www.quartermile.ws Forum
June 13, 2026, 05:04:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Warning - Dastekovi virtualni konji opet gaze  (Read 26085 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
givezic
Guest
« Reply #15 on: December 10, 2006, 02:19:06 PM »

znači u tome je stvar.da je dobio 1000 kuna ove priče nebi ni bilo pa tako reci . što se tiče vožnje ja sam ga vozio i prije ovo sad nije bilo ni blizu onog što je bilo prije.mogu ti potvrdit svi koji su ga vozili
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #16 on: December 10, 2006, 02:24:44 PM »

2 givezic:

Od sada mjerenje može biti samo na drugim valjcima sa drugim operaterima da bi se moglo priznati kao mjerodavno - jer ruku na srce, ovi gore dyno plotovi i  razlika od 70Nm i 50-ak KS/5000 RPM  sa identičnim motorom koji guta UVIJEK  ISTU količinu zraka  BEZ OBZIRA sa kojom elektronikom se pogoni  (std ECU, Motec, Unichip ili Megasquirt - totalno nebitno) je smiješna svakom iole ozbiljnijem tuneru i govori o ozbiljnom nepoznavanju osnova termodinamike i velikim rupama u poznavanju principa rada toplinskih strojeva.

Još se ne razumijemo ?

OK, da bi dobio ovakav dyno plot sa tvog linka -  taj motor je trebao tada usisavati umjesto 100 CFM nekih 135 CFM - što je bez bijesnih prerada na motoru ne-mo-gu-će. Nikako. No way.

To je trećina više zraka bez ikakve prerade - hmmm, onda sve što do sada znam pada u vodu, definitivno, polako spremam stvari i pravac Tibet - postat ću budistički svećenik i proučavati drevne spise.:studos:

Još nije jasno?

35 CFM je preračunato u naše jedinice 1.6 kg zraka u minuti - a to je jako puuno zraka - svako koje portao glavu i radio N/a tuning  zna o čemu pričam.

Znači ni manje ni više nego trećina zraka koju je do sad gutao motor odjednom je nestala kad sam mjerio snagu - kako ?

Možda se smanjio volumen cilindara od stajanja?

Za eventualno  objašnjenje priznam samo na tehnički razumljivom jeziku - položaj planeta, i ostale astronomske & voodoo igrice kod mene nikako ne dolaze u obzir...

"Never argue with an "misinformed person".
 He will just drag you down to his level and beat you with experience."

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #17 on: December 10, 2006, 02:33:58 PM »

nisam ga vozio prije pa nemogu rechi jel ide bolje ili loshije i koliko, ali ti kad si ga probao voziti je bilo PRIJE stavljanja na valjke? To je bilo nakon nasheg ODOKATIVNOG mapiranja na autoputu i to je DYNOPRINT kojega si stavio, na njega dodaj josh one konje koje je BUBBA izvukao na valjcima i dobijesh da je velibor na 5000 izvukao 110WHP shto je priblizhno vrijednosti tvornichkog motora.

Nisam bio do kraja tamo pa neznam shta se odigralo ali Velibor  jesi probao kolko konja je auto imo na 6000? 7000?

Opet govorim, brojke konja nisu bitne, jesi ga probao voziti kad je zavrshio mapiranje na valjcima? Kad je izvuchen MAX iz motora na MEGASQUIRT-u (ako je uopche i mogao zavrshiti mapiranje do kraja, ipak je sa 84 odokativnih digao na 110)
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #18 on: December 10, 2006, 02:48:47 PM »

2 :

Prva stvar:

Pošto se radi o praktički std. motoru bez ikakvih ozbiljnijih zahvata s kojim bi mogao imati takvu dobavu zraka (kao što je i Nitti već potvrdio -tnx!) - dobio sam max. nekih 110 WHP na  5000 RPM - dalje nismo ni mjerili ali snaga je rasla dalje i možda bih dogurao do nekih 120 KS / 6000 Rpm ali više od toga  sigurno ne , da ne spominjem 40-50 KS više...imam neki  blagi osjećaj da na drugim valjcima takvo mjerenje se više nikad neće ponoviti - šteta, prava šteta...

Druga stvar:

Na Hyundaiperformance forumu gdje ima na tisuće ljudi koji imaju isti motor sa svim mogućim kombinacijama & atmosferskim preradama i gdje se zna apsolutno SVE o tom  motoru  kažu da je to što sam dobio očekivana snaga i sve preko toga da je teško  dobiti, a 40-ak KS više na STD elektroniku ....

...hm, pa recimo blago rečeno, da to na dotičnom forumu  izaziva podsmijeh i "malu" sumnju  u ispravnost mjerenja - pametnome dosta.

givezic
Guest
« Reply #19 on: December 10, 2006, 02:59:48 PM »

da ispravimo pošto nas je bilo više koji smo vidili 101 je bio najbolje što je postignuto ,ja sam sjedio u autu tako da mi je jasno o čemu se radi .žao mi je što nisam nazvo gorana pa da odma probamo kod njega, jer smo to več radili a razlika između negovih i naših valjaka na 4 različita auta bilo je od 0,5 do 1,5 ks pa da sve ovo potvrdimo
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #20 on: December 10, 2006, 03:08:13 PM »

2 givezic:

Vidim ja opet nema odgovora - dobro  hajdemo opet , izgleda da ipak  moram postavljati pitanja kao u školi za djecu sa specijalnim potrebama gdje sam trenutno na civilnoj  - znači ja postavim jednostavno pitanje kao učiteljica  a ti po mogućnosti  logični odgovor:

Gdje je nestalo 30% više usisanog zraka ?

Objašnjenje?  Bilo kakvo ? Barem malo tehnički potkovano?

Nema?  Valjci popapali jezik? obican

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #21 on: December 10, 2006, 03:17:40 PM »

kad sam ja bio 103 je bilo najbolje, ali u MS postavkama postoji jako jako puno opcija u kojima lezhe i spavaju konji, samo za testiranje nije bilo vremena.

Nije to zharulja da ju ushtekash i ona radi.
givezic
Guest
« Reply #22 on: December 10, 2006, 05:17:50 PM »

ak čemo se vređat a vidim da ti to paše nisam kriv kaj su te starci zlostavljali pa sad imaš traume iz djetinjstva koje se mene ne tiču. a za  30% zraka koje spominješ moraš pitat vakulu kojeg si prije spomeno
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #23 on: December 10, 2006, 07:06:23 PM »

2 givezic:

Bez vrijeđanja molim - opet ću lijepo  zamoliti za odgovor čisto tehničkim pojmovima -  znači gubici protoka  zraka u odnosu na zadnje mjerenje su mogući i do 35% - hm, sa takvim razlikama u mjerenju identičnog motora teško je govoriti o vjerodostojnosti ljudi koje rade na valjcima :rolleyes:

Da li se slučajno radi o mjernoj  grešci od 50KS/ 70Nm - čisto sumnjam, osim ako Ray Charles nije počeo  baždariti valjke.

Opet nikakvog pametnog odgovora - naravno , ne  postoje bilo kakve mape goriva te paljenja sa tog mjerenja o kojima bi svi mogli prodiskutirati da vidimo eventualna moguća odstupanja na kojima se može dobiti i do 50-ak KS.

Ako ne bude  konkretnog odgovora (a znamo unaprijed da neće)- smatram da mogu zatvoriti temu i ostaviti potencijalnim  mušterijama da malo razmisle o kredibilitetu firme i tehničkoj potkovanosti ljudi iz Dasteka, koji još uvijek nažalost ne znaju odgovoriti niti na sasvim jednostavna pitanja iz osnova rada toplinskih strojeva.

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #24 on: December 10, 2006, 08:28:04 PM »

E pa ovo je necuveno... igre macke i misa...
zasucite rikave i primite se posla.
Prije akcije postrucac cem ovam nokte da ne grebete...

Nema me pola dana i vec vatra bukti..

Misli da je krajnje vrijeme da sredite stvar.

Ako je toliko upitan ogginalan EFI... spojite te zice nazad i mjerite ponovo.... ali u nazocnosti vise strucnih ljudi.

Ovome nema kraja zato pregrizite jezik i prekinite s pricama.
Odradite to sve kako spada..

Nemojte dozvolit da se ponavi prica s swiftom gdje mu je ponudjeno rijesenje za 0kn... otisao je drugome i poceo spekulirati.

Najbolje je tko je zapoceo neka i okonca..

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
givezic
Guest
« Reply #25 on: December 10, 2006, 08:38:39 PM »

sve ok samo mi se ne sviđa što se pljuje po meni zbog auta koji nisam ni taknuo. jedino što je u dsateku napravljeno je mjerenje snage ostale podatke može dati gospodin BIRT koji je slagao auto elektroniku si radio ti a ne ja prema tome mene nemaš zašto vrijeđati a to što se ti sad pokušavaš opravdat pred ljudima NIJE MOJ PROBLEM        THE END
Dominik
Apprendista
*

« Reply #26 on: December 10, 2006, 08:55:00 PM »

onda je givezicu ovo vas slijedeci probelm :

dali mi mozete izracunti gubitke od zamasnjaka do kotaca u 3 brzini na 5000 okretaja doticnog motora i reci koliko to iznosi po vasem mjerenju !

iz baze podataka momenta na necemu, nadam se radilici ( koji za vasu informaciju nije nanometar, slovo N se pise veliko po genijalcu Newtonu ) i snage na kotacu i dali je to realan rezultat ?
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #27 on: December 10, 2006, 09:17:03 PM »

GONZO -Velibor NIJE rekao da si ti slagao auto, on je samo rekao da je NEMOGUCHE iz STD motora izbaciti toliko konja koliko je ispisano na grafu.
Mozhda je doshlo do pogreshnog (ili je ostalo od prije) upisivanja brzine u kojoj se mjeri snaga.

Vidio sam da se mozhe to, ti si mi pokazao i snaga je skochila za 40 konja (primjer na mom fiatu kad je bio na zadnjem pogonu) ali opet ponavljam... brojke su nebitne
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #28 on: December 10, 2006, 09:28:03 PM »

Ovdje stvarno trba uvesti policijski sat... prohibicija za tjunere :lol2:

Svi imate mobitele i zovite se, dogovorite. Ovo nevodi nicemu dobrome...

Ajmo svi sada niko, niko  nije kriv nego baba i krompir :lol2:

ovo necemu aludira :deal: salu na stranu...
kao i dominiku... ne nadoljevaj sinteticno ulje na vatru. :Crash:

Morate izgladiti stvar!

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Bubba Zanetti
Apprendista
*

« Reply #29 on: December 10, 2006, 09:33:40 PM »

Originally posted by givezic
... jedino što je u dsateku napravljeno je mjerenje snage...

E pa o tome i ja pričam u tome je problem...samo mjerenje snage je napravljeno , ništa više... a možda ipak i  koji  KS previše...

Nažalost gosp. Birta ne znam ali jadan čovjek nije ni svjestan da se može praktički bez ikakvih prerada dobiti do 50-ak KS - samo treba ići na "prave" valjke....

Uglavnom nemoj sada bacati krivicu na druge - ja nažalost ne  "izmišljam" konje i pričam basne da bi ljudima prodao priču - hoćeš da tvoje postove,  prevedem  na engleski i pošaljem zajedno sa dyno plotovima na američke Hyundai forume da vidimo šta oni kažu ?

Jesi li ti svjestan da su serijski injektori već na serijskoj snazi motora  na rubu što se tiče safe duty cycle-a  - i ti i  dalje tvrdiš  da ste izmjerili onu snagu sa std elektronikom - znači duty cycle je išao preko 100% :rip:

2 Dominik:

Nemoj se ni truditi :  u-za-lu-dno.

Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic non-sticky  
Jump to: