www.quartermile.ws Forum
July 09, 2026, 01:10:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Balansiranje Klipnjaci  (Read 11324 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tomislav
Guest
« Reply #15 on: June 14, 2007, 08:56:15 PM »

e a zanima me ova vaga... je bi mogao koristit vagu za boju, ili da posudim od nekog zlatara? ::
Bartol
Guest
« Reply #16 on: June 14, 2007, 10:34:45 PM »

mislim da je vaga za boju ok. ona je dosta precizna
Ove kuhinjske digitalne nisu bas nesta
tomislav
Guest
« Reply #17 on: June 15, 2007, 12:03:26 AM »

ova koju mogu posudit se spaja i na laptop i sl... kaze decko da su ju platili 1000€... za te pare bi morala biti super... case closed... sad cemo malo balansirati ::
Rio_Cyber
Cuccetta
*

« Reply #18 on: June 17, 2007, 09:59:04 AM »

neki informatizirani diler ocito obican
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #19 on: June 17, 2007, 10:12:27 AM »

U cipoteci imas solarnu vagu preciznosti 0.5g do 1,5kg... za klipnjace mrak....
cijena je bila 100e i tri godine jamstva.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
R5_ST
Apprendista
*

« Reply #20 on: December 04, 2007, 03:32:46 PM »

Znači ovo su dezinormacije šta se tiče poliranja i sačmarenja?

if you lighten or polish a connecting rod, you MUST shotpeen it, else the rod will be weak.
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #21 on: January 01, 2008, 05:03:19 PM »

poliranjem osim sto dobro izgleda (hehehh) uklanjaju mikropukotine, sacmarenjem se stvrdnjava struktura povrsine, e sad nevjerujem da ce se poliranjem skinuti ta tvrdoca...

more booost
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #22 on: January 06, 2008, 03:29:03 PM »

prema citiranom textu sacmari se nakon poliranja.

Lampredi twin cam
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #23 on: January 06, 2008, 10:52:19 PM »

Tako je. stvar je provjerene i radi.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Yugo_Turbo
Guest
« Reply #24 on: January 29, 2008, 12:12:29 AM »

Nisam expert, ali mnogo strucniji ljudi od mene kazu da se sacmarenje radi poslje poliranja(neko je naveo suprotno na prosloj strani).
Ja sam koristio ovu shemu sto je Zeljko okacio, mada sam je ja napravio na malko jednostavniji nacin, bez onih lancica i cuda, sa dva drzaca na kojima su priserafljeni tockici od stiropora ciji je precnik isti unutrasnjem precniku male i velike pesnice.
Koristio sam malko bolju digitalnu vagu, ali nista posebno skupo...realno je da dovedete da su sve klipnjace, i sve pesnice u +/-2g...za toliko ce vas i osrednja kuhinjska vaga posluziti, najbitnije je da dobijate konstantne podatke prilikom mjerenja a ne da vam ista klipnjaca svaki put ima drukciju masu.
Uspio sam spustiti klipnjace sa cca.620g po komadu na cca.590g, nisam htio pretjerivati, iako je moglo jos, u pitanju su UnoTurbo 1.3/DMB 1.1 klipnjace.

Sorry na ovolikom postu.
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #25 on: February 07, 2008, 01:52:03 PM »

prijatelj je to radio na kucanskoj  digitalnoj vagi -+1gr  sa drzacima od lagera i plastike odozgo i radnji za obradu motora imaju prof. drzac majstor se napravio vasti rekao daj da vidim sta ste to usrali kada je stavio ono sve u gram i usta mu se skupila  samo kad je uzeo nove klipnjace od strugara koji je olaksao deo kod vel .pesnice  radi provere izmerili smo i nove klipnjace je deformisao na nekoliko mesta valjda gde su paknovi futera sirili 4-6 stoti i morali smo da trnujemo  klipnjace ....kreten stegao je i mutere klipnjaca 10kgjedva ih otpustio u radioni gde su ih trnovali-brusili

Yugo_Turbo
Guest
« Reply #26 on: February 07, 2008, 11:22:39 PM »

eto...ne mora sve sto je jeftino biti i loshe obican
Kad smo vec kod tih vaga, gledam nedavno na tv-u zapljenu nekog kokaina od strane policije Rep.Srbije...i koristilu su vagu pri zaplejni koju sam ja vidio na pijaci da se kupi(mjeri po 1g naravno)...pa ako je za to dovoljno dobra ...obican
Pages: 1 [2]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: