Toliko toga ima ovdje da malo se mora to sve rascistit; dakle:
To je već napravljeno odavno, ali sa filterom, auspuhom i tom elektroničicom dići još 15 ks bez otvaranja tog 1.4 motora.....ma daj molim te!:supadmin:
Ovako, sa pravilno dizajniranim auspuhom na 1.4 od Honde moguce je dobiti oko 4 do 5 ks..... dakle dodamo tome jos i usis koji nosi jos 2 do 3 ks.... u najgorem slucaju to je 6 ks.... modificiranje mapa sa unichipom moze donesti tih 9 ks da se dode do 15 vise... . Cak i da mape nemaju toliki leeway, koliko realno ima, opet, dizanjem blokade za kojih 700 do 800 rpm, sto taj motor trpi bez problema... dobije se oko 6 do 7 ks.... Tako ako se sve napravi kako treba, nema teorije da ima ispod 102, a 105 je realno ocekivati.... Dakle, ako te zanimju cinjenice, tu su.... Ako imas dobre argumentacije za svoje nerealne tvrdnje, molim te obrazlozi ih....
dalje....
Samo mi nije jasno zasto onda postoje puno skuplje solucije koje nis ne valjaju!
Postoje razna rjesenja.... meni ne znaci nista sto postoji neki ecu koji moze dignuti 50 ks na tom motoru ako on kosta 5 k e.... zasto? zato jer onaj kome se radi vjerujem da nece dati 5 k e samo za centralu.... Dakle, treba se malo spustiti na zemlju, biti realan, i raditi ono sto daje najvise rezultata za najmanje novaca, a to je ovdje unichip..... skuplja rjesenja postoje, i neka izvlace nesto malo vise snage.. ALI.... ta dodatna mrvica snage NE OPRAVDAVA koliko to previse kosta! Tako da treba biti realan, inace je i prelako utuci puno para a ne dobiti nista! Prema tome, unichip je ok za svoju namjenu... neki ovdje misle koliko vidim da je on kraj svega.... nije... Samo alat koji je potreban da se prave prerade motora dovedu do izrazaja.... elektronika koja je tu tako da prilagodi napajanje gorivom i paljenje tako da se do maksimuma iskoriste modifikacije motora.... dakle, neki ljudi iskljucivo pomocu unichipa zele natjerati 30 do 40 ks... to ne ide i to ne odobravam.... ali za pravilno ukomponirati u visoko nafrizirani motor, to je jako zahvalno rjesenje s obzirom na odnos dobiveno - ulozeno.....
EFI u najosnovnijem obliku nije nista nego glorificirani karburator.. tako da stvarno mislim da nema smisla nabijati samo cipove na motor i ocekivati cudo... jel itko ikada stavio samo mrvicu veci karb iocekivao 20 ks? mislim da ne.... zasto onda svi to zele od elektronike, pojma nemam.....
i natjeravati se oko toga koji alat je bolji je sasvim besmisleno.... Weber marelli, unichip, autronic, megasquirt, pclink system.... sve su to alati, ovisi kako ih tko zna koristiti je ono sto se dobije...... Toliko piljenja oko marke alata (ECU) koji se koristi mi samo pokazuje da onaj tko pili o tome nema puno znanja o tome i da ne zna da pravi uzrok uspjeha ili neuspjeha lezi u majstoru......