www.quartermile.ws Forum
June 19, 2026, 11:09:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Bio jednom jedan TOMO... Vatrene Rijecke Ulice  (Read 36247 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
A112
Apprendista
*

« Reply #60 on: March 25, 2006, 06:48:22 PM »

ajde ajde!! ako si pre star za igrice onda nas dodi naucit nesto, niko nije pre star kakve su to gluposti, trebamo stare i iskusne, oni ce nas naucit kako:drink:
The Green Beast
Guest
« Reply #61 on: March 26, 2006, 12:43:51 PM »

Eh da, ako na to gledamo s te strane..  ali stvarno, ono sta vecina ljudi treba naucit da ja koriste mozak na cesti i ne rade gluposti...  i da nema zamjene za iskustvo u raznim situacijama..   zato cesto vidim neke razne mulce kako misle da su popili svo znanje svijeta i da ce ih to magicno drzat zalijepljenim za cestu kad voze izvan ruba zdrave pameti....   i tako cesto i zavrse..  ali vise me brine sta cesto usput tako nekog drugog pokupe...   sve je ovo ok i super, ali ipak sa razlogom ne odobravam divljanje po cesti...   i previse puta sam letio, i znam kakav je to feeling, i kako to zavrsava...   s tim da sam par puta iskljucivo svojom malenom greskom sletio... i za te mrvice posljedice su bile na autu poprilicne... nasrecu meni nis...        a ono sto se svaki dan vidi u crnoj kronici...  to su ljudi koji su tek dobili vozacku  i prejaki auto i nemaju blage ideje o tezistu, oversteeru i understeeru, kako se dinamicki ponasa vozilo kad se gurne preko limita....   i to dovodi do onakvih scena kakve se srecu...

To je sada jedan od razloga zasto mislim da nije dobra ideja ovako na cesti meeting... trebalo bi zakupit neku stazicu.. jedna dode na pamet, jel...  ali uglavnom to ili neko mirno mjesto gdje ima prostora, i gdje se nitko nece nac na putu....

Jer mozda kad onako vidim nase aute.. sta radimo od njih.. u zadnje vrijeme se naslo puno nfs generacije klinaca koji ce pokusavati imitirati bilo sto sto vide.. a pri tome neki imaju dosta para da naprave ekvivalent nfs autica za cestu....  a uz malo znanja i vjestine to je jakooo losa ideja.. bottom line...  mislim da bi trebalo vise uloziti truda u edukaciju takvih koji se zele ovim sportom baviti a nikada nisu.. da voze pazljivo, sto ne znaci sporo, ali da temeljito upoznaju vozilo, naberu nes iskustva...  jer realno, svi samo pale o konjima, itd, a balansiran auto od 100 ks, razvijen do detalja moze biti ubojito brz i vise nego dovoljan za vecinu potreba.. ako ga vozac zna iskoristiti do krajnjih mogucnosti, to je vrlo brzo vozilo...  i to puno ljudi ne shvaca...    da budes brz ne treba ti 300 ks i los trap, i onda se spucas negdje, nego recimo manji pristojan autic od 100-njak ks je i vise nego dosta... dobro sreden trap, upravljanje, olaksan itd...   to je sasvim dovoljno. A ono sto nekoga cini brzim na cesti je iskustvo, pogotovo u cestovnoj kombiniranoj voznji...   a ne cista snaga...   i to je sva mudrost...    ljudima fali iskustva za sigurnu voznju, kad se to dovede do nekog levela...  onda mozemo pricati o organizaciji neceg veceg.. meeta..  mozda bi bilo lijepo ugledat se na mira forume..  koji imaju oregon annual meet, ali oni tamo svarno uzivaju u tome kad se nade, druzenje itd, bez divljanja i sl...

Prestar sam malo da popravljam auto svaki dan, dosta je i ovako svaki drugi hehe....
Pero
Titanium
Tuner
*

« Reply #62 on: March 26, 2006, 08:09:11 PM »

Svaka čast
sve što kažeš je istina
Ja  nemam tolko staža kao vozač (5god), ali kad pogledam unatrag, vidim da sam ,dok sam još dobio vozačku, imao više sreće nego pameti,
i mnoge stvari koje sam kao 18-godišnjak radio na cesti danas mi nebi niti pale na pamet.
U potpunosti se slažem da bi se trebalo više raditi na edukaciji vozača, jer brz auto u krivim rukama je opasno oružje.
I zato pamet u glavu, ako ćete radit "gluposti/egzibicije" sačuvajte to za na zatvorenu stazu. Kad sebe upropastiš je sranje, ali mislim da je još puno gore kad tuđi život upropastiš

....sorry na OT samo sam se htio nadovezat

[Edited on 26-3-0606 by Pero]
FiatRacer
Tuner
*

« Reply #63 on: March 27, 2006, 06:38:39 PM »

na razmisljanju svaka cast,al kad si spomenuo da treba zakupit stazicu,pa sta nije avionska pista dobra,ako letis 150 imas 300m za izletit,pa nastetis sam sebi.nit ista placas,dodes i prodes,niko te nista ne pita.
a uostalom,meeting na zmaju,tamo,par puta sam bio,nit se ko trka nit radio sranja,razgovaralo se je o autima,o buducim projektima,zajebancija,itd.
sta nije zmaj dostojam meeting normalnog okruzenja(kao npr.oregon annual meet),al se meeting moze organizirat i na drugim pozicijama,grobnik npr.,pa ko ce se trkat nek izvoli...a ostatak postrance se zajebava itd.

AMD ''Grobnik''
The Green Beast
Guest
« Reply #64 on: March 28, 2006, 12:53:17 AM »

ma sve ok sta kazes ali koliko se sjecam zadnji put kad sam i ja bio tamo su se nasli neki mulci wannabe raceri, tj, prdilice, i stvarali buku i tamo nes izvodili i na kraju je bilo :milicija: zbog nijh .. takvi kick-offi mi ne trebaju i zato predlazem mirnije mjesto....    a staza je ipak staza za odvozit koji krug i da se vdi sto tko zna, a ne samo ovako... onda je to pola pola :devil:
STOLE_ABARTH
Guest
« Reply #65 on: March 28, 2006, 09:05:37 AM »

Originally posted by FiatRacer
na razmisljanju svaka cast,al kad si spomenuo da treba zakupit stazicu,pa sta nije avionska pista dobra,ako letis 150 imas 300m za izletit,pa nastetis sam sebi.nit ista placas,dodes i prodes,niko te nista ne pita.
a uostalom,meeting na zmaju,tamo,par puta sam bio,nit se ko trka nit radio sranja,razgovaralo se je o autima,o buducim projektima,zajebancija,itd.
sta nije zmaj dostojam meeting normalnog okruzenja(kao npr.oregon annual meet),al se meeting moze organizirat i na drugim pozicijama,grobnik npr.,pa ko ce se trkat nek izvoli...a ostatak postrance se zajebava itd.
meni jwe isto na zmaju dosadno, jedino mi je dobro sta je blizu, ali tamo se ne dogada nis zanimljivog!
FiatRacer
Tuner
*

« Reply #66 on: March 28, 2006, 09:47:25 AM »

a cuj pistu na grobniku za jedan dan ces masno platit,i tesko je nac termin,a drugih stazica bas i nema,jedino negdje na neko usamljeno asfaltirano mjesto ko na drenovi kod okretista(al opet je to samo ravnina ko avionska pista).neznan bas sta se tice tog zakupljivanja,ko bi dao 300-tinjak kuna za cijeli dan(govorin otprilike) za 2-3 kruga na automotodromu jer ce se cestovne gume izderat abnormalno brzo.
a policija se uvijek dode kad netreba;neka djecaci rade sranja,osjetit ce na svojoj kozi
2stole abarth:svako drukcije gleda na miting,i ja bi se trko da iman sa cim,al nemam,pa i normalan meet bez paljenja gume je ok

AMD ''Grobnik''
A112
Apprendista
*

« Reply #67 on: March 28, 2006, 09:48:50 PM »

ljudi sa vam se slazem 100% ali nema is u organiziranoj trkici na sirokom,isam sam imao stotine sranja i gluosti(i svjestan sam da nemam u opce iskustva u usporedbi sa nekima) a za pocetak moze i samo meet pa kako se razvije..
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #68 on: December 09, 2006, 10:57:40 PM »

Vjerojatno ste zaboravlili...

Pogledajte legendu u samim zacetcima

http://digilander.libero.it/zastava/yugo/yugo2lvsgolf4x4.avi

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
crank
Guest
« Reply #69 on: December 09, 2006, 11:04:15 PM »

tog ljutog jugu ne mogu zaboraviti nikad imam puno slika njegovih :smiley_abuv:
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #70 on: February 11, 2007, 01:18:42 PM »

:smiley_abuv:

Kruzi prica da ce se Tomo :: vratiti

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Merlin
Guest
« Reply #71 on: February 11, 2007, 11:40:09 PM »

opa...to ce biti vrlo zanimljivo....yugo bestija!!! obican
mzic
Guest
« Reply #72 on: February 12, 2007, 08:34:20 AM »

Originally posted by fiatuno
pa da in opet pokaze da je najbrzi:anbaa:

Nebi se bas kladio
ALFALUDjAK
Guest
« Reply #73 on: February 12, 2007, 08:44:57 AM »

nemoj tako ZIC... bit che najbrzhi u klasi 15 :jampi:
ciccio75
Guest
« Reply #74 on: February 12, 2007, 05:02:11 PM »

ajde alfa i zic,nemojte se vi javljat vi vozite space shatlove a tomo obicnog yugica,pa i ako je najbrzi u 15 i to je nesto,
probao i ja i jedva 16 odvozio(ali barem sam mravunca dobio s deltom:headbang: ) i onda popusio od cak 2 yuga:hahheh:
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: