www.quartermile.ws Forum
June 11, 2026, 04:07:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: EX. vs INT. VS GATE  (Read 12229 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #15 on: May 26, 2007, 03:08:28 PM »

Originally posted by Maljak
kutija sve sto govoris je tocno...ali govoris o drzanju tlaka...objasni u kojem slucaju se stavlja ex a kojem ostaje in...jel negovorimo samo o max snagama...ex wg nije napravljen samo da bi jace drzao tlak...ako je...onda to nikom netreba jel imam federa ko salate...koja je tocno njegova namijena...

nisam ni rekao da se prica sta je bolje rijesenje...vec se pita  kad se stavlja ex a kad in...sve u svemu nije bitno koji je za mene je bitna njegova velicina...

ma i ex:pivo: i in::su dobri ako se kvalitetno koriste hehhehehee

Pa kad se ne moze kontrolirat boost, a najcesce zbog boost creepa....napisao sam 10 puta do sada...
Znaci ako hoces na nekom "velikom turbu" sa malim turbinskim kucistem vozit 0.5 bara ,a imas int.wg najvjerovatnije da to nece ic pa ti je rjesenje ext.wg i to opet treba vidit koliko velik ext.wg jel i njih ima razlicite velicine i recimo ista stvar ti se moze desavat sa  neadekvatnim ext. wg-om...

Jasno mi je da ima puno drugih stvari za uzet u obzir osim max. snage,ali je ova prica potekla iz toga sto je Zeljko rekao da nakon 300 ks treba stavit ext.wg sto je apsolutno netocno i da se radi o 500 ks....ok?

Peugeot 405 T16
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #16 on: May 26, 2007, 03:17:33 PM »

Originally posted by
znachi zato se frendu kad stisne nitro boost povecha za 0,4 bara?

ima 2.0 8v fiat sa serijala T3

Da li boost ostaje veci za 0,4 bara dok je pod nitrom cijelo vrijeme ili se vrati u normalu iako jos gura nitro?
Znaci da li mu se desava boost spike samo ili boost creep?

Uglavnom moze bit do int.wg-a u ovom slucaju ili u samoj kontroli int.wg-a.
Treba vidit da li se klapna od int.wg otvori skroz kad se tlaci itd...
Ali ako se nekome ne da zezat s tim stavi neki veliki ext. wg i nece imat problema s nicim gore navedenim...
Ako i dalje ima problema onda je problem u boost controlleru.

Peugeot 405 T16
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #17 on: May 26, 2007, 04:14:50 PM »

veliki turbo - 38mm wg
mali turbo - 40+ wg

tak sam neshto nashao na turbohonda forumu

kutija - ja imam .49 kuchishte sa tb0385, punim 1.9 bara a punit chu i vishe, ja moram koristiti 38mm wg?

a frendu boost skochi trenutno kad stisne nitro u boost je vechi sa nitrom do blokade tj dok se ne ugasi nitro - izgkeda da mi je wg premali
Pages: 1 [2]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: