www.quartermile.ws Forum
May 07, 2026, 02:25:12 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: 450KS 1.6 16V (Bravo / Brava)  (Read 25477 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #30 on: May 29, 2007, 01:08:34 AM »

ovo sto govoris o toplinskoj iskoristivosti i razlici o provrtu i hodu je zbog potrosnje i ekologije....zato vecina motora i je dugohodi....jel

more booost
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #31 on: May 29, 2007, 01:15:34 AM »

i sta svi radite budni u ovo gluvo doba...::

more booost
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #32 on: May 29, 2007, 01:21:10 AM »

Sta te brige..........
Ajmo uzet Punto GT turbo 1.4 znaci ima sa onim malim IHIjem 205 Nm na 3000 rpm-a pri tlaku od koliko ..nije sigurno 0.7 nego negdje oko 1.2 bar ..cak imaju peakove od 1.6....
E sad vidis ovaj graf gore kako sa velikim turbom na malom motoru imas mali okretni moment s obzirom na turbo...
Stvar je sto 1.6 motor ne moze spoolat t3 trim 50 prije 3500 i samim tim ne moze imat veliki okretni moment.....
Da je spoola na oko 2500 onda bi vec mogao bit blizu 300Nm..
kuzis

Peugeot 405 T16
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #33 on: May 29, 2007, 01:29:12 AM »

sta me brige...perveznjaci jedni:lol2:

Kuzim...

punto da ali uno nema pikove i radi na 0.7

u voznji nemozes to stoji...ali dok sam gledao mapiranje...i dok je recimo drzao na tih 3000 i pustio kocnicu na valjke tlak polagano raste i digne se na 1.1bar...i onda dobijes to na grafu...a u realnoj voznji znam da nemoze spoolat toliko jel nema ni opterecenja...

more booost
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #34 on: May 29, 2007, 06:06:22 AM »

ja neznam kolko sam NM imo na valjcima, ak se Gonzo sjeti nek stavi, ali vjerojatno ima puno
Robi_ck1
Rokie
*

« Reply #35 on: May 29, 2007, 11:08:31 AM »

Ja sam na coupeu imao 408Nm na kotacima na 4000 rpm
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #36 on: May 29, 2007, 02:21:49 PM »

ma nisi... :smiley_abuv:

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #37 on: May 29, 2007, 02:59:55 PM »

Originally posted by Maljak
sta me brige...perveznjaci jedni:lol2:

Kuzim...

punto da ali uno nema pikove i radi na 0.7

u voznji nemozes to stoji...ali dok sam gledao mapiranje...i dok je recimo drzao na tih 3000 i pustio kocnicu na valjke tlak polagano raste i digne se na 1.1bar...i onda dobijes to na grafu...a u realnoj voznji znam da nemoze spoolat toliko jel nema ni opterecenja...

Pa cemu onda uopce radit mapu ako to nece nikad postic na cesti???
Super znaci ima mapu na 3000 rpm-a i 1.1 bar koje nece nikad vidjet osim ako ne dode na dyno opet.......
Ne znam kako je to moguce na dyno i da li uopce moguce i ako je moguce koja je uopce svrha radit to osim pokizavanja necega sto je nerealno....
Nisam se informirao previse o dynometrima tako da ne znam detalje pa ako mi netko moze objasnit vise pogotovo ovaj slucaj simuliranja opterecenja koje nece auto nikad na cesti vidit...

Peugeot 405 T16
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #38 on: May 29, 2007, 03:01:03 PM »

Originally posted by Robi_ck1
Ja sam na coupeu imao 408Nm na kotacima na 4000 rpm

Koji dyno?
Koji turbo?
Kolika ti je max. snaga bila i na koliko rpm-a?

Peugeot 405 T16
Dominik
Apprendista
*

« Reply #39 on: May 29, 2007, 10:29:24 PM »

nema tog podrucja rada motora koje ne postoji na cesti ... pa imate mjenjac
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #40 on: May 29, 2007, 11:34:44 PM »

Super znaci ima mapu na 3000 rpm-a i 1.1 bar koje nece nikad vidjet osim ako ne dode na dyno opet.......
Ne znam kako je to moguce na dyno i da li uopce moguce i ako je moguce koja je uopce svrha radit to osim pokizavanja necega sto je nerealno....
Nisam se informirao previse o dynometrima tako da ne znam detalje pa ako mi netko moze objasnit vise pogotovo ovaj slucaj simuliranja opterecenja koje nece auto nikad na cesti vidit... [/quote]

...pa kad se mapira mapira se...i ako je moguce stvoriti opterecenje na valjcima onda je i na cesti ...bas Kako Dominik kaze...ako recimo stavis u petu na dve i ides u brdo toliko jako da se motor nemoze razvrtiti motor ce dobit opterecenje i dignit ce toliki tlak do 3000rpma...zasto bi silovatelj motora koji nezeli saltat skurio motor...drugi primjer je ako motor stavis u tezi auto...imat ce vece opterecenje i opet ista stvar...glupi primjeri ali tako je...

znaci ako je na dynu ili na valjcima ili neznam gdje stvoreno toliko opterecenje moguce je i na cesti...

recimo meni je sad radni tlak 0.6 bara a  prvoj mi nedigne ni do 0.3...jel nema opterecenja...u drugoj vec moze...a ako ubacim u petu i iz niskih krecem motro se nestigne razvrtiti tako brzo ali dize i dalje tlak...

ja cu ici uskoro na dyno pa ako si zainteresiran dodi...zanimljivo je i bucno...:pivo:

more booost
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #41 on: May 30, 2007, 02:36:23 AM »

Originally posted by dr.Maljak
Nisam se informirao previse o dynometrima tako da ne znam detalje pa ako mi netko moze objasnit vise pogotovo ovaj slucaj simuliranja opterecenja koje nece auto nikad na cesti vidit...

...pa kad se mapira mapira se...i ako je moguce stvoriti opterecenje na valjcima onda je i na cesti ...bas Kako Dominik kaze...ako recimo stavis u petu na dve i ides u brdo toliko jako da se motor nemoze razvrtiti motor ce dobit opterecenje i dignit ce toliki tlak do 3000rpma...zasto bi silovatelj motora koji nezeli saltat skurio motor...drugi primjer je ako motor stavis u tezi auto...imat ce vece opterecenje i opet ista stvar...glupi primjeri ali tako je...

znaci ako je na dynu ili na valjcima ili neznam gdje stvoreno toliko opterecenje moguce je i na cesti...

recimo meni je sad radni tlak 0.6 bara a  prvoj mi nedigne ni do 0.3...jel nema opterecenja...u drugoj vec moze...a ako ubacim u petu i iz niskih krecem motro se nestigne razvrtiti tako brzo ali dize i dalje tlak...

ja cu ici uskoro na dyno pa ako si zainteresiran dodi...zanimljivo je i bucno...:pivo: [/quote]

ajoj pa jasno je meni to pa imam turbo auto vec 7 godina...
Iz onog prijasnjeg posta kazes da ga je kocio na 3000 rpm i postigao boost od 1.1 bar i da to nece nikad na cesti postic...na sto sam ja pitao da li je moguce na dyno-u takvo nesto simulirat jel mi je cudno pa sam pitao jel mozda se moze ,a ja ne znam....
Procitaj opet moje pitanje...
A ovo gore isto kao da mi objasnjavas zbrajanje do 5LOL

Peugeot 405 T16
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #42 on: May 30, 2007, 10:26:10 PM »

hehhehhehehehe nisam mislio nista ...kad postove odjedno skuzim da vecina govori isto samo na svoj nacin..ali kao sto sam napisao vec niko nikoga necita pa dolazi do nepotrebnih rasprava...ali nije ni to jel i svako lakse svati na neciji nacin....

inace za dyno...moze simulirati zato i je s kocnicom...da nema otpora na valjcima nebi mogao mapirati.....ako si zainteresiran za doci kad se bude mapiralo...ja sam fasciniran... pozelio sam si jedne u garazi...barem jedan...

more booost
alfa_vd
Tuner
*

asshole

« Reply #43 on: May 31, 2007, 06:13:56 AM »

Originally posted by dr.Maljak
eeee tako ti nama reci...hehehhehehe tu su detalji...nego razmisljali smo i ja i Zeljko na Petrovom i mom motoru...pa skoro da ni nemaju rotaciskih masa...heheheh...

dobro ja bas nisam na svome dirao puno na radilici...jel sam gornji postroj ostavio istih masa kao i prije...mislim na klipnjace i klipove pa nisam htijeo ni utege na radilici puno dirat...vise je to zeljko aerodinamicki oblikovao...kad bi mi gornji postroj bo laksi tek onda bi isao u olaksavanje radilice...prebacivanje masa....

ovakve odgovore cijenim...

hvala...

nego i daj neku knijgu posudi koja ti netreba...dosadno mi je na poslu...:hmmm:

maljak;ja na svom motoru iman kovane klipove koji su dimenzijama i težinom dosta manji odnosno lakši od std,isto tako i klipnjaće,a radilica std,i mislija san je olakšavati i stavim je std,kakav će mi biti sad raspored rotacionih masa!
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #44 on: May 31, 2007, 07:28:27 AM »

ALFA - nebitno, samo si smanjio tezhinu i inerciju klipnjachi i klipova, a to je dobro jer se  klipnjacha ne istezhe i motor se lakshe vrti
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: