Pero
Titanium
Tuner
|
 |
« on: April 23, 2006, 06:19:43 PM » |
|
U utrci Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama došlo je do izlijetanja Roberta Rauša, a prilikom toga stradala je jedna gledateljica. Utrka je nakon izlijetanja prekinuta, a zahvaljujući ekspeditivnoj press službi organizatora i www.brizina.net-a donosimo fotografiju trenutka naleta Škode Felicije na gledateljicu, koja je stajala naslonjena na vozilo hitne pomoći. Do nesreće je došlo na zavoju br. 4, a automobil je izletio u posve neočekivanom smjeru, što je vjerojatno zateklo gledatelje i došlo je do nesreće. Vozač je nakon nesreće objasnio da je automobil "ostao" bez kočnica, a u djeliću sekunde Robert je umjesto frontalnog udara u betonski blok odabrao skretanje desno.  mali dodatak: Još jedan dokaz kako su utrke opasnije za gledatelje nego za vozače To se događa kada se ne slijede upute službenog osoblja i prati utrka sa mjesta gdje to nije predviđeno, jer nisu zone izljetanja bezveze zabranjene za gledatelje [Edited on 23-4-0606 by Pero]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #1 on: April 23, 2006, 07:44:59 PM » |
|
sto je s zenom... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #2 on: April 23, 2006, 07:47:03 PM » |
|
sigurno postoji filmic... da li ga tko ima? ovakvo sranje se dugo nije odigralo uf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ikayke
Mestar
|
 |
« Reply #3 on: April 23, 2006, 09:26:49 PM » |
|
Zbog tog skretanja u desno....e oko toga bi se trebalo popricati i sa vozacem i sa organizacijom...a ja danas oko 18.30 slusam Milokanovica na radio istri.... i on pun hvale za organizaciju ,natjecanje, i kaze da je bilo jako dobra trka uzbudljiva za gledatelje zanimljiva i sve super.... a vidi ovo.... to se samo kod nas moze odigrati..... svima takvim kvazi organizatorima ne da treba licencu oduzet nego ih u zatvor poslat zbog ovakvih pizdarija!!! Vidjet cemo sta ce sa zenom biti.... i sada vas pitam jeste procitali priopcenje organoizatora na ovaj dogadjaj...to samo lud covjek moze napisat u takvom trenutku...!!!
|
|
|
|
|
|
*******Forza******* T I C M O T O R S P O R T   
|
|
|
|
Doktor
|
 |
« Reply #4 on: April 23, 2006, 09:26:57 PM » |
|
Ja sam bio, ali ne na licu mjesta kad se to dogodilo - cuo sam da joj je slomljena noga, a vidio sam i vozilo hitne pomoci koje je bilo na kamionu slep-sluzbe..... Iz dosta pouzdanih informacija znam da je ziva, za ostale detalje me ne pitajte.... link: http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=8752
|
|
|
|
|
|
VW-1300-RS 100% Best Motoring Fan
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #5 on: April 23, 2006, 09:39:48 PM » |
|
neka trazi milijunsku odstetu!  [Edited on 23-4-0606 by Zeljko]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ikayke
Mestar
|
 |
« Reply #6 on: April 23, 2006, 09:46:52 PM » |
|
PRIOPĆENJE ŽIRIJA NATJECANJA U SVEZI INCIDENTA NA KRUŽNOJ UTRCI «HYUNDAI AUTO KUĆA KOŠARA – POREČ 2006»
Poreč, 23.04.2006.
Tijekom održavanja kružne utrke, 23.04.2006. godine u Poreču, dogodio se incident u kojem je ozlijeđena jedna od gledateljica. Naime, tijekom utrke za prvenstvo Hrvatske, na nju je naletio vozač Roberto Rauš. Hitna pomoć promtno je reagirala i ozlijeđena gledateljica odmah je prebačena u bolnicu, a pomoć joj je pružena i na licu mjesta.
Kružna utrka u Poreču spada u red tzv. Gradskih utrka, van specijaliziranih staza za održavanje automobilističkih natjecanja. Shodno tome i rizičnija je, kako za vozače, tako i za posjetitelje.
Upravo iz tog razloga, Hrvatski auto i karting savez propisao je puno rigoroznije uvjete za dobivanje licence za stazu, za licenciranje takvih staza. I niti jedna od njih, tako ni porečka, ne može dobiti licncu za održavanje natjecanja, ukoliko ih ne ispuni.
AMK Skok Racing, kao organizator utrke, ispunio je postavljene zahtjeve i staza je licencirana. Prema sigurnosnom planu, na svim su, za to određeim mjestima bili i suci i redari-osiguranje, te zaštitne i osiguravajuće prepreke-ograde.
Kako je organizator poduzeo sve potrebne mjere sigurnosti, smatramo da se incident dogodio isključivo zbog neposluha gledatelja koji su usprokos opetovanim upozorenjima kršili sigurnosne propise, tako i gledateljica koja je nažalost stradala. Smatramo da do incidenta ne bi došlo da su gledatelji poštovali upute redara i sudaca.
Žiri natjecanja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mzic
Guest
|
 |
« Reply #7 on: April 24, 2006, 07:20:39 AM » |
|
2 zeljko: Zasto bi trazila miljunsku odstetu? Pa nismo u glupoj americi. Nije trebala tamo stajati, pogotovo ne sa malim djetetom!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doktor
|
 |
« Reply #8 on: April 24, 2006, 03:22:17 PM » |
|
Miljunsku odštetu bi trebao tražiti organizator....šala mala...:whip: Pošto sam bio na reliju, da kažem par rijeci... Ja sam bio skupa sa Bubijem na zavoju broj 2. (pogledati na www.brzina.net) i preko puta mjesta na kojem sam stajao, odjednom se pojavio covjek - stajao je van mjesta predvidjenog za gledatelje i raspitivao se kad opet pocinje utraka (bila je prekinuta na 15 - 20 min).... Kada mu je redar dobacio da tamo nesmije stajati, tip mu je drsko odgovorio "Jel znaš ti ko' sam ja ?! " (pokazujuci pri tome VIP iskaznicu:rip::rip:).... Što re&ci na ovo, mislim stvarno kretena ima na kvadrat...(ok., tip me podsjecao na jednog lokalnog politicara) ali biti baš toliko glup....no comment...:whip: Sve u svemu, proveo sam par sati udišuci miris spaljenih guma (Bubi se odmah ušlagirao) i nadam se da ce ovakvih utrka biti više.... Po mom mišljenju (makar direktno nisam vidio), žena je sama kriva....a vidio sam i gomilu drugih bezmozgaša (mnoge znam iz vidjenja) koji se takodjer nisu pridržavali pravila i sa sobom su poveli svoju djecu, idealno za tragediju....:whip::whip::whip: Doc [Edited on 24-4-0606 by Doktor]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ikayke
Mestar
|
 |
« Reply #9 on: April 24, 2006, 04:32:15 PM » |
|
Decki ajde se malo informirajte...ovo je ipak bila samo KRUZNA UTRKA PH, a ne nekakav RALLY!"!!!!!!!!!:bazooka::bazooka::  ::Crash:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pero
Titanium
Tuner
|
 |
« Reply #10 on: April 24, 2006, 06:19:15 PM » |
|
Originally posted by ikayke Zbog tog skretanja u desno....e oko toga bi se trebalo popricati i sa vozacem i sa organizacijom...a ja danas oko 18.30 slusam Milokanovica na radio istri.... i on pun hvale za organizaciju ,natjecanje, i kaze da je bilo jako dobra trka uzbudljiva za gledatelje zanimljiva i sve super.... a vidi ovo.... to se samo kod nas moze odigrati..... svima takvim kvazi organizatorima ne da treba licencu oduzet nego ih u zatvor poslat zbog ovakvih pizdarija!!! Vidjet cemo sta ce sa zenom biti.... i sada vas pitam jeste procitali priopcenje organoizatora na ovaj dogadjaj...to samo lud covjek moze napisat u takvom trenutku...!!! Svi sigurnosni aspekti za održavanje utrke su bili ispunjeni Na ponašanje publike, kao ni na nečiju vožnju organizator ne može utjecati. Na svim utrkama koje sam posjetio/vozio sam se uvjerio da se publika ne obazire baš previše na upute redara, zato se i takva sranja događaju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doktor
|
 |
« Reply #11 on: April 24, 2006, 08:09:38 PM » |
|
2 ikayke: ma da kružna utrka, lapsus calami !:  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GaD
Guest
|
 |
« Reply #12 on: April 24, 2006, 08:24:26 PM » |
|
glupaca jos sa dijetetom pa meni nejde u glavu uopce to....:lud::lud::lud::lud::lud:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merlin
Guest
|
 |
« Reply #13 on: April 24, 2006, 09:07:03 PM » |
|
Da se mene pita ja bi ju poslo u tamnicu da se skulira malo na 6 mjeseci zbog ugrozavanja zivota malodobnog djeteta.....glupaca nad glupacama :smiley_abus::lud::bich:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zizi_st
Guest