Robi
Mestar
Tipo 16v
|
 |
« on: August 11, 2005, 09:18:07 PM » |
|
eo  razne topice,i zanima me sto odredjuje taj kut bregaste? npr Zeljkov 101 1.3 kad je slagan,bila je bregasta 300° pa 315°?
|
|
|
|
|
|
Lampredi twin cam
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #1 on: August 15, 2005, 09:23:39 AM » |
|
sto nitko nece odgovriti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Guest
|
 |
« Reply #2 on: August 15, 2005, 09:31:48 AM » |
|
Originally posted by Zeljko sto nitko nece odgovriti? pa mogo bi ti odgovorit i mene to takodjer zanima....i cuo sam da ima vise vrsta bregastih za taj motor pa mi sad bas nista nije jasno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #3 on: August 15, 2005, 09:42:03 AM » |
|
sto ti nemoze biti jasno... razlicti kutevi i max lift daje razlicito vrijeme otvaranja. Kao sto je Green beast rekao sto je to pojam spic bregasta?!?!?! pojam koji je bezvezan! Dakle mjeri se kut ili proces otvaranj i zatvaranja usisnog ventila. (ispusni je uvijek nesto manji) ako smo dobili 109° od otvaranja do zatvaranja mozmo reci da imamo TUPU bregastu od 289° razliciti liftovi su usko povezani sa tim procesom. Sportke bregaste nisu spic vec su TUPE! Pogledaj sliku! http://www.quartermile.ws/forum/viewthread.php?tid=1656#pid20673[Edited on 15-8-2005 by Zeljko]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Guest
|
 |
« Reply #4 on: August 15, 2005, 08:23:31 PM » |
|
tako je...:  ::  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robi
Mestar
Tipo 16v
|
 |
« Reply #5 on: August 16, 2005, 01:13:36 PM » |
|
pretpostavljam da je lijeva "tupa",a desna "spic",tojest lijeva moze vise i dulje otvoriti ventil ?
|
|
|
|
|
|
Lampredi twin cam
|
|
|
sira
Sirko from Japirko
Super Moderator
Tuner

|
 |
« Reply #6 on: August 17, 2005, 01:34:14 AM » |
|
:  : bingo :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
craga
Guest
|
 |
« Reply #7 on: April 02, 2006, 05:35:44 PM » |
|
Dali se stock bregaste(orginalne)mogu brusiti na 300stupnjeva odnosno istupiti.A ako ne gdje se mogu nabaviti takve bregaste(fiat127)...?:  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rpm
Guest
|
 |
« Reply #8 on: April 02, 2006, 10:16:19 PM » |
|
koliko ja znam ne mogu se brusiti jer ne bi mogla doseci ventile sa tim tupim kutem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rpm
Guest
|
 |
« Reply #9 on: April 02, 2006, 10:18:22 PM » |
|
pardon, mozda se onda moze kuciste bregaste spustiti da to tako funkcionira-dakle neznam:rolleyes:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Medic
Apprendista
|
 |
« Reply #10 on: September 10, 2007, 10:30:27 PM » |
|
Originally posted by Reverchon .Meni nije jasno da se opet vracamo u djeciji vrtic a presli smo vec na gradivo fakulteta Ljudi pitaju....zato forum i postoji zar ne? Nisu svi trkači , neznaju pojmove i kako rade neke stvari ali zato su tu forumi i ekipa koja zna pa da se razjasne neke stvari.
|
|
|
|
|
|
Trkaće gume 091 6601 281
|
|
|
Tcode
Rokie
|
 |
« Reply #11 on: September 10, 2007, 11:13:25 PM » |
|
Originally posted by Reverchon .. tad imamo motor koji ide u jako visoke obtraje i ima veliku snagu cak i iz donjeg dijela rada ali takav motor nema velik moment i takav motor koristimo za kruzne utrke.Meni nije jasno da se opet vracamo u djeciji vrtic a presli smo vec na gradivo fakulteta Kako misliš da "ima veliku snagu cak i iz donjeg dijela rada" ako nema momenta? :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #12 on: September 11, 2007, 02:58:23 PM » |
|
Potvrdjujem :  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Popsi
Apprendista
|
 |
« Reply #13 on: September 11, 2007, 03:14:01 PM » |
|
Originally posted by Medic Ljudi pitaju....zato forum i postoji zar ne? Nisu svi trkaci , neznaju pojmove i kako rade neke stvari ali zato su tu forumi i ekipa koja zna pa da se razjasne neke stvari. ovo postujem:  :
|
|
|
|
|
|
wanna' chunj?
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #14 on: September 11, 2007, 10:31:29 PM » |
|
2 Reverchon :headbang: 2 kile http://www.quartermile.ws/forum/viewthread.php?tid=1334Ovdje bi trrebao sad netko poput Bube ili dominika sve ljepo i strucno izjasnti se.. Snaga motra dolazi iz kolicine gorive smjese koja je usla u cilindar, ako smo podesli neki sklop da rezonira na nekom okretejima uz vrlo mala odstupanja gutace velike kolicie zraka.. povezano s volumetrickom efikasnosti motra. Dakle ako je max propusnost same glave (ventili - kanali) i dobro ugodjen usis s ispuhom kao i bregasta za to radno podrucje dobicemo max iskoriste neki motorni sklop. Ako je sve odradjeno i sihronozirano za primejr ejdan sohc glava od fiata dotjerana do ruba propusnosti moci ako je njezin protok 90CMf-a dati visokih 150KS..... u to radnom podrucju... izna njega i iispod nejga vise te snage nece biti jer je pala propustnos radi brzina fluida. To je smojs strane..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|