www.quartermile.ws Forum
June 14, 2026, 10:05:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: [1]   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Garett T28 Nissan Skyline-pomoć  (Read 4945 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seb
Apprendista
*

« on: April 13, 2009, 10:24:13 AM »

jedna molba...
modificirajuči Fiat-ov 1.6 16v N/A na 1.9 16v Turbo motor stavio sam turbinu (za koju mi je rečeno da je od Nissan Skyline-a) Garett T28 sa pojačanim kompresorom i osovinom ali sam ostavio ispušni kučište od T25 od Alfe 166 jer sam predhodno imo složen down pipe za taj turbo...e sada bi htio vratit org kučište od te turbine pa me zanima dali ima ko sliku od te turbine sa down pipe-om na autu da vidim kak stoji tj dali si mogu ja to pripasat na svoj motor

ovak bi trebala izgeldat org T28

a ovak izgleda na mom autu

dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #1 on: April 13, 2009, 12:02:10 PM »

vidis kad pogledam odokativnom metodom ovo tvoje kuciste je za mene osobno, za taj motor prerestriktivno, kao sto sam ti rekao i na pocetku da odma stavis vecu turbinu odnosno sa vecim ispusnim kucistem, po meni ti i je brutalan na dnu a gubi snagu kasnije...

i aj molim te mi izmjeri vanjski i unutarnji fi kruga ispuha na toj turbini da vidim jel pase zbog v-spoja!

more booost
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #2 on: April 13, 2009, 04:40:47 PM »

Napisao sam ti na vec na hrawebu..evo c/p...

"Netko ti je prodao pricu....

Taj t25 nije definitivno za skyline sto se vidi po kompresorskom kucistu.Nadalje nikakve pojacane osovine nemaju za t25.
Ako se mijenjaju turbinska kucista moras bit siguran da su krilca potpuno ista ,kod turbinskog dijela je bitan exducer,kod kompresorskog inducer.

Uglavnom ostavi kako jeste jel neces sa mijenjanjem turbinskog kucista nista dobit,a mozes samo shebat stvar jel ovaj tvoj turbo koji imas nije sa skyline-a.

Ti si mi slao vec brojeve tog turba ako se dobro sjecam i to je sa alfe neke t25"

Maljak nije mu ovo kuciste restriktivno tj. nije nista restriktivnije od npr. ovog sta on trazi.
Nece nista napravit sa tim...
Ovisno koliko bara gura ovaj turbo ,ali svejedno na 1.9 motor je malen za bilo sto preko 0.8-1 bar na 5500+ rpm-a.
Ako mu je dovoljna max. snaga od 200-220 ks onda ovaj turbo je OK s tim da je u nizem i srednjem rezimu rada puno  bolji nego u visokim okretajima gdje ce boost dosta padat.

Peugeot 405 T16
seb
Apprendista
*

« Reply #3 on: April 13, 2009, 06:08:33 PM »

da Maljak u pravu si...auto vuče več sa 1500 okr ko lud a preko 5000 okr gubi jako...
ta T25 je bila na 1.6 motoru...kupio sam repariranu T28 i dao ugradit ispušno kučište od svoje stare T25 da mi paše down-pipe koji mi je bio Sole složio da nemoram radit novi...sad bi stavio kučište od T28 i drugi down pipe jer ovaj što je Sole radio mi se od početka činio loš a sad kad mi je motor vani bio iskoristio priliku za to
ovo je T25 i T28

mislio sam nabavit ovaj down pipe i složit si ga ...

dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #4 on: April 13, 2009, 06:39:23 PM »

Ovisno koliko bara gura ovaj turbo ,ali svejedno na 1.9 motor je malen za bilo sto preko 0.8-1 bar na 5500+ rpm-a.
Ako mu je dovoljna max. snaga od 200-220 ks onda ovaj turbo je OK s tim da je u nizem i srednjem rezimu rada puno  bolji nego u visokim okretajima gdje ce boost dosta padat.

[/quote]

mijenjao ovo ili ono ugl. isto mislim da je turbo premali...tako je meni radio 1.6t dok je bio ihi od 1.3t na njemu samo su simptomi bili joaci, dosao je do 5ooorpm, i doslovce stao, turbo se za par sto km doslovce raspao...sad ovo je s 2.0 ali opet mislim da je mali turbo...

more booost
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #5 on: April 13, 2009, 07:41:28 PM »

Evo isao sam provjerit.

Ako imas broj sa ove t28 posalji ,ali sam uvjeren da je sa coupe-a 20vt.

Uglavnom ovo kuciste sto ti trazis(.64 A/R) je vece od ovih sto su isla i na 166 i na 20vt(. 49 A/R) i s tim bi poboljsao taj pad poslije 5000 rpm samo vrlo vjerovatno je da je to kuciste za krilce sa malo vecim exducerom i tu ne mozes nista napravit tj. nece pasat.

Inace jel si mjerio razlike u krilcima izmedu ove dvije turbine kad si mijenjao krilca?

Peugeot 405 T16
seb
Apprendista
*

« Reply #6 on: April 14, 2009, 06:35:03 AM »

to mi nejde u glavu kak može bit mali taj turbo...na Alfi i Copue-u na 2.0 motoru se seriski izvlači 200-220 ks što je meni i dosta ali ne vjerujem da ga je tvornica stavila tu na max...po meni još 20 ks bi trebalo bit lufta pa po tom nebi smio radit takve probleme...pad snage se osjeti i kad turbo pumpa 0,8 bara i 1,1 i prije na 1.6 motoru 1,5 bar sa T25 turbinom...jedino kaj je cijelo vrijeme isto gore je down-pipe koji mi se ne sviđa

seb
Apprendista
*

« Reply #7 on: April 14, 2009, 05:33:20 PM »

dakle....ovo mi treba...
uz malo modifikaciju down pipe-a stvar bi mogla radit

no pojavio se problem što mi je ispušni propeler veči od rupe u novom ispušnom kučištu turbine tj satro kučište ima veču rupu

znači trebam takvo kučište sa prihvatom za down pipe sa večom rupom
jel imade ko??

Pages: [1]   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: