|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #75 on: September 04, 2006, 06:36:13 AM » |
|
DAJTE BROJ RACHUNA NA KOJI DA SE UPLATI !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #76 on: September 04, 2006, 08:51:51 AM » |
|
Originally posted by DAJTE BROJ RACHUNA NA KOJI DA SE UPLATI ! Sta nećete vi stavit broj računa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #77 on: September 04, 2006, 09:32:20 AM » |
|
ja imam samo maestro karticu :hmmm:
treba neko sa VISOM ili MASTEROM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
detroit
Rokie
|
 |
« Reply #78 on: September 04, 2006, 09:35:23 AM » |
|
...imam oboje ak treba...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #79 on: September 04, 2006, 05:06:37 PM » |
|
imam ja visa i provjeren osve radi.. :cool:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #80 on: September 04, 2006, 05:17:36 PM » |
|
Jucer sam se konzultirao s bankom u vezi ovakve uplate i stvari stoje ovako:
1. Nije moguće uplatiti novce na devizni račun osim ako to radi vlasnik računa ili netko tko ima punomoć.
2. Ako je devizni račun u eurima a račun kojeg je potrebno platiti u dolarima tada banka konvertira vaše eura s računa u dolare da bi platila račun. Konverzija ide euri u kune pa kune u dolare tako da se tu gubi određeni dio novca.
Znači postupak plačanja bi bio sljedeći:
Prvo je potrebno sve novce u kunama uplatiti na nečiji tekući račun. Tada taj čovjek uzme novce, kupi eure i položi na svoj devizni račun. Tada može preko neta platiti s viza ili mastercard karticom. Ja imam viza karticu tako da to mogu i ja napravit ako treba. U slučaju da transfer love ide preko neta onda nema provizije. U slučaju da se uplata izvrši direktno preko banke onda se plača usluga banke.
Drugi način je preko americana. Ako netko ima american može direktno s njime platit. Tada nema zajebancije oko konvezije valute nego samo tom čovjeku uplatimo na tekući račun protuvrijednost u kunama tako da može na kraju mjeseca podmiriti troškove. To bi možda bila i bolja varjanta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
detroit
Rokie
|
 |
« Reply #81 on: September 04, 2006, 05:26:45 PM » |
|
Originally posted by Neno Jucer sam se konzultirao s bankom u vezi ovakve uplate i stvari stoje ovako:
1. Nije moguće uplatiti novce na devizni račun osim ako to radi vlasnik računa ili netko tko ima punomoć.
2. Ako je devizni račun u eurima a račun kojeg je potrebno platiti u dolarima tada banka konvertira vaše eura s računa u dolare da bi platila račun. Konverzija ide euri u kune pa kune u dolare tako da se tu gubi određeni dio novca.
Prvo je potrebno sve novce u kunama uplatiti na nečiji tekući račun. Tada taj čovjek uzme novce, kupi eure i položi na svoj devizni račun. Tada može preko neta platiti s viza ili mastercard karticom. Ja imam viza karticu tako da to mogu i ja napravit ako treba. U slučaju da transfer love ide preko neta onda nema provizije. U slučaju da se uplata izvrši direktno preko banke onda se plača usluga banke.
Drugi način je preko americana. Ako netko ima american može direktno s njime platit. Tada nema zajebancije oko konvezije valute nego samo tom čovjeku uplatimo na tekući račun protuvrijednost u kunama tako da može na kraju mjeseca podmiriti troškove. To bi možda bila i bolja varjanta. ....ja kad sam kupovu turbinu prek neta i platio masterom nije bilo nikakvih provizija ni konverzija....sve normalno...oni prebacili po srednjem tecaju i bok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #82 on: September 04, 2006, 05:30:11 PM » |
|
Originally posted by detroitOriginally posted by Neno Jucer sam se konzultirao s bankom u vezi ovakve uplate i stvari stoje ovako:
Drugi način je preko americana. Ako netko ima american može direktno s njime platit. Tada nema zajebancije oko konvezije valute nego samo tom čovjeku uplatimo na tekući račun protuvrijednost u kunama tako da može na kraju mjeseca podmiriti troškove. To bi možda bila i bolja varjanta. ....ja kad sam kupovu turbinu prek neta i platio masterom nije bilo nikakvih provizija ni konverzija....sve normalno...oni prebacili po srednjem tecaju i bok... Onda ok. Zena u banci mi nije rekla da ide po srednjem tečaju. Onda je praktički svejedno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fronius
Cuccetta
|
 |
« Reply #83 on: September 04, 2006, 08:29:05 PM » |
|
Imam ja American, ak treba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #84 on: September 04, 2006, 10:13:12 PM » |
|
pare unaprijed dajem a ako se necete dogovoriti tj dati novac na neciji tekuci narucujem individulano megashit full kit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DaviiD
|
 |
« Reply #85 on: September 04, 2006, 10:29:33 PM » |
|
I ja dajem unapred (normalno). Ja bi se javijo da saljem dalje, samo je malo nezgodno sto nisam iz Hr...
|
|
|
|
|
|
Alfa 33 Q4
|
|
|
Neno
Apprendista
|
 |
« Reply #86 on: September 04, 2006, 10:54:00 PM » |
|
Stavit cu ja sutra svoj tekući. Sad nisam na svom kompu i nemam podatke.
->David: znam samo SWIFT od banke. Nemam IBAN. Hoće li ti to biti dovoljno?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
davor
Guest
|
 |
« Reply #87 on: September 05, 2006, 01:04:48 AM » |
|
placam cim javitr kome i di...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #88 on: September 05, 2006, 06:44:13 AM » |
|
ajde stavite broj rachuna i ja ODMA idem uplatiti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DaviiD
|
 |
« Reply #89 on: September 05, 2006, 08:04:49 AM » |
|
Originally posted by Neno Stavit cu ja sutra svoj tekući. Sad nisam na svom kompu i nemam podatke.
->David: znam samo SWIFT od banke. Nemam IBAN. Hoće li ti to biti dovoljno? Mislim da hoce. Swift je povezan tvojim racunom, a iban sa bankom. Tako da mi napisi i koja banka je pa ce bit ok  edit: Obrnuto je. Znaci trebam znati IBAN (International Bank Account Number). Ali nema veze. Slat cu preko Western Union...
|
|
|
|
|
|
Alfa 33 Q4
|
|
|
|