Originally posted by dr.MaljakPa cemu onda uopce radit mapu ako to nece nikad postic na cesti?

??
Super znaci ima mapu na 3000 rpm-a i 1.1 bar koje nece nikad vidjet osim ako ne dode na dyno opet.......
Ne znam kako je to moguce na dyno i da li uopce moguce i ako je moguce koja je uopce svrha radit to osim pokizavanja necega sto je nerealno....
Nisam se informirao previse o dynometrima tako da ne znam detalje pa ako mi netko moze objasnit vise pogotovo ovaj slucaj simuliranja opterecenja koje nece auto nikad na cesti vidit...
...pa kad se mapira mapira se...i ako je moguce stvoriti opterecenje na valjcima onda je i na cesti ...bas Kako Dominik kaze...ako recimo stavis u petu na dve i ides u brdo toliko jako da se motor nemoze razvrtiti motor ce dobit opterecenje i dignit ce toliki tlak do 3000rpma...zasto bi silovatelj motora koji nezeli saltat skurio motor...drugi primjer je ako motor stavis u tezi auto...imat ce vece opterecenje i opet ista stvar...glupi primjeri ali tako je...
znaci ako je na dynu ili na valjcima ili neznam gdje stvoreno toliko opterecenje moguce je i na cesti...
recimo meni je sad radni tlak 0.6 bara a prvoj mi nedigne ni do 0.3...jel nema opterecenja...u drugoj vec moze...a ako ubacim u petu i iz niskih krecem motro se nestigne razvrtiti tako brzo ali dize i dalje tlak...
ja cu ici uskoro na dyno pa ako si zainteresiran dodi...zanimljivo je i bucno...:pivo: [/quote]
ajoj pa jasno je meni to pa imam turbo auto vec 7 godina...
Iz onog prijasnjeg posta kazes da ga je kocio na 3000 rpm i postigao boost od 1.1 bar i da to nece nikad na cesti postic...na sto sam ja pitao da li je moguce na dyno-u takvo nesto simulirat jel mi je cudno pa sam pitao jel mozda se moze ,a ja ne znam....
Procitaj opet moje pitanje...
A ovo gore isto kao da mi objasnjavas zbrajanje do 5LOL