www.quartermile.ws Forum
June 11, 2026, 11:44:44 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: My Hayabusa turbo radi_ (možda baš i ne )  (Read 78721 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #150 on: March 26, 2010, 02:00:18 PM »

Hvala, znači moram pogledati u cranking setup šta sam zaje,... :-)
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #151 on: March 26, 2010, 09:09:36 PM »

Izasao je mega shit 3.0 obican 

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
fire
Apprendista
*

« Reply #152 on: March 26, 2010, 09:11:13 PM »

nije bas.
MS3X plocica nije dostupna, firmware je bugovit do jaja. Jos treba pocekati barem 2-3mjeseca da se moze reci. Ali neznam zasto kupiti taj upgrade za tak staru plocicu, kad za te novce dobijes pravi ecu koji nije jos u beta fazi.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #153 on: March 27, 2010, 01:39:41 AM »

Ja samo znam da MS nije za početnike kao ja, pogotovo kad hoćeš napraviti sekvencijalu.
Da se barem može naći nekakav manual na Hrvatskom jer ovako kad prevodim, to liči na sve samo ne na ono što bi trebalo. :-)
Uspio sam dobiti da mi motor proradi na par sekundi i to na dva ili tri cilindra, a onda valjda gorivo zalije svijećice.
Ali danas sam posudio stroboskom pa ću sutra vidjeti dali ću moći što napraviti sa njim.
Mislim staviti u ignition mapu sve "0" i onda probati dobiti da mi svijećica puca u GMT.
Nego, dali mapa treba biti konfigurirana od nule ili kao što je kod mene, na y osi imam od 30 - 200 kpa ?
To sam našao neke mape pa sam ih ostavio tek toliko samo da upalim motor.
Gledao sam, setup i čini mi se da je sve ok se req fuel i ostalim stvarima, ali fuel load mi je i dalje stalno na 100%, a pulse width kod verglanja mi odlazi u crveno.
Da, još jedna stvar, čini mi se da imam stvarno dobru iskru premda ono što Fire kaže, vizualan izgled nije presudan, ali na bobinama (COP) imam stalno nekakav napon !?
« Last Edit: March 27, 2010, 01:42:40 AM by gixer » Logged
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #154 on: March 27, 2010, 05:20:11 AM »

Evo ti razloga da prvi napises prijevod, pocni se baviti time  Wink jos malo pa si dr.GIX 

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #155 on: March 27, 2010, 08:59:15 AM »

Upalio??!!!   

nije bas.
MS3X plocica nije dostupna, firmware je bugovit do jaja. Jos treba pocekati barem 2-3mjeseca da se moze reci. Ali neznam zasto kupiti taj upgrade za tak staru plocicu, kad za te novce dobijes pravi ecu koji nije jos u beta fazi.

evo mi odgovora na pitanje u temi izasao ms3!

more booost
fire
Apprendista
*

« Reply #156 on: March 27, 2010, 11:28:02 AM »

Ne treba mapa ici do 0, obicno je dosta do 20. A posto ti imas motor s zescim bregastima mislim da 30kPa je dosta.
Ajde stavi tu mapu VE, req_fuel postavke za verglanje. I postavke za injektore i koje imas.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #157 on: March 29, 2010, 08:17:27 AM »

Evo, to bi moj setup.
VE tablicu sam skinuo sa neta.
Uspio sam sa stroboskopom dobiti da mi i prvi i četvrti cilindar pale u TDC, naravno, u innition tablicu sam stavio sve nule jer sam htio baš točno dobiti podatak za "Tooth #1angle".
Kasnije sam probao staviti svuda u ignition table  10°, čistio za probu, ali potor proradi na ili dva cilindar i to na par sekundi i dalje ništa, samo propucava.
Nisam još probao spojiti osciloskop, premda ako tvornički ecu radi, ne vidim razlog da MS nebi radio.
Jedino ako tvornički ECU ima bolje filtere, ali i to ću vuidjeti kad spojim osciloskop.
« Last Edit: March 29, 2010, 08:23:53 AM by gixer » Logged
fire
Apprendista
*

« Reply #158 on: March 29, 2010, 08:26:58 AM »

VE tablica ti je kriva. Po toj tablici bi znacilo da ti motor ispod 4900rpm nema uopce snage.
Probaj svugde na pocetku tablice napisati 80 u ve tablicu.
Jos jedna stvar, tebi je podesen speedn density ili alpha-n ?
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #159 on: March 29, 2010, 09:30:00 AM »

speed density.
Jel moguće da zbog ve tablice motor neće nimalo upaliti ?
fire
Apprendista
*

« Reply #160 on: March 29, 2010, 10:47:27 AM »

S krivom VE tablicom motor ulovi i odma se ugasi.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #161 on: March 29, 2010, 10:54:35 AM »

Hmm, to bi moglo biti to, tako nekako i odreagira.
Hvala !!!
Joc
Cuccetta
*

« Reply #162 on: April 01, 2010, 12:10:16 PM »

Jel ti spojeno crijevo sa usisa na map senzor? To bi smrdi na ovaj tvoj fuel load problem.

U teoriji se ITB motori sa jakim bregastima rade u alpha-n modu (pozicija gasa vs rpm), jer obićno nema dosta velike rezolucije map signala.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #163 on: April 01, 2010, 03:40:30 PM »

U teoriji se ITB motori sa jakim bregastima rade u alpha-n modu (pozicija gasa vs rpm), jer obićno nema dosta velike rezolucije map signala.

Nemoj da ozbiljan cita sto pises, sreca da te razumijem. zbog tvoje tvrdnje netko moze izgubiti glavu. karikirano.
Dakle ne radi se o tome vec o pramalom podtlaku, ispod ambijentalnog.
Na tu vrijednost nemoguce je dobiti dobar rad - linearan.
Raspon vijednosti podtlaka  u usisu, nizeg tlaka od trenutno ambijetalnog je reca 200-1000mV..
U tako malomom rasponu bio map senzor super osjetljiv, sto je jos gore, nemoguce je ostvariti lineran radi i otalo iz prostog razloga jer su pulsevi i vriejdnsoti koje pokazuje map vrlo nestabilne!  Nema konstante, linernosti u neku ruku, ujednacenosti. stabilnosti pri mjerenju.
Nije stvar u razlucivosti.

Ako nemas dobar algoritam za alfaN sistem imaces gadnih problema.
« Last Edit: April 01, 2010, 03:45:44 PM by Zeljko » Logged

gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #164 on: April 01, 2010, 08:50:16 PM »

Jesam, map je normalno spojen.
Ovih dana nisam ništa radio jer sam morao složiti motor natrag za tehnički pa sutra opet nastavljam :-)
Malo sam analizirao VE mape i stvarno kao što Fire kaže, većina počinje sa cca 45, pa nadalje, ali ima i onih koje kreću sa oko 25 kao što je ova moja bila.
Jel uredu što sam stavio u squirts per enginecycle, 4, tako mi je nekako logično za sekvencijalno ?
Da, još sam primjetio da pored toga što je fulel load na 100 %,  AFR stoji na preko oko 18 !
Dali bi to moglo biti isto zbog loše VE mape, je smjesa pre siromašna !?
Jedino što sam primjetio da mi kod crankinga zalije svijećice i to dosta.
Sad ću probati složiti normalnu VE mapu.
Ma samo da ga ga upalim i da mogu staviti sondu, onta bi već trebalo ići.
A da ga probam složiti na AlphaN, barem za probu dok ne počnem raditi sa turbinom pošto sada imam "speed density" ?
« Last Edit: April 01, 2010, 08:55:30 PM by gixer » Logged
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: