www.quartermile.ws Forum
June 13, 2026, 04:23:31 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: VW 1300 iz '70-te  (Read 65599 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
FiKi
Rokie
*

« Reply #45 on: February 28, 2007, 09:35:14 PM »

ma imam ja ekipu i prek bare i u EU pa mi bez beda to kupe i pošalju..već su mi tak slali u paketu i niš se ni dodatno platilo:cool:
Doktor
Tuner
*

« Reply #46 on: February 28, 2007, 10:12:40 PM »

Znači pošalju ti kao poklon, pa ne plaćaš ništa dodatno ?
To nije loša ideja...:headbang:

VW-1300-RS
100%  Best  Motoring  Fan
FiKi
Rokie
*

« Reply #47 on: March 01, 2007, 08:40:13 AM »

pa točno tak...ko poklon i bez brige si::
Doktor
Tuner
*

« Reply #48 on: March 01, 2007, 09:43:32 AM »

Sad samo moram naći nekog rođaka u Americi, po mogućnosti bogatog ko' Rockefeller...:devil:

VW-1300-RS
FiKi
Rokie
*

« Reply #49 on: March 01, 2007, 10:20:59 AM »

hehe...pa zar svi to ne tražimo?::
Doktor
Tuner
*

« Reply #50 on: May 04, 2007, 07:53:08 PM »

Mali updejt i kod mene...stigli su mi novi dijelovi, a najvažniji od njih su mi kompletni kit urethanskih dijelova ovjesa, mjenjača i mjenjačke poluge.

urethanski dijelovi ovjesa :shpaner::

aluminiski pragovi - isti ovakvi, samo crni:headbang::

Od ostalih dijelova, stigle su još neke sitnice poput krom ispušnih cijevi, jer su moje zahrđale...

Uskoro naručujem nove dijelove...pa update slijedi...::

VW-1300-RS
Doktor
Tuner
*

« Reply #51 on: August 17, 2010, 06:55:59 PM »

Ovaj topic nisam update-ao koju godinu, ali neke stvari su se dogodile u međuvremenu...

Prvo par friških slikica, par dana prije nego je buba završila kod čovjeka kojeg sam angažirao za limariju...
O tom čovjeku i što on radi, pročitajte ovdje: http://www.autodesign-meglaj.hr/restoration.php

Par firiških slikica:

U dobrom društvu uz 911 Turbo iz '95 (last aircooled)  Cool

još malo...

Od limarije sam nabavio originalne tunele:

Odlično očuvan i potpuno ispravan Bosch 010 centrifugalni razvodnik:

Update: naručeni podovi stigli u Slo, moram uskoro po njih...

Sljedeći korak je da svu prikupljenu limariju (podovi, tuneli, čoškovi, prednji koš, zadnja hauba sa 2 otvora zraka) furam u Zg jer je buba već rastavljena od šasije i otpiljeni su stari truli podovi...

Koga zanima restauracija bube, po iskustvu i viđenju mog kolege Branimira Tomurada iz Evo Magazina, neka si pročita ovo:

http://www.vwbuba.hr/forum/Itemid,0/page,viewtopic/t,5063/highlight,restauracija/

http://www.vwbuba.hr/forum/Itemid,0/page,viewtopic/t,1862/highlight,restauracija/

VW-1300-RS
Doktor
Tuner
*

« Reply #52 on: September 10, 2010, 07:15:46 AM »

Update od 28.08.2010.

ovu subotu tj. jučer sam nabrzake navratio u Zg do Grozdana i dofurao sam mu do sada prikupljene dijelove limarije: tunele bez doljnjeg djela (original njemački), podove od 1,5mm lima (rukom se nemogu saviti nikako, jako su kruti), čoškove kod prednjih vrata i prednji koš...

Nakon toga sam napravio par fotki sadašnjeg stanja...

šasija je na dvorištu i sa nje su otpiljeni truli podovi, a glava koja drži most je zdrava. Napominjem da je most blatnjav a ne hrđav i svi djelovi ovjesa će biti pofarbani...

Ovo je sadašnje stanje karoserije:

Sljedeći update sa fotkama za mjesec dana !

VW-1300-RS
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #53 on: September 10, 2010, 02:55:12 PM »

u la la cestitke na opseznom zahvatu.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Doktor
Tuner
*

« Reply #54 on: September 12, 2010, 09:22:58 AM »

Hvala, bit će kroz par dana update... Cool

VW-1300-RS
Doktor
Tuner
*

« Reply #55 on: December 12, 2010, 10:17:55 PM »

Update od 11.12.2010.

Predana hrpa novih i starih repariranih dijelova de se može složiti kompletna mehanika šasije, to uključuje:
- glavčine od bube 1500 sa limovima, novi Brembo diskovi, opletene fleksibilne cijevi kočnica reparirane čejusti i nove pločice
- pojačanja u dvije točke za prednji most
- kompletan urethan kit ovjesa i mjenjača
- komplet svih krajnika prednjeg trapa i pikse za modifikaciju djela na kojem se spajaju ljeva i desna spona - sada će ići sa doljnje strane da bude više prostora između njih i rezervoara jer buba ide 5-6cm u pod (možda i više).
- kugle sa većim kutem hoda za spušteni prednji kraj
- rešetka iza zadnjeg stakla i komad lima koji se spaja sa firewallom od bube donatora
- zadnja hauba sa dvije rešetke (zbog jačeg motra koji je u planu) a i ugrađivale su se baš na bube do '70 ili '71 pa da sve bude u stilu...

Kod Hrupelja dogovrena isporuka pojačanja od bube cabrio za doljnji dio tunela i dostava Grozdanu.
- Iz CSP-a u utorak stižu novi original VW firewall, Z-bar reparatur set, prednji kraći i štelajući Koni amortizeri, zadnji štelajući Koni amortizeri
- sa http://www.hookyspanelshop.com/ naručeni poklopci tunela / pragova i dostava do Hr

Slika nema jer se na bubi nije skoro ništa radilo od zadnjeg puta, ali će zato sljedeći update vjerojatno biti vrlo zanimljiv... Cool

VW-1300-RS
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #56 on: December 12, 2010, 11:59:12 PM »

oprosti na na pitanju
da li imas koju glavu od 1.6 ili 1.3 AB blok ili druge na kojima su bile glave s odvojenim usisima?

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Doktor
Tuner
*

« Reply #57 on: December 13, 2010, 12:04:18 PM »

Bok Željko ! 

Javi se mom kolegi Gogi iz Vodica na mob: 091/5652-917
Ako netko ima, onda je to on !   
Vodi računa da su ventili za 1300AB blok manjeg promjera od onih za 1600 (usis 35,5 x ispuh 32) i da ćeš morati proširiti glave i raditi nove siceve ventila...

P.S. ništa ne upadaš u topic, pitaj što god te zanima, pa uostalom, znamo se već dugo... Cool

VW-1300-RS
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #58 on: December 13, 2010, 03:47:56 PM »

otom potom, zanima me cijena tih glava. ova je puknuta neda mi se reparirati.. da vidimo racunicu reparacija ili druga.
ima jedan dobar motor koji treba presloziti samo glava kritcno ... jace bregsta. 270+

Doktor
Tuner
*

« Reply #59 on: December 13, 2010, 09:17:24 PM »

Kužim...nazovi čovjeka pa pitaj, stvarno ti neznam reći koliko bi pitao za polovne glave, ali dupli usis sa 1300AB motora vrlo vjerojatno ima.
Jel možda preslažeš onaj 1641ccm motor iz žute bube sa platnenim krovom od Mladena ?
Daj još neki info o motoru... Tongue

BTW, ako Gogo nema, a možda nove glave dolaze u obzir, probaj ovamo: http://www.drakarauto.hr/kontakt
Čak ti mogu probati izvući neki popust kao član Buba Kluba Zg za nove dijelove, samo tek u prvom mjesecu idem gore... Cool

VW-1300-RS
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: