www.quartermile.ws Forum
April 28, 2026, 09:56:14 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Atmo bregaste na turbo motor  (Read 2535 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
clio1416v
Rokie
*

« on: February 27, 2014, 01:58:35 PM »

zanima me malo o ovome, posto sam cuo dosta razlicitih misljenja. neki kazu da se moze neki da nije bas rjesenje..

Motor je 2.0 8v turbo, ako stavim bregaste obje od istog motora ali n/a, i ventili se nastelaju po vrijednostima za n/a motor, jel bi to radilo ok?

ili usisnu bregastu od atmo, a na mjesto ispusne ide usisna od turbo motora.  i kako se u ovom slucaju ventili namjeste?

nakon toga bi isao remap..

dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #1 on: March 12, 2014, 10:48:49 PM »

Ja sam kombinirao bregaste od n/a na turbo motoru, prvo izmjerio na stock, i onda stavljao kombinirao mjesta i 4 razlicite remenice od atmo i turbo motora. Inace radilo se o Fiatovom 2.0 16v turbo motoru. Izvukao sam najbolje od toga, a zakljucak je sljedeci. Bregaste za atmo su konstuirane za atmo a turbo na turbo, ako sam slozio preklapanje za turbo aplikaciju, onda nisam mogao dobit zeljenje stupnjeve kad krece u otvaranje, i kad se zatvara, jel su brijegovi radeni drukcije, od kad krece, naglije ili sporije, tako da u vecini tablica za bregaste ima podatak stupnjeva u 0.1 i 1mm. Kad sam nasao neki kompromis, dosao sam na drugi problem, a to je da se pomakla faza stpnjeva max lift bregaste sa cca 105-110 (nesjecam se) na xxx stupnjeva. Zakljucak je kako si rekao u prvoj recenici da i nije neko rijesenje, ali kako to kod nas svih ide koliko para toliko muzike. Da ce radit radit ce, i ko je zadovoljan sa tim ok, ali strogo tehnicki nije atmo bregasta konsturirana za turbo motor, i obrnuto. Kako sam i gore napisao imas gore opisano. Uzmes komparator, mjenjaj pozicije i mjesta, mjeri i onda pogledas na papir pa se i sam uvjeris. Ja sam morao i to razotkriti sam, i tako ti je i najbolje, ovako ces se naslusati samo puno misljenja koji su obicno netocni.

more booost
fire
Apprendista
*

« Reply #2 on: March 20, 2014, 09:38:45 AM »

Ja imam atmo bregaste, 274 11.2mm lift na svom i na 0.5bar je razlika oko 40HP sto nije zanemarivo. A ide od 2000rpm na dalje bolje nego stock turbo bregaste.
Uvijek vrijedi, za dobro slozen motor uvijek cim jaca bregasta.
Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: