www.quartermile.ws Forum
August 18, 2018, 03:47:53 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws
 
   Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: DIY_MS  (Read 4987 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« on: October 03, 2007, 05:39:23 PM »

jel bi se moglo skoro SVE napraviti???

Dakle. na netu ima shema za V2.2 tiskanu pločicu i pišu sve komponente koje se koriste: http://www.megasquirt.info/

A ja mislim da bi jedina stvar koja se ne može napraviti je procesor.... 68HC908

E sad pitam. Dali bi sve ostalo radilo kad bi se po tim shemama posložilo i šta bi se još obavezno moralo naručivati?

I ono, jel ima netko možda taj procesor gore (68HC908), pa da ga nemoram naručivat...tko zna....možda netko želi malo radit sa MS_II, pa mu više ovaj spori procesor netreba....

LOLLOLLOLLOL

pozz
Logged
fire
Apprendista
*
Offline Offline

Posts: 379


« Reply #1 on: October 03, 2007, 06:33:52 PM »

Procesora ima u farnellu(cijena je oko 30-100kn ovisno koja verzija(kolicina memorije...). Zastupnik u zg je altpro(oko 1-2tjedna putuje).
Kolko vidim sve se moze napraviti. Za plocicu mores sam raditi ili platiti nekome kao tiplon(malo skupo za jednu plocicu) ili dati npr hectoru da ti napravi plocicu. Dok sam gledao sta da radim izracunao sam da je dosta jeftinije kupiti djelove i napraviti plocicu nego kit.

EDIT:
ide 68HC908GP32 u dip pakungu. On dode 106kn, ali kak mi se cini moze se bes problema staviti malo modernija i jeftinija zamjena.
Mores odma kupiti i MPX4250AP koji dode 209kn.
Logged
Robi
Mestar
*
Offline Offline

Posts: 1681


Tipo 16v


« Reply #2 on: October 03, 2007, 08:04:36 PM »

da, procesor i map senzor su jedini problem za nabavit, ostalo se sve da rjesit...
Logged

Lampredi twin cam
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« Reply #3 on: October 03, 2007, 08:30:17 PM »

Pa da...naručim procesor od MS-I koji je već izprogramiran ili šta već i sam uzmem MAP...2.5bara...ili 3....5....8bara::::

a ostalo sam napravim::

2fire: kad kažeš da si računao...i koliko su ti ispali svi ti dijelovi bez procesora i mapa???

Koliko bi mi bio shiping na te 2 male stvarčice?
Logged
DaviiD
Global Moderator
Tuner
*****
Offline Offline

Posts: 627



« Reply #4 on: October 03, 2007, 09:18:58 PM »

Za 2.2 neznam, ali 3.0 sigurno nemozes, jer ima vise od 2 sloja a neznam ko bi ti to radijo...
Logged

Alfa 33 Q4
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« Reply #5 on: October 03, 2007, 09:30:29 PM »

Quote
Originally posted by DaviiD
Za 2.2 neznam, ali 3.0 sigurno nemozes, jer ima vise od 2 sloja a neznam ko bi ti to radijo...


evo, jel ovo shema za tiskanu pločicu za V2.2???
Logged
DaviiD
Global Moderator
Tuner
*****
Offline Offline

Posts: 627



« Reply #6 on: October 03, 2007, 10:06:44 PM »

Izgleda da V2.2 ima samo 2 sloja, tako da moze. Ali budes tesko precizno izglodao dvoslojnu plocicu... i jos onda mora jumpere da stavis med gornji i donji dio gde treba.

Ako ti je gust, inace se ti vise isplati kupit 3.0 gotovu. Za onu bar znas da ce radit...
Logged

Alfa 33 Q4
adi
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 162



« Reply #7 on: October 03, 2007, 10:47:45 PM »

Ako treba nekom vrhunski napravit tiskanu plocicu...Batolic elektronika, bez dileme.
Logged

Bartol ima curu :-) juuuupiiii...mala je cvece
fire
Apprendista
*
Offline Offline

Posts: 379


« Reply #8 on: October 03, 2007, 10:53:34 PM »

Ovako.
Shiping je besplatan ako je cifra iznad 400kn bilo gdje u hrvatskoj.
Ako je cifra ispod 400kn onda morate osobno doci po to u zg u voltino(industrijski park) ili se placa oko 70kn postarina.
Za plocicu se obratite covjeku Hector zeljko.secen@zg.t-com.hr (mozete se pozvati da sam vam ja dao kontakt i obavezno onaj pdf stavite nutra).
Logged
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« Reply #9 on: October 04, 2007, 02:18:38 PM »

Quote
Originally posted by fire
Ovako.
Shiping je besplatan ako je cifra iznad 400kn bilo gdje u hrvatskoj.
Ako je cifra ispod 400kn onda morate osobno doci po to u zg u voltino(industrijski park) ili se placa oko 70kn postarina.
Za plocicu se obratite covjeku Hector zeljko.secen@zg.t-com.hr (mozete se pozvati da sam vam ja dao kontakt i obavezno onaj pdf stavite nutra).


ma ne,pitam te, kad si rekao da si malo računao, koliko bi došle sve ostale komponente koje bi u chipoteci i drugdje uzimao?

I još me zanima shiping i carina za procesor od 16$ i MAPs od nekih 30$...
Logged
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« Reply #10 on: October 05, 2007, 01:35:14 PM »

Evo otišao sam se malo raspitati u chipoteku i electronic centar, i izgleda da imaju skoro sve dijelove, ali par njih nemaju...

Pa pitam di mi se najviše isplati kupovat dijelove tj. di su najkvalitetniji...od kojeg proizvođaća???

nemaju ovo:

kondenzatore od 50 (ili 47) i 20 (ili 22) pf
tranzistore IRFIZ3FN "IRFZ34N" or "IRFIZ34N" i  TIP42A TIP42A[B or C] or equivalent PNP (TIP32C, NTE332)
i neki chip MC33151P Fet Driver 8-Pin DIP


di to nabavim???
Logged
fire
Apprendista
*
Offline Offline

Posts: 379


« Reply #11 on: October 05, 2007, 01:36:55 PM »

Imas sve to u farnellu. Neke stvari su skuplje, neke jeftinije ali su uvjek kvalitetne za razliku ovih u chipoteci.
Logged
DaviiD
Global Moderator
Tuner
*****
Offline Offline

Posts: 627



« Reply #12 on: October 05, 2007, 02:46:42 PM »

Neznam kako je kod vas, no ja nikad kod nas nisam imao problema sa kvalitetom elektronike.

Ako vam bude nesto trebalo mogu tu da nabavim pa da posaljem - nebi smelo biti problema (narucivao sam vec jako cudne komponente i sve je doslo).
Logged

Alfa 33 Q4
fire
Apprendista
*
Offline Offline

Posts: 379


« Reply #13 on: October 05, 2007, 02:51:01 PM »

Dosta sam radio s elektronikom. Npr ako ima high z injektore ta je struja oko 1-1.5A. Mosfet je deklarirani na 40A stalno. Tu nece biti problema ako je losa roba(jer se koristi manje od 10% deklarirane struje). Ali ako oces koristiti taj mosfet u deklariranim granica onda ce biti punooooo zgoretih komponenti ako su iz chipoteke i takvih ducana. Jednostano prije shopinga skinite pdf od tog proizvodaca i pogledajte oznake na tranzistorima(veca fejkova se vec tu skuzi).
Logged
figor
Rokie
*
Offline Offline

Posts: 130



« Reply #14 on: October 05, 2007, 02:53:14 PM »

taj farnell??? jel ima kakav shop u HR?

2DaviiD: ak tu ne nađem neke stvarčice dođem ja u slo bez po frke...

Šta da radim sa procesorom i map senzorom???da ih naručujem izvana (serijalu od MS-a) ili nešt drugo,  mi je rekao da Mitja iz slovenije ima MS....
Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic sticky  
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC