www.quartermile.ws Forum
June 14, 2026, 10:26:15 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: MRGUD tko je taj LICIMUR  (Read 41647 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #90 on: June 18, 2006, 01:37:09 AM »

Originally posted by Dominik
Originally posted by Zeljko
Jao sto sam zao... zlokovski..
ajmo opet DATEK DASTEK DASTEK DASTEK, UNICHIP UNICHIP UNICHIP UNICIP

Salu na stranu
Rossi Shvati i pomiri se stime da s Unichipom 90% dansnjnih automobila moze izvuci max... ma sto izmjeni i nadogradio na njega... a i dalje orginalni ECU cuva motor kao sto mu je u tvornickim postavkama zadano.
Unichip daje vise opcija djutj sajkla.. ako znas naravno sto je to..
npr. EGT sonda i pracenje temp ispuha, pregrijavanje motora itd itd

Bit ces orezadovljan s iaw-om, nezna sada tj odavno ima opcija auto lrninga preko WB-sonde.

Uh volin kada se ovako raspricamo, urodice nekim plodom.

:pivo: vi meni 100 godina tako Wink:kinez::kinez::headbang:::::

s sta recimo kod detonacija kad se EGT spusti......jel se motor pregrijava ?

a u kom smislu auto learninga, kod korekcijskih atmosferskih ili temperaturnih mapa ili cisti autotune s zadanim AFR-om.....

..ja bih rekao autotune sa WB...
Na VEMS-u radi lijepo:anbaa:

Ne razumin ovo " kod detonacija kad se EGT spusti......jel se motor pregrijava ?"

Peugeot 405 T16
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #91 on: June 18, 2006, 01:39:10 AM »

Dobro, kako je izgledao prvi model (zamisao-vizija) elekto-motra velikog NIKOLE TESLE?
Tvoj problem i vecini ljudi je u tome  to da svi i dan danas izostavlajte viziju. Koja se dakako kao takva nemoze izracunati...
moze se probati ako radi idemo racunati..naravno doraditi..

sve ovo do danas ( sto ti sto ja znamo) a sutra ne vrijedi bilo je uz rijeci ajmo probati.. (vecina stvari)
znas li ti koliko je bilo potrbno da se netko sjeti napraviti centrifugalni zakretac paljena na razvodniku.
sve to olako prisvajamo i prihvacamo a do juce je tvoj stari kao i moj mislio da je fico kraj svijeta.. pogledaj nas danas...
evo sramota za nas da neka danasnja maldez nezan da seu se svetska prvenstva motorije i automobile vozila na Preluku di sedadeset i neke...
Ruku na srce i najosnovnije mehanike i elektornike 70% danasnjih servisera nezna iskorititi kamoli opraviti.
A sve sto se procita u srot novinama ponavlaju kao drogirane i predozirane papige.. distirzija na kvadrat... a pretuzno je da to obavljaju ljudi kojima netba skola vec su isli na kurs za novinarstvo..

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Dominik
Apprendista
*

« Reply #92 on: June 18, 2006, 01:40:53 AM »

Originally posted by Zeljko
2 Dominik..  nemam ti ja pojma to ti samo mozes izmjeriti... ili pise u nekim od knjiga koje jos nisi procitao.. vec te vidim u nekom od timova F1 dok ja jos cistim i pospremam za tobom kaj si uneredil..

Daj molim te odvedi me u taj laboratorij u kojem radis, da vidimo sve te istrumente i testiranja. Upoznamo novu mjernu opremu..

Da li se sto tu podudara?

sazvacemo Tisak i sve objaviti u jednoj strucnoj reportazi.. da se mi osramotimo koji neznamo... da nase nema u ljepoj... neka zive pravni pobjednici...

Ajmo organizirati natjecanje.. stila netko nam napravi problem na nekom motoru vozila i s minaimalnom opremom otklanjamo anomalije. - dajemo diagnoze.
javno popraceno?
tim od 3-5 ljudi na 10 odvojenih zadataka?

dip.Pravi znalci (Vi) vs Neznalice nkv.amateri

pa ti si puko..... o cemu ti pricas.....

meni se ne dijagnosticira nesto sto je drugi napravio,....nego testira ono sto sam ja napravio.....razumijes...

nista bez rezultata......a ovdje je dzaba pisati litanije.....
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #93 on: June 18, 2006, 01:54:11 AM »

ni ti ni ja vise nemamo kaj izmisliti,., SUI motori su na izmicaju.. (jos za nasih zivota).
da li si dovoljno infomiran?

mozemo testirati konstrukcija ali nemam viska vremana jer me mama ne skoluje da gubim vrijeme na takve stvari..

kada ste toliko osvjesteni zasto niste pokrenuli tj pogonili taj motr s open source EFI (ecu) elkronikom koja ni 1 stotinkom ne zaosteje za tom koji sada koristite?

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Dominik
Apprendista
*

« Reply #94 on: June 18, 2006, 02:18:45 AM »

zato sto ova zadovoljava sve nas potrebe uskladjenje s kontroliranjem rada motora i HIC-u reklama.::::.....OK !
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #95 on: June 18, 2006, 02:20:44 AM »

TO sada moramo sve ZAPITI :drink:
mislim da je vrijeme za jedno kratko ubijanje od :jampi:
konacno smo :smiley_abyh::smiley_abyh:

KRAJ

The Green Beast
Guest
« Reply #96 on: June 18, 2006, 10:55:30 AM »

Ruku na srce i najosnovnije mehanike i elektornike 70% danasnjih servisera nezna iskorititi kamoli opraviti.

Slazem se s time.. uzas.... kako nemaju pojma osnove vecinom...
Neno
Apprendista
*

« Reply #97 on: June 18, 2006, 10:56:37 AM »

[/quote]
Ne razumin ovo " kod detonacija kad se EGT spusti......jel se motor pregrijava ?" [/quote]

Kada se jave detonacije tada temperatura ispušnih plinova pada, a temperatura u cilindru naglo raste.
meshin
Guest
« Reply #98 on: June 18, 2006, 12:06:23 PM »

Kada smo kod Dastek valjak, a ja sam mlad i nadobudan neka meni ovo netko pojasni;

Kako moze imati na 2000 rpm vise konja na kotacu nego na radilici ?

http://i7.photobucket.com/albums/y295/pikzibner/dyno/ZImage-1.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y295/pikzibner/dyno/ZImage-3.jpg
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #99 on: June 18, 2006, 01:42:27 PM »

Da, vrlo ljepo pitanje.
Dakle radi se u ljudskom faktoru jer se moze rucno upisivati.. vjerujem da je netko krivo upisivao tj pogrijesio..
zaista ako je snimljeno u bazi od dastek programa siguran sam 100% da tamo nema te vrijednosti..

meshin
Guest
« Reply #100 on: June 18, 2006, 02:18:12 PM »

2 Zeljko: onda se dosta grijesi... opet ista stvar; veca snaga na kotacu nego na radilici, na 2000 rpm.

http://free-zg.t-com.hr/meshin1/Img0001.JPG
http://free-zg.t-com.hr/meshin1/Img0000.JPG

Slazem se sa onim da nije toliko bitno kakav je alat vec na koji nacin ga majstor upotrijebi, ali ako se ovakve greske i nebuloze dogadjaju i ponavljaju onda to u potpunosti pada u vodu.
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #101 on: June 18, 2006, 03:12:31 PM »

pitanje - kako se u Dasteku mjeri snaga na radilici?

Lampredi twin cam
meshin
Guest
« Reply #102 on: June 18, 2006, 04:47:43 PM »

Originally posted by Robi
pitanje - kako se u Dasteku mjeri snaga na radilici?

AFAIK mjere se gubici prema usporanju, padanju okretaja te se oduzima onda od snage na kotacu... (neka me netko ispravi ako grijesim)

Sto ocigledno je nebuloza;
od 1500 do 4000 rpm veca snaga na kotacu nego na radilici, i to do 3500 rpm 15+ KS konstantno.. a ovo je vec 3 slucaj.

http://free-zg.t-com.hr/meshin1/DynoIT___BJ_689_CP_Hp.pdf
http://free-zg.t-com.hr/meshin1/DynoIT___BJ_689_CP_wHp.pdf
sira
Sirko from Japirko
Super Moderator
Tuner

« Reply #103 on: June 18, 2006, 04:51:32 PM »

Originally posted by crank
jel to unimer 33???

Nije nego Lux koji košta 38 kn, izmjerim napon na radilici i struju na gumama i onda to uvrstim u turbomegapopularnu formulu P=UxI i dobijem snagu koja je taman negdje između snage na kotačima i snage na radilici, ali ne mogu mjerit pogon 4x4 jer nemam dovoljno kontakata na unimeru, ali kupit ću još jedan i onda ću zvat Mrguda da me recenzira, jedini uvjet koji ću mu postavit je da može popit više Velebitskih nego ja Karlovačkih :::lol2::jampi::pivo:

meshin
Guest
« Reply #104 on: June 18, 2006, 04:54:59 PM »

Originally posted by sira
Originally posted by crank
jel to unimer 33???

Nije nego Lux koji košta 38 kn, izmjerim napon na radilici i struju na gumama i onda to uvrstim u turbomegapopularnu formulu P=UxI i dobijem snagu koja je taman negdje između snage na kotačima i snage na radilici, ali ne mogu mjerit pogon 4x4 jer nemam dovoljno kontakata na unimeru, ali kupit ću još jedan i onda ću zvat Mrguda da me recenzira, jedini uvjet koji ću mu postavit je da može popit više Velebitskih nego ja Karlovačkih :::lol2::jampi::pivo:

Nije pravedno ::  Velebitsko ima vise posto alkohola od Karlovackog :lol2::lol2::jampi:
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic non-sticky  
Jump to: