|
Zeljko
|
 |
« on: December 13, 2006, 12:15:43 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kutija
|
 |
« Reply #1 on: December 13, 2006, 12:52:45 AM » |
|
..i jel su moje ovako napravljenje:  :
|
|
|
|
|
|
Peugeot 405 T16
|
|
|
Robi
Mestar
Tipo 16v
|
 |
« Reply #2 on: December 13, 2006, 12:54:20 AM » |
|
znaci vaga bi u jednom polozaju kod svih klipnjaca trebala pokazat isto?
|
|
|
|
|
|
Lampredi twin cam
|
|
|
|
dr.Maljak
|
 |
« Reply #3 on: December 13, 2006, 01:32:38 AM » |
|
Ja sam se napatio oko postolja...no sad je sve izbalansirano...
Podjeljena su misljenja oko poliranja klipnjaca...da cujem misljenja i teorije?
1: klipnjace trepa polirati, uklanjaju su mikropukotine, te se time smanjuje mogucnost pucanja...
2: klipnjace ne treba polirati jel se skine povrsinski sloj koji je sacmaren te se tako smanjuje povrsinska cvrstoca...
dali je u biti bitno sto se skine sloj sacmarenja, zar nije to postupak stvrdnjavanja citave klipnjace...nije li sacmarenjem ojacan cijeli presjek klipnjace a ne samo povrsina???
|
|
|
|
|
|
more booost
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #4 on: December 13, 2006, 07:56:49 AM » |
|
zar se ne brusi samo uzduzh klipnjache ali tako da ostanu uzduzhne brazde na klipnjachama?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #5 on: December 13, 2006, 09:10:20 AM » |
|
Originally posted by Maljak Ja sam se napatio oko postolja...no sad je sve izbalansirano...
Podjeljena su misljenja oko poliranja klipnjaca...da cujem misljenja i teorije?
1: klipnjace trepa polirati, uklanjaju su mikropukotine, te se time smanjuje mogucnost pucanja...
2: klipnjace ne treba polirati jel se skine povrsinski sloj koji je sacmaren te se tako smanjuje povrsinska cvrstoca...
dali je u biti bitno sto se skine sloj sacmarenja, zar nije to postupak stvrdnjavanja citave klipnjace...nije li sacmarenjem ojacan cijeli presjek klipnjace a ne samo povrsina??? 1: Uklanjanjem mikropukotina smanjuje se mogućnost početka pukotine koja može uzrokovati s vremenom pucanje klipnjače. 2: Sačmarenje na određen način povečava površinsku čvrstoću, ali to je samo površinski. Znači ne povecava se čvrstoća po cijelom presjeku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
killercivic
|
 |
« Reply #6 on: December 13, 2006, 09:16:45 AM » |
|
oni najskuplji ključevi od proxona su isto ručno polirani, dođe 130kuna komad to je vjerujem zbog veće čvrstoće isto
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dominik
Apprendista
|
 |
« Reply #7 on: December 13, 2006, 11:34:14 PM » |
|
mikropukotine se jako brzo razviju a jednim i drugim tehnologijskim postupkom se ublazuju,s tim da poliranje moze ici nakon sacmarenja.....i to samo u uzduznom smijeru.... balansirane sto je moguce vise...nema granice....1..0,1.g...itd a evo i neke zanimljive slikice.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #8 on: December 14, 2006, 12:42:28 AM » |
|
:  : Dominik... skidam kapu :  : extra replay post:  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
killercivic
|
 |
« Reply #9 on: December 14, 2006, 11:50:31 AM » |
|
dali je to poliranje potrebno i za N/A tuning, ili samo za turbake ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marac-tt
Rokie
|
 |
« Reply #10 on: December 14, 2006, 03:36:25 PM » |
|
koliko stvarno serijske klipnjace odstupaju od balansa i međusobne težine., negdje sam citao da se tolerira i do 8g, odnosno pola od tog....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #11 on: December 14, 2006, 03:46:37 PM » |
|
Ako je klipnjaca teza od 6g postoji mogucnost da se nece moci izbalansirati.. Seriske se guraju u tih 4-5 g... Vrijedi za sve klipnjace
u nekim tekstocima dobro pripremljene tj preradjene klipnajce mogu osigurati oko 20% ekstra sigurnosti... tj poboljsanje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #12 on: December 14, 2006, 06:13:40 PM » |
|
Originally posted by Dominikmikropukotine se jako brzo razviju a jednim i drugim tehnologijskim postupkom se ublazuju,s tim da poliranje moze ici nakon sacmarenja.....i to samo u uzduznom smijeru.... balansirane sto je moguce vise...nema granice....1..0,1.g...itd a evo i neke zanimljive slikice.... Izgleda mi kao skripta od Mahaleca  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dominik
Apprendista
|
 |
« Reply #13 on: December 14, 2006, 09:34:25 PM » |
|
upravo to ....:headbang: .. ali ovo zadnje prosireno izdanje.....:pivo:, samo srece pa je u boji :glavomuzid: jer imal ijepih slika klipnjaca u nekoj od FEM analiza.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dr.Maljak
|
 |
« Reply #14 on: December 14, 2006, 09:40:29 PM » |
|
moje su bile u mak razilici od 6gr...sad su u medusobnoj toleranciji ukupne mase od +/- pola gr., a velike glave u toleranciji od +/-2gr...ja zadovoljan....ali to ih nece spasit da iskoce iz koze...hehehehehehe
|
|
|
|
|
|
more booost
|
|
|
|