www.quartermile.ws Forum
June 12, 2026, 02:20:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: RP LABS - I.A.W. WEBER MARELLI  (Read 53661 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #60 on: May 04, 2006, 02:55:35 PM »

Sto to nije tvoj auto?

Daj da rascistimo AKO JE TOPIC OTVOREN I POTPISAN IAW - NIKOLA RADENKOVIC, ZNACI DA JE ZA SVE ON ODGOVORAN.

Necemo biti PAPIGE:.. :balkanac:

p.s.
sto je s tvojom web stranicom, kada ce biti vidljiva?

[Edited on 4-5-0606 by Zeljko]

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Turbohead
Guest
« Reply #61 on: May 04, 2006, 03:38:50 PM »

I ja sam mislio da je sve sto se spominje u ovaj topic uradjeno od Nikole ali vidim da se tu spominje i dastek... ponegde i megasquirt pa sam poceo da sumnjam malo ;o)

Mislim da bi bilo kulturno od tebe da kada koristis tudji material prvo pitas za dozvolu, a ako bas neces da pitas onda mislim da treba barem da spominjes o kojem/cijem autu/projektu se radi. Posetioci foruma nisu nostradamusi da znaju sve o nekom projektu cim vide dve slike.

Necemo biti lopovi...  

Ernest Gjinovci aka Turbohead

P.S. Stranica ce biti online vrlo uskoro.... stay tuned!
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #62 on: May 04, 2006, 10:15:41 PM »

pa ti si taj koji nemas stranicu sto imaju da vide :lol2: ::

p.s.

Ljudi neka pricaju sto hoce... ovo je forum, znamo sto je glavana tema...

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Turbohead
Guest
« Reply #63 on: May 05, 2006, 10:02:01 AM »

Pa nije bas da nemam stranicu.... pogledaj link Tongue

http://www.rplab.co.yu/fiat-tipo-16v-turbo.htm

Turbohead

[Edited on 5-5-0606 by Turbohead]
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #64 on: May 05, 2006, 03:29:38 PM »

tako je vec bolje :smiley_abuv:

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #65 on: May 06, 2006, 02:04:45 PM »

TURBOHEAD -> koliko si platio klipove i klipnjache?
di ima za kupiti tih jachih lezhajeva za radilicu???
Robi
Mestar
*

Tipo 16v

« Reply #66 on: May 06, 2006, 02:17:42 PM »

Ported, gas flowed and blueprinted twin cam 16v cylinder head.

i sta je tocno sve na glavi radjeno? :smiley_abuv:

Lampredi twin cam
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #67 on: May 07, 2006, 07:02:46 AM »

alfa, preko mene se moze nabaviti tih lezajeva.. mislim u trgovini ti didju 100e + troskovi transporta..

Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #68 on: October 03, 2006, 04:47:52 AM »

alfaN-hybrid

ALFALUDjAK
Guest
« Reply #69 on: October 03, 2006, 06:46:17 AM »

FIAT DUCATO CLUTCH???

TURBOHEAD - od kojeg Ducata? 2.0 dizel???
Bandit1
Guest
« Reply #70 on: October 09, 2006, 08:39:21 PM »

Kao vlasnik Nikolinog EFi sistema, i kao srecnik sto je programiranje uradio Nikola, mogu samo toplo da ga preporucim onima koji znaju sta hoce i imaju cime da ga plate, jer kao i sve dobre stvari na ovom svetu, ni on nije jeftin. Tesite se, na boljim aukcijama Sotheby's jedna flasa vina ode za 20,000 funti sterlinga, a Nikola srecom ne pije vino.::

Medjutim, laskacu malo sebi i reci da sam ja ipak bio malo pametniji od proseka, pa sam lepo putsio Nikolu sa lanca na moj prvi motor (Zastava/DMB 1.1 podignut na 1.3), a onda sam postao ambiciozan, pa sam u drugoj iteraciji pustio i Nikolu, i Urosa sa lanca. Oni radili celi motor, Nikola ga mapirao, a bregastu uzeo od Adzica (a od koga drugog?), ona fina, ostra, 288 stepeni, 10,2 lift, itd, pa je rezultat bio FIAT 159A blok od 1.6 u total RP Tuning vartijanti. Ispalo je da imam 121 KS na tockovima, odnosno oko 142 KS na zamajcu.

Na zalost - ili na srecu, ko ce ga znati - imao sam ga ravno 45 minuta u tom obliku pre nego sto sam naleteo na ulje na drumu i zavrsio u jarku. Sin i ja smo na svojim nogama izasli iz auta, znaci odlican udes, ali je karoserija Yuga otisla Bogu na istinu.

Prva reakcija je naravno bila da sam podivljao i rekao nikada vise Yugo. Posle se krv ohladila, i mada me ledja jos uvek bole od onog B stuba koji me je mucki napao od pozadi, poceo sam da prikupljam materijal za sledecu iteraciju.

U cast tog auta, i moj nick - Bandit 1. Gde je 1, tu je i 2, a to je Yugo moga sina, za sada jos 1.3 sa oko 80 KS, ali uskoro 1.5 sa oko 100 KS (na zamajcu). Inace, svugde drugde sam DVV.

I za kraj, sve ovo pricam da bih rekao sledece - naredna iteracija nece biti auto tjunovan od strane RP Tuning-a, nego auto napravljen od zemlje do krova od strane RP Tuning-a. Dobro, kupicu karoseriju od Yugo Sporta, ali sve ostalo - RP.

Srecom, Nikolin EFI sistem kao celina je, koliko vidimo, ostao potpuno netaknut. Da se njemu nesto desilo, lepo bih se ubio od nesrece, taj EFI, sa 4x36 mm Bing leptira, je bio cudo nevidjeno.

Pozdrav,

Bandit 1
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #71 on: November 17, 2006, 12:23:33 AM »

Neki detalji.

I.A.W.  koristi 6 referentnih tocaka sto mu osigurava minimalan broj tocaka za vrlo kvalitatno skvencijalno ubrizgavanje.

Po izboru mogu se dodati jos dvije referentne tocke, ukupno 8, koje dodatno osiguravaju maksimalno profesionalno sekvencijano ubrizgavanje.

Bandit1
Guest
« Reply #72 on: November 17, 2006, 08:34:50 AM »

Originally posted by Zeljko
Neki detalji.

I.A.W.  koristi 6 referentnih tocaka sto mu osigurava minimalan broj tocaka za vrlo kvalitatno skvencijalno ubrizgavanje.

Po izboru mogu se dodati jos dvije referentne tocke, ukupno 8, koje dodatno osiguravaju maksimalno profesionalno sekvencijano ubrizgavanje.

Upravo tako, a nagrada je relativno vrlo velika snaga pri jos uvek razumnim obrtajima (govorim o vozilu za svaki dan i za civilne drumove, ne za out-and-out trkacko vozilo). Pa je moj Bandit 1 razvijao 120,2 KS na tockovima pri 6.650 o/min., iz 140,4 Nm pri 5.210 o/min. To je otprilike oko 142 KS na zamajcu, a motor je ipak samo 8V SOHC.

Nikola i Uros mi kazu da bi, uz manje modifikacije od 2-3 casova rada, to moglo da postane i celih 150 KS na zamajcu, odnosno oko 127 KS na tockovima, pri istim ili vrlo slicnim obrtajima.

Na moju VELIKU srecu, ceo motorni prostor je bio postedjen ostecenja, sem menjaca, koji je otisao u Vecna Lovista velikom Manituu, sto me ni najmanje ne potresa jer je on ionako bio vidjen za zamenu, nema teorije po kojoj bi serijski menjac izdrazo toliku snagi na neki iole duzi rok.

Ono sto se u stvari ne moze preneti recima je osecaj siline i snage, o brzini da i ne govorim, kojom taj motor postize obrtaje; na otprilike 3.500 o/min., kao da ste otvorili vrata pakla, sila i brzina kojom postigne 8.000 o/min i povuce se jedino moze uporediti sa efektom trubo punjaca kada se aktivira, zalepi vas za sediste i poleti napred.

To nikakvi karbovi ne mogu. Oni ce imati jos jaci osecaj udarca u ledja kada se otvore druga grla, ali nece imati taj osecaj snage na visokim obrtajima iznad tacke u kojoj motor dostize nominalnu snagu.

Ma, IAW je !
Bandit1
Guest
« Reply #73 on: November 17, 2006, 02:37:11 PM »

Originally posted by fiatuno
koliko je porasla snaga na okretajima u odnosu na 4 karburatora?

Kako ja to mogu da znam?

Prvo, nikada nisam na ovom motoru imao dva dvogrla karba, pa nemam tacku oslonca, nemam indeks 1.00 pa da mogu da odgovorim.

Drugo, posto znam nekoliko ljudi koji imaju isti motor sa dva dvogrla karba, uglavnom Weber 45 DCOE, koliko znam, njihovi motori imaju 125-130 KS pri oko 7.000 o/min. Dakle, 25-20 KS manje pri 400 o/min vise, ali ni ovo nije racionalno proedjenje, vec samo okvirno, jer su te motore radili drugi, a ne RP Tuning.

I trece, znam da dobar deo tih ljudi svaki dan po gradu vozi te aute sa drugacijom usisnom granom i jednim dvogrlim karbom, ne bi li zadrzali potrosnju ne kakvom-takvom nivou. Dva dvogrla stavljaju samo za trke, drift, drag ili vec sta. Za razliku od njih, ja uvek imam sve na svome mestu, punu snagu kada mi zatreba, a auto i dalje u gradu trosi 10 litara, isto kao i njihovi motori sa karbovima tipa 34/36 ili 36/36. Kada se stisne, popice 12-13,5 litara, sa dva dvogrla to postaje 17-20 litara, a na totalnom ekstremu, znaci pedalu ka metalu, moj popije 14,5-15, njihovi idu preko 22 litra.
Bandit1
Guest
« Reply #74 on: November 17, 2006, 11:48:38 PM »

Originally posted by fiatuno
:rock:

Hvala, voleo bih da mogu da primim to licno, ali istini za volju, ne mogu.

Ja nisam napravio taj auto, ja sam samo inicirao ideju, postavio nekoliko uslova, sugeriorao jedno ili dva resenja, ali stvarni razvoj i rad na njemu su obavili Nikola Radenkovic, Uros Piperski i Aleksandar Kostic - Beka, svi moji drugari.

I.A.W. je, kao sto se zna, Nikolin, on je SVE postavio na svoje mesto i odradio posao svaka mu cast, a dokaz ce uskoro opet biti pod habubnom, jer posle filma "Bandit 1", sledi nastavak, "Bandit 1 Reloaded".::

A ni ovaj ovde mangup Adzic nije bas nevin, on je "kriv" za bregastu; bregasta je dosla od Zeljka, cinjenica.

Taj projekat se radi od sedmog meseca 2003 godine, istina, i ja sam jednom promenio ciljeve sto je dovelo do produzavanja, ali da se radio ozbiljno, vala jeste. U njega su ugradjene cak i neke sugestije kolega tjunera sa Kosova, konkretno Ernesta Turbohead-a (FIAT Tipo, 2 l turbo, 300 KS).

Mali peh sa karoserijom, ali nikom nista, idemo dalje. Onaj motor ja ne ostavljam, ono bi bio smrtni greh ostaviti, to se naprosto MORA ugraditi.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Up
  Send this topic  |  Print  
  Set topic non-sticky  
Jump to: