www.quartermile.ws Forum
May 07, 2026, 01:25:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: 450KS 1.6 16V (Bravo / Brava)  (Read 25474 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Robi_ck1
Rokie
*

« Reply #45 on: May 31, 2007, 03:23:52 PM »

Originally posted by kutija
Originally posted by Robi_ck1
Ja sam na coupeu imao 408Nm na kotacima na 4000 rpm

Koji dyno?
Koji turbo?
Kolika ti je max. snaga bila i na koliko rpm-a?

Dyno neznam koji je, onaj dastekov
Turbo je t3 sa tokarenim usisnim kucistem i t4 usisnim dijelom, neznam koji je trim
maximalna snaga je bila 220ks na kotacima na 5500rpm
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #46 on: May 31, 2007, 05:54:08 PM »

e i na kolikom tlaku?

Peugeot 405 T16
Robi_ck1
Rokie
*

« Reply #47 on: May 31, 2007, 07:01:52 PM »

Originally posted by kutija
e i na kolikom tlaku?

0.95 bara je bilo
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #48 on: May 31, 2007, 08:01:35 PM »

A sta da ti kazem negoLOL

Mislim ti dastekovi valjci s tim brojevima pogotovo sto se tice okretnog momenta su hmmmm kako to da kazem NEMOGUCI...
Namjerno ili nenamjerno svejedno....

Nego ja odustajem i evo obecavam da vise necu komentirat brojke ,a pogotovo one sa dastekovih valjaka::

Peugeot 405 T16
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #49 on: May 31, 2007, 11:21:34 PM »

Originally posted by
ALFA - nebitno, samo si smanjio tezhinu i inerciju klipnjachi i klipova, a to je dobro jer se  klipnjacha ne istezhe i motor se lakshe vrti

Krivo...ukratko...ukupna masa klip klipnjaca utijece na masu utega radilice...do jedne granice je ok...a prjeko moze doci do prebacivanja masa... nepovoljni utijecaj na vrtnju motora...zabacivanja...i sl...ako se naprimjer olaksa gornji postroj povoljni utijecaj na rad motora bi bilo da se u nekom omijeru i olaksaju utezi radilice...klipnjaca ce se manje istezati samim time sto je masa klipa manja ali to nije taj dio....Dominik ti vjerojatno znas neke formule ili omijere...i ako mozes malo vise tehnicki objasnit....

c/p--najbolje je da svaka klipnjaca bude uravnotezena kontrategom koji ima centar mase dijametralno suprotan od samog centra rotacione mase klipnjace....

vjerujem da u alfavd slucaju nije velika razlika...

more booost
Dominik
Apprendista
*

« Reply #50 on: June 01, 2007, 01:44:52 AM »

408Nm na 4000 okr. je 232ks .... i to na kotacu tak da nemamo sta dalje racunati

brijem da je alfa u pravu sto se tice motora kod kojih se translacijske mase gibaju u jednoj ravnini ... zato se i svaki dio zasebno moze balansirati

ovaj c/p ti je definicija balansiranja , samo ti fali reciprocna masa translacijskih dijelova motora i vrijediti ti za sve tipove, inace ti je ovo totalni debalans kod V motora, dok kod redni opet balans ...
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #51 on: June 01, 2007, 02:13:09 AM »

Originally posted by Dominik
408Nm na 4000 okr. je 232ks .... i to na kotacu tak da nemamo sta dalje racunati

Ovo sve neki dizeli...od 4000 pa na dalje snaga samo pada::
Ili je nesto drugo u pitanju::

Peugeot 405 T16
Dominik
Apprendista
*

« Reply #52 on: June 01, 2007, 02:21:38 AM »

he, he ... sve zacadjilo post o autima, uf, ti radni strojevi.....

ja njih ne razumijem odakle im te brojke,

pa ako mjere snagu inercijski, onda se opet moment racuna - prosto jednostavno

ako koce valjke strujom, pa onda valjda opet mjeri snagu i moment opet racuna, ako koci hidraulicki onda moment i sta prtljaju s tim valjcima i snagom i momentom ..

definitvno jos gro tih nasih tjunera defintiivno ne razumije sta je snaga a sta moment, i sta mos mjeriti i kako, pa su i rezultati tako nebulozni .....
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #53 on: June 01, 2007, 05:20:54 AM »

Originally posted by Dominik
ovaj c/p ti je definicija balansiranja , samo ti fali reciprocna masa translacijskih dijelova motora i vrijediti ti za sve tipove, inace ti je ovo totalni debalans kod V motora, dok kod redni opet balans ...

Ovo bi trebalo biti jasno ljudima koji rade V motore za SR....
Do sada kao i koliko sam bio informiran nemamo opreme za dotjerivanje donjeg posroja (-balansiranje).

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #54 on: June 01, 2007, 08:21:14 PM »

primjer i je redni motor a napisao sam klipnjaca ce se manje istezati samim time sto je masa klipa manja ali nepricamo o tome...mislim na razliku u masi klipa i klipnjace u odnosu na konrtateg radilice...zar nisu njihove mase ovisne jedana o drugoj...

nepricam o balansiranju...

more booost
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #55 on: June 01, 2007, 08:33:02 PM »

u oba slucaja skidam o mase balansiramo...

sto je na kraju... ostaje zakljucak da radilic ne treba dirati osim u iznimnim slucajevima knif oblikovanje... i to minimalo + polirano..

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #56 on: June 02, 2007, 08:22:44 AM »

koliko sam ja shvatio, radilica mora biti izbalansirana i to je normalno, klipnjache i klipovi mojaju biti jednake tezhine da nebi bilo debalansa, i nema nikakvig debalansa zato shto uvijek dvije po dvije idu gore dolje pa se ponishtavaju sile

ende ::
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #57 on: June 02, 2007, 09:04:42 AM »

ne ponistava se nista... vec se ujednacanim masama dolazi do sihroniziranja.. titraj - frkvencija.
ukoliko nije ujednacene mase klipnjaci doazi do nepravilne frekvencije ...
i radilica tada pati jer ima nepravilan titraj...razlictit s svake strene...

pod ponistavanje se samo podrazumjeva... jer klipnaca i klip kada se naglo zaustave u gmt ili dmt uteg na radilic spricava naglo tj navlacanje samo u jednu stranu... smanje se uvijak ukoliko ima kontra uteg... balast......
S time se sprijecava duga amplituda trzaja...
sto su amplitute krace i sihroniziranije, manja je frekvencija koja izaziva pucanje radilice ili ostecenje bank lezajeva... pa i same radilice...

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #58 on: January 31, 2009, 09:41:42 PM »

zasto nitko nece da napravi ovakvog monstruma

sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #59 on: January 31, 2009, 10:41:47 PM »

KAKVOG?

Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: