www.quartermile.ws Forum
April 25, 2026, 01:40:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Nešto kao alfa_vd  (Read 3598 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Cezar
Guest
« on: July 24, 2007, 07:33:12 PM »

....ali slabije

Evo da ne duljim, kupio sam alfu 145 1.4 ts kao prvi auto i to namjeravam vozit neki period x pošto moram prve dvije godine vozit pod već poznatim ograničenjima aliiii, ponukan projektom alfe_vd prvo 2.0 turbo a sada integrale zamislio sam složiti nešto slično ovoj integrale kaj sad ima ali sa manje konja koja bi bila za svakodnevnu upotrebu i normalno za registrirati.meni nije sila niti mi se žuri a prvenstveno mi je važno sad s ovim kaj imam skupit kilometre i iskustva prije nego kaj bi eventualno složil nekaj jačeg.to bi bilo jedno a drugo bi bilo da ja iskreno rečeno nemam apsloutno nikakvog mehaničarskog iskustva zasad ali se trudim, čitam itd i mislim da dosta znam s obzirom na svojih tek navršenih 18 godina.............a jebemu ipak sam oduljil...

nego ,znam da se može ali me zanima da li ima itko u zg ili okolici ili šire nije važno, tko bi se htio upustiti u takav projekt ( računajte na moje prisustvo i pomoć u smislu dodavanje alata i stalna pitanja a kaj je ovo ?? itd).znači na postojeću 145 izvadit sve van i utrpati 2.0 turbo sa 16v i 4x4 pogon iz delte ili prije dedre integrale.drugo da li je uopće moguće naći u koliko toliko dobrom stanju navedeni motor, pogon, elektroniku ili komplet
auto u RH. treće, da li je potrebno nešto na karoseriji mjenjati, ojačati prednji kraj ili nekaj..., četvrto , što je prvo kaj bi se dalo napraviti na tom motoru za neki dobitak snage a da se ne diraju  iznutrice (klipovi, klipnjače ...) i da naravno koliko bi to okvirno koštalo ako imate ideju opće +-1000E.jer ja štedim već dvije godine i fine sam novce nakupil pa eto prije nego kaj iznesem kolko  sam skupil pitam da vidim jer mi je takvo nešto dostižno ili ne.

e jebiga sad sam tolko napisal da se ni meni neda čitat ali ono ak znate a sigurno znate dajte udijelite malo pameti meni koji učim i hvala unaprijed.imam još puno pitanja koja mi nisu bash jasna ni nakon kaj sam pročital "cijeli forum" tak da nemojte piz.it ak izvalim neku glupost....

hvala

oprostite na prevelikom avataru sad ću ga promjeniti
josip
Guest
« Reply #1 on: July 24, 2007, 07:58:51 PM »

na jedno pitanje ti mogu odgovorit a to je da ak ima neko ko bi ti to radio
kod nas ti se jako malo ljudi hoće upustit u slaganje(tuniranje) tuđeg auta jer kao prvo ljudi nemaju baš vremena
kao drugo, to je jako velik projekt (govorim o prebacivanju motora, pogona, pojačavanju auta itd.) u kojem lako nešto krene krivim putem, zato ti niko nemože reć kolko bi te to koštalo(odprilike može ali...) ni kolko bi moglo trajat
vidit ćeš(vjerojatno si i vidio) da se tu auti slažu po nekoliko mjeseci pa čak i godina
moja preporuka- kupi neki jeftin auto i alat, pa polako počni "šarafit" sitnice- malo pomalo, rastavi ono, složi, rastavi nešto drugo, složi itd., da skužiš o čem se tu uopće radi jer nemožeš odmah radit generalku ili slično
inače, čini se da imaš volju a to je najbitnije, samo polako, a izgleda i da imaš zanimljiv projektić obican
alfa_vd
Tuner
*

asshole

« Reply #2 on: July 24, 2007, 08:50:29 PM »

evo mene,kad san već u naslovu!
hm,hm još jedna alfa integrale,to bi bilo zanimljivo!iskreno rećeno,ako sam neznaš velik dio,bit će ti jako teško,ja radin oko mehanike jako dugo,ali ono,moja mehanika se svodi na trap i jako san malo zna u poćetku oko motora,ali u godinu ipo na forumu,dosta san sazna,i moja alfa je 95% djelo mojih ruku,mislim da bi te sam rad doša više nego djelovi jer ja san na svom autu radija oko pola godine bez prestanka,mislim da je to ogromna para,a viruj mi uz sve sitnice da sami djelovi ako ćeš dobro složen auto bi bila isto velika cifra!
da znaš koliko DANA se zna izgubiti na nekoj najmanjoj gluposti,iskreno ako nećeš dizati motor na neku ogromnu  snaku ni netriba ti pogon na sva kola,lipo se taj auto vozi i samo s prednjim s 220-230ks a s sva 4 bi na toj snazi auto bija dosta sporiji!

pomalo mlad si ima vrimena,ja san tvojih godina vozija citroen dianu s 25ks,pa se penjalo lagano do današnjh 450!

razmisli dva puta kakav dobar auto možeš za te novce kupiti!
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #3 on: July 24, 2007, 09:00:24 PM »

vozi tu alfu, skupljaj novce i dalje, i za 2 godine kupi dobru 155icu Q4 i uzivaj.

Lampredi twin cam
Cezar
Guest
« Reply #4 on: July 24, 2007, 09:49:42 PM »

ma nigdje se meni ne žuri, imam ja vremena mada bi ja sad odmah nešto takvo htio( mislim ,u mojim godinama tko ne bi???) ali jedno je mašta a drugo stvarnost. nego ja se samo raspitujem onako informativno. bit će mi jebeno žao ako ne uspije ali jebiga nemogu to sam nikako, a i moja zamisao je bila da prvo skupim " sve " dijelove potrebne da se  složi sama mehanika a interijer i exeterijer to mogu sam.... tak da ak imate kaj za napisati slobodno pišite, sve informacije su dobrodošle

fala

i pretpostavljam da se može fin auto kupit za slične novce ali  kad imaš nešto za sebe i kad znaš da je po tvom ukusu i da nema takav nijedan isti nigdje e to je to
josip
Guest
« Reply #5 on: July 24, 2007, 09:55:59 PM »

ah hoćeš nešto na brzinu i relativno jeftino, kupi unića i uguraj ovo unutra
OVO obican
edit: kupi unića i probaj to ugurat

url=http://www.quartermile.ws/forum/viewthread.php?tid=4860
Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: