www.quartermile.ws Forum
April 29, 2026, 06:12:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: pitanje, misljenje, vizulano (izracun nepoznata bregasta)  (Read 14748 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Medic
Apprendista
*

« Reply #15 on: January 05, 2008, 05:17:30 PM »

sastavi glavu i mjeri.

Sastavljena je glava, ali neznam točnu proceduru mjerenja

Trkaće gume 091 6601 281
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #16 on: January 06, 2008, 12:16:20 AM »

a bilo je po forumu, nedamise sad kopat.

Lampredi twin cam
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #17 on: January 06, 2008, 03:56:59 PM »

Sta ti je to pod br 8 ??
Mnogo si zamesao stvari... i neko ko se malo od malo razume a takvih je malo i zbunilisu se skros
proizvodaci bregasti imaju razne nacine merenja na zazor 0,na 1,27mm na ......
Ako imas bregastu a neznas da je uzubis najlakse je da je ugradis na vaganje -da ne pokrivis ventile-  zazor ventila kao kod seriske posto i taj detalj ne znamo i usis i izduv jednako
stavi komparator na usis 1 cilindra i meri koliko je usis  od zatvorenog ventila do klipa u GMT i zapisi na primer 5mm onda prebaci komparator na izduvni ventil i meri dalje -koliko je otvoren ventil izd do zatvaranje ventila posle GMT naprimer 4,5m sve zajedno skupi i 9,5mm podeli na 5 dela jedan deo je 1,9mm za usis stavi da u GMT ventil bude otvoren 3 dela =5,7mm a izduv 3,8mm
to je startna pozicija za palenje motora i onda se tu vrsi fina dorada jos u ranije ili kasnije na remenici bregaste i probas sa zazorom ,meris kompresiju pre /posle ....imas dosta za igranje...na motoru

Medic
Apprendista
*

« Reply #18 on: January 06, 2008, 09:40:04 PM »

Isssssoooo miki......ajde probat cemo i to

Trkaće gume 091 6601 281
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #19 on: January 06, 2008, 10:29:40 PM »

8 je KOMPARATOR.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #20 on: January 07, 2008, 06:06:43 PM »

Pa i ja nisam izmislio to je od emerald cams  pa to je kad neznas bregastu i sakupis visine brega usisa i izduva u GMT i podelis na 5 . TRI dela stavis kod usisa -nastelujes a izduv 2dela i palis i onda dostelas .... a moze da je dobro

Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #21 on: January 07, 2008, 08:48:03 PM »

a da bregastu stavimo "otprilike" u fazu, podesivu remenicu, i na valjke se igrat?

a ne tu filozofirat 

Lampredi twin cam
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #22 on: January 07, 2008, 11:29:53 PM »

a jesi lud 

sta pizdite svi...

Lampredi twin cam
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #23 on: January 08, 2008, 12:03:39 AM »

E moj covjek ja fantaziram !

Pa odi ti na valjke pa se igraj stim pa onda kad dobijes racun nakraju pitam se tko ce onda filozofirat a kad razvalis motor na valjcima onda ce bit kriv gazda od valjaka a ne ti koji se igras stim na valjcima.Ma mislim necu se uopce zamarat jer ocito da ti nisu sve opruge na mjestu a da negovorim o bregastoj

Ziva istina... uvjek je netko drugi kriv ili nesto... sjecam se da je jedan veliki tjuner izjavio da se zbog "krivih" svjecice rastopio motora 

p.s.
Tko misli da ima neki drugi nacin onda mu nije mjesto na ovom forumu.
Ove stvari su vec odavno poznate preije mnogo desetaka godina.
Ne izmislja se toipla voda.
Od onda i sada se malo stvari promjenilo. Nema puno tople vode.
U zadnej vijeme sve sto se je prijenilo je nesto oko materila i upotreba EFI sistema..
U principu veliek skriven stvari velikih tjunera pomalo su sviam poznate.
Molim ne poricite istunu jedinu kao takvu.

Hvala.
« Last Edit: January 08, 2008, 12:10:58 AM by Zeljko » Logged

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #24 on: January 09, 2008, 12:32:26 AM »

nema ti ja pojma o tome... sve je to jedan velike OT  Kiss

sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #25 on: January 09, 2008, 07:54:13 PM »

Stavi prvo std bregastu od yuga i namesti kako sam reko 3/2 i izmeri visinu usisnog uTDC i vidi kako se voze u hibridu u srbiji ili probaj namesti kako kaze fabrika i onda 3/2 i videces -osetiti razliku i tu znas bregastu a i ako neznas je isto probaj i reci mozda ce trazitimalo 2-3 stepena u kasnije? jer je ovako u ranije.... nema nekoc ko bi znao to  da ti kaze sta ce biti  ....

Medic
Apprendista
*

« Reply #26 on: January 29, 2008, 01:26:12 PM »

Danas sam konačno ulovio vremena (i volje) da "otvorim" glavu. Na bregastoj je oznaka 214. Jel to nekome od vas nešto govori? znam za neke famozne abarth 214 oznake i to, ali......

Trkaće gume 091 6601 281
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #27 on: February 15, 2008, 11:30:20 AM »

bregovi su isti kad dodas razliku od 0,1 u liftu to je oko 10 * stepena samo citajuci od pocetka nije mi jasno nista sve sto je napisani nma veze sa ovim na kraju ,da nisu neki ovde u svadi imaju nesto da rasciste iz proslost

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #28 on: February 15, 2008, 03:58:24 PM »

Ne radi se o ukuptnom tajmingu 302°
Da je imati na testi CATCAMS ili piper u istom rangu ali samo zadamo 302° daleko bi bile od ove u finalnim performansama.
Ponavaljanje je majka znanja, Dakle radi se o nacinu otvaranja..
Postoje dva tipa izvedbi.. sto kasnije otvaranje s nesto vecim lifom koja poguduje zbog svoje karakteristike s glavam koje imaju male kanale ili one koje se ne mogu fizicki vise isportati, te i u nekom natjecanju restrikcionirani usis,... zbog svog karaktera spomenute brgegaste brzina propadajuceg zraka koroz usisne kanale dolazi do max brzina sto osigurava najbolje punjenje cilindara.

sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #29 on: February 16, 2008, 01:17:02 PM »

? jos nisam ukapirao ali bregasta je dobra... ja bi slicno uzeo za 4 karburatora i za voziti na auto po putu da jede BMW na semaforima.....

Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: