www.quartermile.ws Forum
October 14, 2024, 09:54:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Kompatibilnost EFI sistema???  (Read 2729 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Yugo_Turbo
Guest
« on: June 04, 2006, 02:31:01 PM »

Dugo vec ovo ocu pitati al nikako da se sjetim....
Imam FIAT 1.3turbo motor koji ima BOSCH Ecu za ubrizgavanje i Marrelli za paljenje i jos neke parametre.
Zanima me da li posto mogucnost ubacivanja(ovo pitam cisto informativno jer to necu raditi SIGURNO!) recimo ubirzgavanja za Lancinog 1.6turbo motora?
Da li bi to radilo(kad bu uopste uspio spojiti)?
Sumjam da Bosch za svaki auto pravi poseban ECU, sve sut to da kazem univerzalni sistemi koji idu na puno auta pa on vjerovatno od podataka sa lambde,MAP-a i jos ponecega vidi kolko goriva treba i inidirektno ako se tako moze raci 'SAZNA' koje je motor zapremine.
Da li je to moguce makar teoretski?
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #1 on: June 04, 2006, 11:46:02 PM »

Naravno da se za svaki motor radi novi MAP,
moze se napraviti i daleko je efikasnije od tog BOSH debilnog ubrizgavanja.. koje je prepuno restrikcija..
S dlete je IAW jedinica i njoj malo koja moze konkururati.. naravno jedno iznajd nje je totalna SA jedinica..
NAravno ti mozes to sve oziciti s tom instalacijom i kao Velibor ukomponirati MEGASQUIRT jedinicu.. ali to sve poskupljacva proces ako vec ima jeftinija opcija s softwerom od nikole..
Tu kombinaciju turbo verzije vec uspjedno vozi nekoliko auta...  pa i sam Tipo je preko IAW jedinice... maravno Unichip je ukomponiran ih nekih drugoh razloga.
Uglvanom sve je 5

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #2 on: June 05, 2006, 08:53:19 AM »

jel mozhe na ovu postojechu elektroniku spojiti UNICHIP?
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #3 on: June 05, 2006, 03:53:40 PM »

moze, to se radilo turbo palji... covjek je prezadovoljan.. :headbang:::

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Yugo_Turbo
Guest
« Reply #4 on: June 06, 2006, 04:08:36 PM »

Ne ne,Zeljko nisi me razumio,ja to pitam cisto informativno i ja to ne planiram raditi nego sam hto znati.
Kod mene je vec odluceno sta ce al o tome na drugom mjestu i drugom prilikom.

Kolko je izaslo Palju to zadovoljstvo i koje opcije nudi Unichip?

Hvala na odgovorima.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #5 on: June 06, 2006, 04:27:38 PM »

unichip ima sve opcije... s njime mozes pogoniti tj izdrjvati sto god pozelis.. od nitra, solonoida boosta, dodatnih injktora, close loop sitema, strcanja vode u sistem, maf tu map konverzija.. apsolutno sve...

neka ti palje kaze za ostatak..

Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic sticky  
Jump to: