Bubba Zanetti
Apprendista
|
 |
« Reply #15 on: February 21, 2006, 07:28:18 AM » |
|
2 zax: Ajde plz pomogni nasem Alfa-muzjaku(ludjaku) da nabavi wideband-icu ako on slucajno ne uspije- ti ces normalno biti isto dio MS experimenta ako hoces...treba mi netko razuman da ga kontrolira 
|
|
|
|
|
|
************************************ "Never argue with an "misinformed person". He will just drag you down to his level and beat you with experience."
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #16 on: February 21, 2006, 09:10:56 AM » |
|
ja je mogu nabaviti... babba pricao sam ti o tome.. meni ce isto doci..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #17 on: February 21, 2006, 10:38:43 AM » |
|
Koja je lova u igri da ju sam kupim? Auti, zhene, i WB sonde se ne posuđuju 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubba Zanetti
Apprendista
|
 |
« Reply #18 on: February 21, 2006, 11:53:39 AM » |
|
2 : Jedna od najjeftinijh je LC-1 od Innovative Motorsports - iz Njemacke se moze naruciti zajedno sa kontrolerom za oko 200 Eura, te MS ima support za nju (vec je uprogramirana A/fr krivulja u firmware).
Moram ti jos napomenuti da od prosle godine svaki novi MS firmware ima "Autotune" mogucnost - a to je super stvarcica...
To ti ukratko znaci ovo: zelis da ti je npr. hi boost & hi RPM podrucje 12.5:1, stavis neko srednje podrucje rada motora 13:1, te za low boost stavis recimo 13.5:1 - upalis MS sa laptopom, jedan tip vozi, drugi za laptopom ukljuci "Autotune" i mape se automatski same namjestaju prema "A/fr target" tablici istovremeno dok vozis - kad si zadovoljan sa rezultatom svatko toliko u voznji stisnes "Enter" i snimis tu modificiranu mapu - sa "Autotune"funkcijom ti treba cca. 1h malo jace voznje da napravis auto koji odlicno vozi za sto bi ti inace trebali tjedni...:cool:
|
|
|
|
|
|
************************************ "Never argue with an "misinformed person". He will just drag you down to his level and beat you with experience."
|
|
|
|
kutija
|
 |
« Reply #19 on: February 21, 2006, 05:13:19 PM » |
|
To na VEMS isto koliko se sjecam. Tonciju radi Kadett na VEMS-u bez problema do sada... Tj. imao je nekih problema sa lerom ,ali je rijesio... Non stop se dogovaramo nac,ali nikako....
|
|
|
|
|
|
Peugeot 405 T16
|
|
|
Bubba Zanetti
Apprendista
|
 |
« Reply #20 on: February 24, 2006, 12:13:29 PM » |
|
2 kutija:
Tocno, na VEMS-u postoji ista funkcija - to mi je Tonci jos prosle godine govorio. Zanima me kako ce ici Kadet kad se sve napravi - trebao bi biti zvijer sa VEMS-om :bilder:
2 :
Ako ti nije problem, posalji mi slike na mail ili napisi detalje kakav ti je sistem paljenja - usporedio sam one sheme koje si poslao i moja MS instalacija je identicna sto se tice injektora i svih senzora - znaci sve je prakticki "bolt-on" - jedino bi se trebala malo modificirati tvoj sistem paljenja, ovisno sta imas gore....
MS podrzava u najnovijem kodu wheel decoder za prakticki sve standardne remenice (60-2, 24-1, 12-1, 4-1) tako ako imas pick-up s nekom od navedenih remenica ne bi trebalo biti problema - jedino bi trebao ugraditi tzv. VR sensor conditioner (sklop koji oblikuje signal iz pick-upa tako da ga MS moze prepoznati).
Ako nemas takve remenice, mogla bi se napraviti custom i montirati na radilicu.
Isto tako, sto se tice bobina podrzava do 6 bobina - sto se tice toga to nije problem.
[Edited on 24-2-2006 by Bubba Zanetti]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #21 on: February 24, 2006, 01:03:36 PM » |
|
ja ti dole na remenici radilice imam 4 kljuna koji prolaze pokraj pickupa koji ima dvije zhice...  a u razvodniku imam dva kljuna koji su postavljeni na 90° i jedan je pickup sa dvije zhice..  [Edited on 24-2-2006 by ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubba Zanetti
Apprendista
|
 |
« Reply #22 on: February 27, 2006, 11:06:21 AM » |
|
2 : Situacija je ovakva - najjednostavnije i najbezbolnije rijesenje je da izbrusis jedan zub sa remenice na radilici - tako ces dobiti 4-1 remenicu (3 zuba pod 90° , jedan fali). Ona 2 zuba na razvodniku ce tada biti suvisna.
S tom remenicom mislim da bi trebalo raditi sve OK , jer ovih dana sam isprobavao najnoviji MS firmware koji podrzava izmedju ostalog i tu remenicu - i za sada nema nikakvih problema u rasponu od nekih 200/njak okretaja pa sve do 8100 okretaja - taj kod je jos u vrlo ranoj beta fazi , te sigurno ima nekih sitnih bugova, ali za sada radi odlicno na simulaciji.
Naglasavam "trebalo raditi" jer nisam isprobao na autu -umjesto da isprobavam sa remenicom sto bi bilo vrlo neprakticno u stanu, koristio sam *.wav file koji ima isti oblik signala kao i pick-up, te sam ga vrtio u loop na Cool Editu. :pizza:
To je prakticki 99% identicno kao i prava stvar, ali naravno nista ne vjerujem dok ne vidim tu remenicu da radi na nekom autu...ali uskoro ce mi mozda Jura posluziti kao pokusni kunic s obzirom da je slozio svoj novi motor, pa ga necu morati puno nagovarati :shpaner:
Ako to uspije, mogle bi se koristiti 2 bobine koje bi bile okidane sa dva modula - to sve moze ostati standardno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #23 on: February 27, 2006, 05:21:39 PM » |
|
chekaj da prvo nachipam centralu pa chemo vidit kako se bude ponashalo... a ako nebudem zadovoljan onda chu skinut taj zub na remenici jer ako ga sada skinem onda nema povratka... jedino varit i brusit a to mi se neda...
Za kolko mi mozhesh nabavit WB sondu koja ima i ekran da vidim situaciju?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubba Zanetti
Apprendista
|
 |
« Reply #24 on: March 01, 2006, 02:45:59 PM » |
|
2 :
Pogledaj one linkove koje sam ti dao i trazi "LM1" - kontroler sa A/fr displayom...
Ali nije mi jasno sta ce ti WB lambda tako hitno u slucaju da ce ti taj tip nacipati tvoj auto - onda ce valjda on napraviti mape sa svojom WB lambdom , kasnije kad ti on sve rijesi ti i tako ne bi smio nista dirati po mapama...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wladex
|
 |
« Reply #25 on: July 15, 2006, 03:19:41 PM » |
|
da ozivimo i ovaj thread  uspjesno demoliran motor
|
|
|
|
|
|
Bmw 330d Touring BMW 324td Touring
|
|
|
sira
Sirko from Japirko
Super Moderator
Tuner

|
 |
« Reply #26 on: July 15, 2006, 03:37:49 PM » |
|
Nažalost, pogodio sam :rolleyes:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest
|
 |
« Reply #27 on: July 15, 2006, 06:41:31 PM » |
|
nisam ga ja demolirao
MOTOR SE SAM SJEBO :smiley_abyh::smiley_abyh::smiley_abyh::smiley_abyh:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeljko
|
 |
« Reply #28 on: July 15, 2006, 11:14:07 PM » |
|
da si imao zatvorreni krug preko tubo modula to se nebi desilo... ali ti nemas modula... a DA :lol2:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALFALUDjAK
Guest