www.quartermile.ws Forum
June 12, 2026, 07:35:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: My Hayabusa turbo radi_ (možda baš i ne )  (Read 78846 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #30 on: May 08, 2009, 04:28:31 PM »

opet da necitam od pocetka, stavljas neku turbinu od 350ks? uzmi injectore cca 500cc i neki prograbilni ecu, da nekupujes rising rate regulator koji su po meni bili radeni u vrijeme kad nisu bile dosptupne programbilne jedinice i sl...kupovat ces sve na dva puta raditi si posla, a u konacnici ces opet uzet ecu...neznam i neulazim u financije, ali bolje skupi novce, kasnije ces isto moci iskorisiti za nesto drugo, vrijednost nece puno pasti...osobno sam tako prosao!

more booost
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #31 on: May 08, 2009, 11:34:50 PM »

Vjerovatno će tako i biti !
Kakav je MegaSquirt što da DaviD spominje jer ta cijena je stvarno ok ?
« Last Edit: May 08, 2009, 11:41:25 PM by gixer » Logged
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #32 on: October 13, 2009, 11:46:47 AM »

Evo još dvije sličice.

Ima li netko možda ispušno kućište ta T3 ili T34, ali ne ovo kao što ja imam (vidi se na prvim slikama u ovoj temi), nego onu verziju što ima drugačije smješten westgate (jesam objasnio, do bola  Wink).
Ali u čemu je problem, imam externi WG, a nemam mjesta da izvučem cijev direktno iz ispušne grane nego bi trebao kućište gdje je interni WG izdvojen od da tako kažem "glavnog izlaza".
Tako da bi malo proširio taj izlaz i stavio externi WG.
Znam da to postoji jer sam negdje vidio, ali nemogu nigdje naći pošto su to stare turbine.
Ovo kao što ja ima FIAT, a onu drugu verziju mislim da ima Lancia Theme, ali nisam siguran.
Megasquirt je složen, samo trebam još WB sondu i kontroler.
Još mi onda ostaje zajebancija sa bregastim jer Hayabusa uma fiksne lančanike, a ne kao stari dobri GSXR1100, sa dva vijka da se ljepo mogu podešavati. 
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #33 on: October 13, 2009, 09:52:28 PM »

nekuzim bas problem, ali znam koje kuciste trazis, ali zar nemozes zavariti ovaj wg, i i kolektora izvuci cijev za eksterni?

more booost
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #34 on: October 13, 2009, 10:16:07 PM »

Ti si stvarno najludji ti kojeg znam. Ovakav projekt nisam nigdje jos vidio s ovih prostora.
remenice ti mogu pomoci ako zelis da se naprave podesive.
Reci nam kako ih mislsi podesiti imas sadasnji tj. tvornici tajming?
p.s.
i ja isto mislim da mozes zavariti eksterni VG

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #35 on: October 14, 2009, 08:10:34 AM »

Što se tiče WG-a, nemam mjesta jer odmah ispred grana je hladnjak.
Na onim slikama sa prve stranice se baš vidi kolika je stvarno gužva. Gledao sam, ali jednostavno ne stane ni između kilera, a niti između bloka i turbine :-(
Što se tiče remenica, isto nema mjesta za njih, a inače postoji (ali je skupo), podesivi zupčanici sa prirubnicama.
Mislim da ću nešto iskemijati, onako u balkanskom maniru.  Wink
Odnosno, palo mi je na pamet da nabavim neke sje... bragaste, da sa njih izprešam lančanike te sa ih malo iztokarim iznutra, a da na mojim bregastima istokarim dio sa zubima, odnosno da ostavim samo "srce" zupčanika tako da to bude kao nekakva prirubnica na koju bi zašarafio zupčanike na kojima bi napravio "šlic" tako da se mogu zakretati.
Ovako to izgleda kod mene (copy-paste iz manuala)
Sad sam trenutno na MegaSquirt-u, gledam kako da napravim da mi se sekundarni injektori pale na boost-u jer nikako nebi bilo dobro da rade konstantno, odnosno pri malom opterećenu, jer kad su leptiri skoro zatvoreni, mlaz goriva bi udarao u njih i bilo bi svašta.

« Last Edit: October 14, 2009, 08:25:52 AM by gixer » Logged
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #36 on: October 14, 2009, 02:20:16 PM »

Ako trebas pomoc slobodno posalji bregastu da ti napravimo od istih na podesive..

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #37 on: October 14, 2009, 02:25:24 PM »

Hvala.
Vidjet ću još.
Jedino što je to dosta malo, recimo ti zupčanici na slici su promjera cca. 60-70 mm.

DaviiD
Global Moderator
Tuner

« Reply #38 on: October 14, 2009, 09:45:54 PM »

Sad sam trenutno na MegaSquirt-u, gledam kako da napravim da mi se sekundarni injektori pale na boost-u jer nikako nebi bilo dobro da rade konstantno, odnosno pri malom opterećenu, jer kad su leptiri skoro zatvoreni, mlaz goriva bi udarao u njih i bilo bi svašta.

Advanced->Staged Injection
Staged injection first parameter: MAP
Primary injector size: neznam kolko je
Secondary injection size: isto neznam
Staging gradual transition: On
Staging transition events: 30
Primary staging treshold: 120
Primary staging hysteresis: 20

Tako od oka...

Alfa 33 Q4
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #39 on: October 15, 2009, 06:57:15 AM »

Hvala majstore !!!!
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #40 on: November 24, 2009, 07:58:16 AM »

Ljudi, koji auto ima ovakvo kućište turbine, ali da je A/R.48 (Garrett)

Više nezna gdje da tražim :-(

Thanks
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #41 on: November 24, 2009, 08:54:55 AM »

Posalji upit u office@turboservis.rs www.turboservis.rs

gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #42 on: November 24, 2009, 10:27:32 AM »

Ajd da probam i to.
Ma nemogu nikako izvući cijev za westgate direktno iz grane jer jednostavno ni sa prednje, a ni sa zadnje strane nema mjesta pa moram naći ovakvo kućište.
Gledam po netu, ima toga, ali nigdje ne piše sa kojeg je auta.
Thanks.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #43 on: December 29, 2009, 11:47:02 AM »

Evo, kućište turbine je riješeno, ali sam morao malo proširiti rupu za WG, premda mislim da ću još malo. Wink
« Last Edit: December 29, 2009, 11:50:37 AM by gixer » Logged
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #44 on: January 28, 2010, 11:20:13 PM »

Bok,

evo nekako sam se približio kraju projekta (bar se nadam),napravio instalaciju i na kraju mi s e pojavio problem.
Pošto ću na Hayabusi originalne injektore kontrolirati pomoću "stock" ECU-a, a sekundarne injektore i paljenje pomoću Megasquirta.
Problem je sljedeći, Megasquirt za VR senzore (CRANK i CAM )koristi pin 24 za senzor na radilici  i JS 10 (ja sam ga spojio na SPR1) za senzor na bregastoj, ali druga žica sa VR-ova ide na masu.

E sad, pošto će senzori biti istovremeno spojeni na Hayabusin ECU i na Megasquirt, Hayabusa nema kao Megasquirt masu nego mase sa VR-ova idu baš na za to predviđen pin koji nema veze sa masom vozila.
Ako spojim jednostavno dva senzora na oba ECU-a, bojim se da bi mogao spržiti nešto pa sam mislio pomoću diode spriječiti direktan kontakt Hayabusinog ECU-a sa masom.
Nažalost, nigdje nemogu naći shemu ECU-a od Hayabuse da vidim kuda stvarno ti pinovi vode. :-(
Šta mislite dali će to šljakati kao na shemi
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: