www.quartermile.ws Forum
September 22, 2023, 10:33:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Hidraulična ručna  (Read 5218 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DejanR
Guest
« on: April 15, 2008, 05:11:09 PM »

Da li netko ima ili može tekstom i slikama opisati postupak instalacije hidraulične ručne kočnice. Kako riješiti postojeću ručnu?
Popsi
Apprendista
*

« Reply #1 on: April 15, 2008, 07:56:24 PM »

sa gl.kocionog povuces 1 lajtung u kabinu(ako imas na gl.kocionom 4 izlaza,od zadnjih kocnica spojis 2 u 1 T komadom) prema cilindru od rucne...prije rucne na taj lajtung stavis regulator(jer regulator na zadnjem mostu skines da bi ti radila rucna) spojis u ulaz cilindra..drugi lajtung iz izlaza povuces i negdje ga po zelji opet sa T komadom racvas na 2 i spojis svaki od tih lajtunga na kociona klijesta...sve ozracis i onda na regulatoru koji stavis negdje u kabini na dohvat ruke reguliras silu kocenja na zadnje kocnice...
to bi ti bilo ovako najjednostavnije objasnjeno...
ovaj spominjani regulator u kabini koji se stavlja umjesto onog regulatora na zadnjem mostu mozes kupiti(cca 100E) ili sam nesto iskemijati....a nosac cilindra ili radis sam ili kupis gotov kao i regulator...
pogledaj kako je Bartol rijesio nosac za cilindar i polugu u njegovom topicu...
pozdrav i sretno sa rucnom!!!

wanna' chunj?
Popsi
Apprendista
*

« Reply #2 on: April 16, 2008, 11:55:19 AM »

Hvala na odgovorima. Jos<caron> jedno pitanje. Kako rijes<caron>iti ruc<caron>nu koc<caron>nicu, odnosno da ona kad je povuc<caron>em drz<caron>i?

stavis letvu ispod
objasni na kaj mislis....tebi moze ostat i standardna rucna,ako radi ...
na koju mislis,budi odredjeniji....

wanna' chunj?
Popsi
Apprendista
*

« Reply #3 on: April 16, 2008, 06:32:56 PM »

pa ako slazes na svoju postojecu polugu rucne ostati ce ti zubi i tako ce normalno funkcionirati...pero je na lupu kupio polugu neku finu zlatnu na kojoj imaju vec zubi itd da sve stoji kako treba..
na svoju postojecu rucku spojis cilindar i tako ce funkcionirati..malo potrazi na internetu slike pa ces shvatiti o cemu govorim...a ako ti to mislis ve fino uredno slagati kako si krenuo sa autom onda sve to kupi u italiji i najljepse ce ti izgledati....dok je funkcija ista kao i da sam sve varis..rezes..kemijas..

wanna' chunj?
Popsi
Apprendista
*

« Reply #4 on: April 17, 2008, 05:06:44 PM »

onda ce ti to fino krasno sve izgledati i imat ces i zube i nosac za cilindar i sve-....regulator isto...samo lajtunge das napraviti i to spojis sve...

wanna' chunj?
NiKo
Guest
« Reply #5 on: May 18, 2008, 05:16:22 PM »

Rucna sa cilindrom ko sta ima petar kosta 200 eura

Da se napraviti home made skoro za đaba s Fićinim gl. kočionim.

A Fićin zbog toga što je ulaz (gdje inače dođe posudica) metalni

Tako ču ja sebi napraviti...

Nego, zanima me ima li tko iskustva s blokiranjem prednjih kotača zbog hidro-ručne i povratnog impulsa tlaka kada se radna i ručna koriste zajedno??
yugopula
Titanium
Apprendista
*

« Reply #6 on: June 19, 2009, 11:06:51 PM »

evo ovako posto sam napravio neku kucnu hidraulicnu rucnu pa da upitm nesto sto mi se javlja prilikom koristenja rucne ato je kad potegnem rucnu nozna kocnica mi je tvrda ne mogu je stinsuti i obrnuto po meni je to ispravno radi toga sto se prilikom koristenja jedne od kocnica zadnje ferode rasire i prilikom pokusaja stiskanja nozne blokira radi toga sto zadnje ferode nemaju se kamovise rasiriti, neznam ako ste me shavtili? hocu reci ako poegnem rucnu nozna je blokirana i obratno sada me zanima da li je tonormalno?ako nije sta da radim sta predlazete
DaviiD
Global Moderator
Tuner

« Reply #7 on: June 20, 2009, 09:12:59 AM »

Normalno je.

Kad povuces rucnu izlaz za zadnje kocnice ti je blokiran i kaj jos dodatno kocis nogom, kocit ce nozna samo na prednje. Isto je obrnuto: ako kocis na nogu imas toliki tlak u cilindru za rucnu da ces ga teze povuci.

Alfa 33 Q4
yugopula
Titanium
Apprendista
*

« Reply #8 on: June 20, 2009, 09:41:43 AM »

e super mislio sam da je normalno ali nisam bio bas siguran pa rekao da upitam,hvala majstore obican
Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: