|
dr.Maljak
|
 |
« Reply #1 on: March 12, 2014, 10:48:49 PM » |
|
Ja sam kombinirao bregaste od n/a na turbo motoru, prvo izmjerio na stock, i onda stavljao kombinirao mjesta i 4 razlicite remenice od atmo i turbo motora. Inace radilo se o Fiatovom 2.0 16v turbo motoru. Izvukao sam najbolje od toga, a zakljucak je sljedeci. Bregaste za atmo su konstuirane za atmo a turbo na turbo, ako sam slozio preklapanje za turbo aplikaciju, onda nisam mogao dobit zeljenje stupnjeve kad krece u otvaranje, i kad se zatvara, jel su brijegovi radeni drukcije, od kad krece, naglije ili sporije, tako da u vecini tablica za bregaste ima podatak stupnjeva u 0.1 i 1mm. Kad sam nasao neki kompromis, dosao sam na drugi problem, a to je da se pomakla faza stpnjeva max lift bregaste sa cca 105-110 (nesjecam se) na xxx stupnjeva. Zakljucak je kako si rekao u prvoj recenici da i nije neko rijesenje, ali kako to kod nas svih ide koliko para toliko muzike. Da ce radit radit ce, i ko je zadovoljan sa tim ok, ali strogo tehnicki nije atmo bregasta konsturirana za turbo motor, i obrnuto. Kako sam i gore napisao imas gore opisano. Uzmes komparator, mjenjaj pozicije i mjesta, mjeri i onda pogledas na papir pa se i sam uvjeris. Ja sam morao i to razotkriti sam, i tako ti je i najbolje, ovako ces se naslusati samo puno misljenja koji su obicno netocni.
|