te sam ga vrtio u loop na Cool Editu.
:pizza:

To je prakticki 99% identicno kao i prava stvar, ali  naravno  nista ne vjerujem dok ne vidim tu remenicu da radi  na  nekom autu...ali uskoro ce mi mozda Jura posluziti kao pokusni kunic s obzirom  da je  slozio svoj novi motor, pa ga necu morati puno nagovarati  :shpaner:

Ako to uspije, mogle bi se koristiti 2 bobine koje bi bile okidane sa dva modula - to sve moze ostati standardno.

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #23 on: February 27, 2006, 05:21:39 PM »

chekaj da prvo nachipam centralu pa chemo vidit kako se bude ponashalo... a ako nebudem zadovoljan onda chu skinut taj zub na remenici jer ako ga sada skinem onda nema povratka... jedino varit i brusit a to mi se neda...

Za kolko mi mozhesh nabavit WB sondu  koja ima i ekran da vidim situaciju?
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #24 on: March 01, 2006, 02:45:59 PM »

2 :

Pogledaj one linkove koje sam ti dao i trazi "LM1" - kontroler sa A/fr displayom...

Ali nije mi jasno sta ce ti WB lambda tako hitno u slucaju da ce ti taj tip nacipati tvoj auto - onda ce valjda on napraviti mape sa svojom WB lambdom , kasnije kad ti on sve rijesi ti i tako ne bi smio nista dirati po mapama...

wladex
Global Moderator
Apprendista

« Reply #25 on: July 15, 2006, 03:19:41 PM »

da ozivimo i ovaj thread :D
uspjesno demoliran motor

Bmw 330d Touring
BMW 324td Touring
sira
Sirko from Japirko
Super Moderator
Tuner

« Reply #26 on: July 15, 2006, 03:37:49 PM »

Nažalost, pogodio sam :rolleyes:

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #27 on: July 15, 2006, 06:41:31 PM »

nisam ga ja demolirao

MOTOR SE SAM SJEBO :smiley_abyh::smiley_abyh::smiley_abyh::smiley_abyh:
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #28 on: July 15, 2006, 11:14:07 PM »

da si imao zatvorreni krug preko tubo modula to se nebi desilo...
ali ti nemas modula... a DA :lol2:

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #29 on: July 16, 2006, 08:47:12 AM »

DASTEK turbo modul che se stavit i rijesheno :anbaa:
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: