www.quartermile.ws Forum
June 12, 2026, 02:29:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: RP LABS - I.A.W. WEBER MARELLI  (Read 53677 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« on: April 29, 2004, 09:13:20 PM »

WEBER MARELLI PERFORMANCE EFI

Veliko nam je zadovoljstvo sto mozemo da vam ponudimo elektronske sisteme za ubrizgavanje goriva visokih performansi Weber Marelli "IAW". Vrsimo ugradnju kompletnog sistema, ili modifikaciju postojeceg sistema (mapiranje - chip tuning, dogradnja raznih modula i sl.). Osim ubrizgavanja goriva, IAW upravlja i radom sistema za paljenje, zatim kontrolira pritisak natpunjenja i modulira rad na minimumu.

IAW sistem nudimo u vise varijanti. Osnovna je "speed-density". Primenjuje se kod atmosferskih i turbo motora. Protok zraka izracunava se posredno, putem broja okretaja koljenastog vratila, pritiska u usisnoj grani i tablice sa zapreminskim koeficijentom iskoristavanja (volumetric efficiency). Koriste se i korekcije pri hladnom startu, Moguce je koristiti centralizirani leptir gasa, ili individualne leptire (za svaki cilindar posebno). Sam usisni kanal moze da ima optimalan oblik, jer IAW sistem ne zahtjeva nikakve mjerace protoka, koji bi narusili neometano strujanje zraka kroz kanale. Kod atmosferskih motora kod kojih je primjenjeno bregasta osovina sa valikim preklapanjem (overlap), IAW se konfigurira u Alpha-N sistem. To znaci da se umjesto podatka o pritisku u usisnoj grani koristi podatak o polozaju leptira za gas. To sve zbog pojave intenzivnog pulsiranja koje se javlja u usisnim kanalima i niskog vakuma koji ovakvi motori proizvode pri malom broju okretaja. Ovakva konfiguracija koristi se najcesce kod motora pripremljenih za kruzne trke.

Celokupno mapiranje i komunikacija sa sistemom u vozilu vrsi se vrlo jednostavno uz pomoc naseg Windows programa. Ovaj softverski paket preporucujemo svakom naprednom korisniku. Na taj nacin omogucen je uvid u ispravnost rada svih komponenti sistema, ocitavanje i pamcenje operativnih parametara (broj okretaja, temperatura motora, kut pretpaljenja, ubrizgana kolicina goriva, sastav ispusnih plinova i mnogih drugih). Na osnovu ovih podataka korisnik moze u toku rada motora jednostavno da menja kalibracione tablice i prilagodjava ih svojom zeljama/potrebama.

Novost u nasem proizvodnom programu je i "multi-mode" selektor. To znaci da vozac prema trenutnim okolnostima moze da izabere mod rada koji mu najvise odgovara (ekonomicno, sportski...). Postoje moduli sa 2 i 4 moda.

Auto centrima koji zele da ugradjuju i preprogramiraju IAW sistem ubrizgavanja, nudimo kompletnu opremu, strucnu obuku i tehnicku pomoc.

Nikola Radenkovic
RP Sports Lab
http://www.quartermile.ws/rp_sport_labs.htm
Za cijenu I.A.W -a nemoze s eneci niti jedna konkuretna firma niti performanse, sucelje lakoca instalcije itd..

Mogucnost auto kalibracije ako se postavi na novi motor prolazi sve zadane oketeje;
korisnik moze 70% prilagoditi centralu koristeci samo jednu tipku na tastaturi..

100% kalibracija na valjcima!

[Edited on 9-24-2004 by ZELJKO]

[Edited on 4-10-2005 by Zeljko]

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #1 on: May 05, 2004, 01:49:29 AM »

Ja imam MM IAW AP.10 na Peugeotu i kad sam pitao Nikolu za svoj ECU i cak mu poslao sliku rekao je da nikad nije vidio takav i da mi ne moze nista napravit.....
Eh taj T16 sve nesto posebno na njemu......
Npr.jos nesto smijesno.....na T16 je Garrett turbina VAT 25 sa varijabilnim usisom zraka i nova dode cik pogodi koliko 53 000 kn u Peugeotu:bazooka:

Peugeot 405 T16
ZAAK
Guest
« Reply #2 on: May 05, 2004, 09:46:17 AM »

Originally posted by kutija
Ja imam MM IAW AP.10 na Peugeotu i kad sam pitao Nikolu za svoj ECU i cak mu poslao sliku rekao je da nikad nije vidio takav i da mi ne moze nista napravit.....
Npr.jos nesto smijesno.....na T16 je Garrett turbina VAT 25 sa varijabilnim usisom zraka i nova dode cik pogodi koliko 53 000 kn u Peugeotu:bazooka:

pitaj koliko košta ispušna grana od glave do turba
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #3 on: May 05, 2004, 06:04:49 PM »

Originally posted by ZAAK

pitaj koliko košta ispušna grana od glave do turba

Ne trebam pitat ,znam:rolleyes:
A tek kiler,hidraulicni kuplung,osovine reduktora i diferencijala,.......

[Edited on 5-5-2004 by kutija]

Peugeot 405 T16
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #4 on: May 05, 2004, 06:10:28 PM »

Originally posted by mzic

Pa sta je napravljena od titana??
Pa za te pare mozes kupiti 7 T4 turbina i upasati ih gore.

E da bar je.....
Znam da se moze kupit dosta toga......mislim da je to Peugeot nabio cijenu jel koliko sam skuzio ta turbina se ne moze nabavit preko Garretta i samo se ugradivala u T16

Peugeot 405 T16
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #5 on: May 05, 2004, 07:30:40 PM »

IAW serije 4Q 1  - 4Q4  i sve koje su bile u TIPO 16V NA & TURBO CUPE - CROMA
UZIVAJ.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #6 on: May 05, 2004, 11:22:51 PM »

Originally posted by ZELJKO
IAW serije 4Q 1  - 4Q4  i sve koje su bile u TIPO 16V NA & TURBO CUPE - CROMA
UZIVAJ.

Ako je ovo bilo upuceno meni moram priznat da nisam shvatio pa ako mi mozes pojasnit.....
Hvala....

Peugeot 405 T16
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #7 on: May 06, 2004, 05:37:04 PM »

Ma moze se samo sto onda auto bi bilo samo za drag......ne bi bilo vozljivo kao sa ovom.....s tim da bi mi engine check gorio non-stop ......

Peugeot 405 T16
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #8 on: May 09, 2004, 09:23:15 AM »

nije istina
prekidac on off
SPORT NORMAL
i tako da je CENMTRALINA ZAKON

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #9 on: May 21, 2004, 09:09:56 PM »

Centralina je spremna za ugradnju kao i Chip tuning za Tomislava iz Bjelovara ponosnog vlasnika FIAT TIPO 2.0 16V koji ce biti ucesnik SR u VG.
SPALI

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #10 on: May 26, 2004, 10:31:33 PM »

Tomislav Fridl FIAT TIPO 2.0 16V
Centralina je bila vec chipana sto smo ustanovili jer nije bila u standardnom izdanju. (porijeklo auta je iz italy)
CHIP RP Tuninga se pokazao jos boljim od dosadasnjek upgrade-a.
RP Tuning Chip ima opcije STREET - DRAG RACE modul rada pa i u obadvije verzije prmasuje Italijanski CHIP.
Blokada pomaknuta na 8200 RPM
:anbaa:
SPALI SR VG

[Edited on 5-26-2004 by ZELJKO]

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #11 on: May 26, 2004, 10:39:58 PM »

2 MZIC
sto kazes da i tebi posudimo Chip za tvoju cromu 8V Turbo da je pritegnes na 250HP bez diranja sklopa motra?
samo za SR ? obican
Zelis li chip kupiti dobices ga vrlo povoljno

S 16
Guest
« Reply #12 on: May 27, 2004, 10:39:26 AM »

a sta ima za mene prijatelju?::
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #13 on: May 27, 2004, 02:48:46 PM »

Originally posted by S 16
a sta ima za mene prijatelju?::

Iskreno sve i nista; neznam..
kontaktiraj Nikolu mozda ima nesto
Prijedlog; ulozi lovu u IAW kit koji mozes postaviti na bilo koji motor 4cyl i prilagoditi preko notebooka.

IAW + trotle bodies  imas za vavik obican
BMW ima seriske bodie; toga je u italy pa tu mozes ustediti debelo isto vrijedi za el instalciju i centralinu IAW.

S 16
Guest
« Reply #14 on: May 27, 2004, 04:41:38 PM »

pa imam i ja bodie sta mi je dalje ciniti?
Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic non-sticky  
Jump to: