www.quartermile.ws Forum
June 12, 2026, 10:30:11 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1] 2   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Sportski kuplung Punto GT  (Read 15019 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seb
Apprendista
*

« on: April 23, 2010, 09:33:33 AM »

di se može kupit sportsko kvačilo za Punto Gt 1.4 turbo da drži nekih 400 Nm a da pedala nije tvrda da dobim muskufiber mišića?
ovu korpu što sam stavio je koma za svaki dan...kuplung drži ali nemoš brate krenut ni normalno šaltat u nižu
ne treba mi ni sinter lamela jer mi je to auto za vožnju po gradu a ne divljanje...samo da je malo veća feroda na lameli i korpa da jače stisne da drži moment sad sa ovim jačim motorom

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #1 on: April 23, 2010, 10:52:59 AM »

maljak zna

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #2 on: April 23, 2010, 12:40:36 PM »

Sta ja??!! pa nabavi covjeku korpu kao moju!

more booost
sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #3 on: April 23, 2010, 10:05:42 PM »

Mozes i sinter sa oprugama  i trajace ti isto a prenosi brze i bolje

seb
Apprendista
*

« Reply #4 on: April 24, 2010, 08:55:07 AM »

neču sinter...imo sam ga do sad..ne treba mi...ja se sa tim autom hoču normalno vozit tak da neče se kvačilo ništa pregrijavat a ide mi na živce to podrhtavanje...trebam lamelu sa normalno oblogom malo večom i jačom korpom da jače stisne lamelu da podnese jači moment
ima li toga?

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #5 on: April 24, 2010, 11:12:57 AM »

sa tako velikim momentom tesko da ti nece tresi...  svi automobili s tako velikim okretnim momentom imaju spojnicku koja se oslanja u zamasnjak. Centat Centar.

Imao sam problema na almeri od Sase Novoselca. Problem je rijesen tek kada smo stavili oslonac spojnicke...
Do tada u roku od 1500 3000km rastrgalo nam je tri tipa lamela....

Mogu ti rijesiti pojacanu korpu koja moze da drzi 400Nm A za lemelu se moglo ali moram provjeriti.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
seb
Apprendista
*

« Reply #6 on: April 24, 2010, 12:54:13 PM »

sa tako velikim momentom tesko da ti nece tresi...  svi automobili s tako velikim okretnim momentom imaju spojnicku koja se oslanja u zamasnjak. Centat Centar.

Imao sam problema na almeri od Sase Novoselca. Problem je rijesen tek kada smo stavili oslonac spojnicke...
Do tada u roku od 1500 3000km rastrgalo nam je tri tipa lamela....

Mogu ti rijesiti pojacanu korpu koja moze da drzi 400Nm A za lemelu se moglo ali moram provjeriti.

ne drhti on na momentu u okretajima...tu je smao proklizo, nego kad krečem, kad puštam lagano kvačilo...zato neču tu sinter x krakova lamelu nego običnu eventualnoi da ima malo jače srce i korpa koja drži do 400Nm (mada neču imat nikad takav moment) tek tolko za rezervu...u principu bi možda išo sa seriskom novom lamelom samo da je korpa jača ali ne opet kao ova da mi noga odpada kad moram stisnut kvačilo i pustit

sime
develompment tuning
Tuner
*

« Reply #7 on: April 24, 2010, 04:54:50 PM »

Onda jedini lek ti je  set od AP ili Alcona a imaju svi veci proizvodaci  184mm sa  2 lamelei meka pedala i  moze podneti mnogo jaci obrtni ali i slano  je to .
Nema tog materijala obicnog koji to moze da prenese a ostane citav  samo plocice  ili sinter prevlake na lameli ...Pre 15 god stavili na yugovu lamelu materijal -obloge od tenkova raspala se  posle nekoliko kilometara .

dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #8 on: April 24, 2010, 10:43:01 PM »

Seb, ja imam 4 kraka bez federa, i meni ne podrhtava, ova tvoja lamela je ok, samo nabavi korpu kakvu je meni Zeljko nabavio, ova tvoja je pretvrda, pa nemozes lagano pustat kvacilo (drzat na kvacilu kod kretanja)!

more booost
seb
Apprendista
*

« Reply #9 on: April 25, 2010, 08:41:54 AM »

Onda jedini lek ti je  set od AP ili Alcona a imaju svi veci proizvodaci  184mm sa  2 lamelei meka pedala i  moze podneti mnogo jaci obrtni ali i slano  je to .
Nema tog materijala obicnog koji to moze da prenese a ostane citav  samo plocice  ili sinter prevlake na lameli ...Pre 15 god stavili na yugovu lamelu materijal -obloge od tenkova raspala se  posle nekoliko kilometara .
pa šta su radli sa tim autom?može bit da ima korpa nije držala pa je lamela proklizvala i spalili su ju...da su imali pravu korpu po meni se to nebi dogodilo osim ak nisu masakrirali auto...po meni ak normalno šaltaš brzine tj da nema neki učestalih šaltanja na viskom okr kao na utrkama org lamela mora držat (što se tiče ferode tj ne treba sinter) i ak je srce dost jako sve bi trebalo šljakat

seb
Apprendista
*

« Reply #10 on: April 25, 2010, 08:44:22 AM »

Seb, ja imam 4 kraka bez federa, i meni ne podrhtava, ova tvoja lamela je ok, samo nabavi korpu kakvu je meni Zeljko nabavio, ova tvoja je pretvrda, pa nemozes lagano pustat kvacilo (drzat na kvacilu kod kretanja)!

čini mi se da se taj sinter puno brže troši nego obična feroda...nekak bi najrađe org lamelu samo sa jačom korpom da drži i da nije tvrda pedala

ajd ko mi može riješit problem...može i neki dil sa ovim mojim kuplungom

Uploaded with ImageShack.us

Pero
Titanium
Tuner
*

« Reply #11 on: April 26, 2010, 05:50:35 PM »

Ja imam isto na Unu ovu lamelu na krakove i uzeo sam kod Stollia samo neku pojačanu korpu(obična je izdržala trku i po)
Pedala je puno mekša nego na Alfi GT-u i auto lagano kreće.
Mislim da me sve izašlo oko 280 eura, tako da možeš i s tom solucijom probat, vjerovatno jeftinije nego AP

edit: mislim da imam i sliku negdje

« Last Edit: April 26, 2010, 05:57:27 PM by Pero » Logged
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #12 on: April 27, 2010, 12:05:43 PM »

no da to je taj set!

more booost
seb
Apprendista
*

« Reply #13 on: April 27, 2010, 12:59:57 PM »

jel se može di samo jača korpa nabavit???

Pero
Titanium
Tuner
*

« Reply #14 on: April 27, 2010, 05:59:35 PM »

može, ja sam posebno uzeo korpu kod Stollia u Trstu

Pages: [1] 2   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: