www.quartermile.ws Forum
June 14, 2026, 12:03:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: MRGUD tko je taj LICIMUR  (Read 41654 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dominik
Apprendista
*

« Reply #30 on: June 08, 2006, 03:58:58 AM »

Originally posted by The Green Beast
Toliko toga ima ovdje da malo se mora to sve rascistit; dakle:

Postoje razna rjesenja....  meni ne znaci nista sto postoji neki ecu koji moze dignuti 50 ks na tom motoru ako on kosta 5 k e.... zasto? zato jer onaj kome se radi vjerujem da nece dati 5 k e samo za centralu....    Dakle, treba se malo spustiti na zemlju, biti realan, i raditi ono sto daje najvise rezultata za najmanje novaca, a to je ovdje unichip.....   skuplja rjesenja postoje, i neka izvlace nesto malo vise snage.. ALI....  ta dodatna mrvica snage NE OPRAVDAVA koliko to previse kosta! Tako da treba biti realan, inace je i prelako utuci puno para a ne dobiti nista! Prema tome, unichip je ok za svoju namjenu...    neki ovdje misle koliko vidim da je on kraj svega....   nije...     Samo alat koji je potreban da se prave prerade motora dovedu do izrazaja....   elektronika koja je tu tako da prilagodi napajanje gorivom i paljenje tako da se do maksimuma iskoriste modifikacije motora....   dakle, neki ljudi iskljucivo pomocu unichipa zele natjerati 30 do 40 ks... to ne ide i to ne odobravam....     ali za pravilno ukomponirati u visoko nafrizirani motor, to je jako zahvalno rjesenje s obzirom na odnos dobiveno - ulozeno.....  

EFI u najosnovnijem obliku nije nista nego glorificirani karburator.. tako da stvarno mislim da nema smisla nabijati samo cipove na motor i ocekivati cudo... jel itko ikada stavio samo mrvicu veci karb  iocekivao 20 ks? mislim da ne....  zasto onda svi to zele od elektronike, pojma nemam.....

i natjeravati se oko toga koji alat je bolji je sasvim besmisleno....    Weber marelli, unichip, autronic, megasquirt, pclink system....     sve su to alati, ovisi kako ih tko zna koristiti je ono sto se dobije......       Toliko piljenja oko marke alata (ECU) koji se koristi mi samo pokazuje da onaj tko pili o tome nema puno znanja o tome i da ne zna da pravi uzrok uspjeha ili neuspjeha lezi u majstoru......

svaka cast GB.....

ovo je 1. postulat hr.tuninga ::.. i molim da svi nasi tzv. tuneri i oni koje kuze stvari ovo procitaju.....

a Zeljko, evo ti salje Licimur Mrki.....

ovo ni nasi tuneri koji kuze neke stvari nisu znali upaliti....da mi to vozimo u Dastek......::

jel se kod vas sta dogadja sveze glede FS

u petak 9.6. , tj. sutra u 11h je prezentacija u Cinestaru ZG, pa ako si voljan dodji upoznati Licimura.....navecer u 20h party u OTV-u.....Dj. Kuna na 10 000okr....:smiley_abus:

poziv naravno vrijedi za sve clanove foruma....i one koji vole Dastek i one koji ne..:pivo:
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #31 on: June 08, 2006, 05:28:02 AM »

Koji motor korisite sto je 10 000 neka cudo? :rip:
Ma daj mi samo nabroji tko to nije mogao upaliti.
ako imamo tri osnovna uvjeta za paljenje gorive smjese nevidim niti ijednu prepreku da se ne pokrene ciklus sagorjavanja i radnih taktova, problem.:ajme: A sumnjam da uvjeti nisu postojali, a kamoli falili.
Daj reci svima tko ga je upalio.

Sreca meen nema niti u jednoj ot tih listauspjesno neuspjesnih pokretaca ::

:lol2::lol2::lol2:
A vidim da dobija i inditet... LICIMUR MRKI :headbang:  :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: MIR...

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
ZaX
Guest
« Reply #32 on: June 08, 2006, 08:52:42 AM »

Originally posted by Zeljko
Koji motor korisite sto je 10 000 neka cudo? :rip:

Yamaha R6 :skuteras:
The Green Beast
Guest
« Reply #33 on: June 08, 2006, 09:57:46 AM »

Originally posted by Dominik

Postoje razna rjesenja....  meni ne znaci nista sto postoji neki ecu koji moze dignuti 50 ks na tom motoru ako on kosta 5 k e.... zasto? zato jer onaj kome se radi vjerujem da nece dati 5 k e samo za centralu....    Dakle, treba se malo spustiti na zemlju, biti realan, i raditi ono sto daje najvise rezultata za najmanje novaca, a to je ovdje unichip.....   skuplja rjesenja postoje, i neka izvlace nesto malo vise snage.. ALI....  ta dodatna mrvica snage NE OPRAVDAVA koliko to previse kosta! Tako da treba biti realan, inace je i prelako utuci puno para a ne dobiti nista! Prema tome, unichip je ok za svoju namjenu...    neki ovdje misle koliko vidim da je on kraj svega....   nije...     Samo alat koji je potreban da se prave prerade motora dovedu do izrazaja....   elektronika koja je tu tako da prilagodi napajanje gorivom i paljenje tako da se do maksimuma iskoriste modifikacije motora....   dakle, neki ljudi iskljucivo pomocu unichipa zele natjerati 30 do 40 ks... to ne ide i to ne odobravam....     ali za pravilno ukomponirati u visoko nafrizirani motor, to je jako zahvalno rjesenje s obzirom na odnos dobiveno - ulozeno.....  

EFI u najosnovnijem obliku nije nista nego glorificirani karburator.. tako da stvarno mislim da nema smisla nabijati samo cipove na motor i ocekivati cudo... jel itko ikada stavio samo mrvicu veci karb  iocekivao 20 ks? mislim da ne....  zasto onda svi to zele od elektronike, pojma nemam.....

i natjeravati se oko toga koji alat je bolji je sasvim besmisleno....    Weber marelli, unichip, autronic, megasquirt, pclink system....     sve su to alati, ovisi kako ih tko zna koristiti je ono sto se dobije......       Toliko piljenja oko marke alata (ECU) koji se koristi mi samo pokazuje da onaj tko pili o tome nema puno znanja o tome i da ne zna da pravi uzrok uspjeha ili neuspjeha lezi u majstoru......

svaka cast GB.....

ovo je 1. postulat hr.tuninga ::.. i molim da svi nasi tzv. tuneri i oni koje kuze stvari ovo procitaju.....

ovo ni nasi tuneri koji kuze neke stvari nisu znali upaliti....da mi to vozimo u Dastek......::

u petak 9.6. , tj. sutra u 11h je prezentacija u Cinestaru ZG, pa ako si voljan dodji upoznati Licimura.....navecer u 20h party u OTV-u.....Dj. Kuna na 10 000okr....:smiley_abus:

poziv naravno vrijedi za sve clanove foruma....i one koji vole Dastek i one koji ne..:pivo:

E nego sta, inace ja sam ti za ono da se kada se radi, sve napravi kako treba biti, onda rezultati ne izostaju, smao neke ljude cudi kako je sve na mjestu kada im zavrsim s autom, dok u biti je vrlo jednostavno. okolo ima toliko raznoraznih "tunera da kada se jednom nesto napravi kako spada, to izgleda skoro kao cudo....

Bilo bi zanimljivo doc gore, samo nazalost nema se vremena sada....   mozda budem gore za vikend, ali i to je upitno sasvim, tako da cemo vidjet.....  sve ovisi o vise faktora....
kutija
Global Moderator
Tuner

« Reply #34 on: June 08, 2006, 05:06:07 PM »

Originally posted by Dominik

svaka cast GB.....

Tamna sila je rijesila stvar:shpaner::anbaa:
2 Dominik: nemoj samo rec Zeljku ko nije to uspio upalit jel ce svasta bit::.....:lol2:

Peugeot 405 T16
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #35 on: June 08, 2006, 11:03:38 PM »

Javno vjesanje naravno... :behead:::
Pa sto to nije sramota imas sve, apsolutno sve, ukljucujuci tri uvjeta bez kojih nece sigurno upaliti tj zapoceti ciklus..

Da li tko zna tri osnovna uvjeta za pocetak ciklusa rada SUI motora?

Da cujemo.:lol2::lol2:

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
crank
Guest
« Reply #36 on: June 08, 2006, 11:39:13 PM »

1 da imash motor
2 da imas akumulator
3 da imas dobru volju
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #37 on: June 08, 2006, 11:46:46 PM »

pao si na ispitu... nit jedan priblizno..

tvoj nebi nikada upalio niti bi naso zasto nece...

govorim o uvjetima ne elementima..

zanci imas sve sve slozeno...
koja tri uvjta uvjetuju pocetku rada ciklusa itd.

Sto moramo imati u motoru (cilindru)? koja tri uvjeta..

crank
Guest
« Reply #38 on: June 08, 2006, 11:50:47 PM »

kompresiju,smjesu i varnicu
cuj pao ...... pa nisam u skoli::
dr.Maljak
Global Moderator
BARBA

« Reply #39 on: June 09, 2006, 12:04:26 AM »

ovo je najbolji topic do sada...konacno iskra na forumu...hehehhehehehehe:jampi:

more booost
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #40 on: June 09, 2006, 12:16:15 AM »

Originally posted by crank

2 sjedni... prvo razmisli pa reci

kompresije od cega, kako?
kakva smjesa.. sto?
izrazi se preciznije...  i jednostavnije.

DaviiD
Global Moderator
Tuner

« Reply #41 on: June 09, 2006, 12:28:12 AM »

Smjesa goriva i oksidanta.

Kompresija da bi se ekspanzijom plinova dobijo neki koristni rad.

Pocetnu energiju za pocetak procesa izgaravanja.

?

Alfa 33 Q4
The Green Beast
Guest
« Reply #42 on: June 09, 2006, 02:09:33 AM »

AAAHHH pa koje mudrosti..... treba imat gorivo, zrak i iskru.....  uhhh.....
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #43 on: June 09, 2006, 05:34:54 AM »

jos malo logike.. sve je toplije

ikayke
Mestar
*

« Reply #44 on: June 09, 2006, 12:24:40 PM »

Originally posted by Zeljko
Originally posted by crank

2 sjedni... prvo razmisli pa reci

kompresije od cega, kako?
kakva smjesa.. sto?
izrazi se preciznije...  i jednostavnije.

Jeb .... zeljko znamo da si doma u tom podrucju...pa ne moraju svi znati sve o motorima i autima...zato postoje specializirani ljudi koji se time bave!!! Smijesno....:evo2:

*******Forza*******
T I C M O T O R S P O R T
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic non-sticky  
Jump to: