www.quartermile.ws Forum
June 12, 2026, 06:04:57 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: My Hayabusa turbo radi_ (možda baš i ne )  (Read 78816 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
fire
Apprendista
*

« Reply #45 on: January 28, 2010, 11:24:34 PM »

Krivo radis.
Znaci mase od ecu-a skupa spojis normalno.
A od senzora ovu crnu zbrisi(crtu).
Uzmes dva konda od nekih 1uF folijski i spojih ih serijski s zicama vr senzora sto idu na MS. Tako ce ti masa biti odvojena. A sto ce ti cam singal ako koristi kao pigyback za gorivo?
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #46 on: January 28, 2010, 11:39:29 PM »

Hmm, ovo baš sa kondenzatorima nisam skužio, kako misliš da bi na taj način spriječio kontakt Hayabusinog ECU-a sa masom ?(jbg, slab sam sa strujom :-)), a što se tiče cam signala, uzeo sam sekvencijalni modul za paljenje i ubrizgavanje pa zato koristim cam signal.
Ja sa Megasquirtom planiram kontrolirati i sekundarne injektore i paljenje, a ECU od Hayabuse bi koristio samo za primarne injektore, a Hayabusa isto ima sekvencijalno paljenje i ubrizgavanje pa ni njen ECU nebi radio bez CAM signala.
Vidiš koje sranje, MS normalno koristi masu za VR, a ovi Japanci su morali zakomplicirati . :-)
fire
Apprendista
*

« Reply #47 on: January 28, 2010, 11:43:12 PM »

Tak s kondovima resi, oni ce ti propustati samo AC komponentu.
A masu od cam senzora ces morati spojiti skupa s MS-om, ali ta masa je vjerovatno ok.

To sam vec vidao da je vr senzor pullup na 3V i to se s kondicima resi.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #48 on: January 29, 2010, 12:01:10 AM »

Znači masu od CAM senzora spajam normalno, a masu od CRANK senzora, preko kondenzatora .
Vidiš, to mi je čudno da se i crank i cam senzor spajaju na različiti način, a oba reagiraju kao VR.

Hvala
fire
Apprendista
*

« Reply #49 on: January 29, 2010, 12:03:17 AM »

Znači masu od CAM senzora spajam normalno, a masu od CRANK senzora, preko kondenzatora .
Vidiš, to mi je čudno da se i crank i cam senzor spajaju na različiti način, a oba reagiraju kao VR.

Hvala

A si siguran da su hall.
Hall senzor mora imati stalno +5V napajanje, a cesto je to i na izlazu(ovisno u kojem je poluzaju radilica).

A za mase mozes ispitati. Ispitaj otpor izmedu mase hall senzora i mase motora.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #50 on: January 29, 2010, 12:06:27 AM »

Ne, nisu hall, nemaju napajanje, imaju samo dva izvoda i kad recimo primičeš neki komad metala, inducira se napon.
fire
Apprendista
*

« Reply #51 on: January 29, 2010, 12:08:39 AM »

Ne, nisu hall, nemaju napajanje, imaju samo dva izvoda i kad recimo primičeš neki komad metala, inducira se napon.

Onda trebas samo 4 konda.
Ali podrzava MS dva VR senzora?
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #52 on: January 29, 2010, 12:10:10 AM »

pa koliko sam vidio, da, primarni i sekundarni trigger.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #53 on: January 29, 2010, 12:11:24 AM »

To je induktivni davac.
Sto orginal ne vuce pul up pul down. Vuce odavije amplitude + i -. Pouzdanije mjerenje.
Vjerujem da ce MS raditi samo ako iz orginalnog Ecua proandjes uzvod koji je taj analogni signal pretvoriuo u digitlani. ili mozes raditi plocicu da se vezes na obadvije zice i naoravis pretvrac analognog u digitalni.

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #54 on: January 29, 2010, 12:18:37 AM »

Šta bi onda u MS ušao direktno sa digitalnim signalom ?
Ali teško da ću to naći jer nema nigdje sheme, a Hayabusin ECU je koliko znam sav zaliven u nekakvu plastiku tako da bi teško išta mogao vidjeti.
E, da je to auto, samo bi stavio još po jedan senzor, ali kod mene to nema šanse jer je sve u ulju i zatvoreno je :-(
fire
Apprendista
*

« Reply #55 on: January 29, 2010, 12:22:50 AM »

Ali teško da ću to naći jer nema nigdje sheme, a Hayabusin ECU je koliko znam sav zaliven u nekakvu plastiku tako da bi teško išta mogao vidjeti.
E, da je to auto, samo bi stavio još po jedan senzor, ali kod mene to nema šanse jer je sve u ulju i zatvoreno je :-(

Uvjek se moze napraviti dekoder vr signala, a ako se dobro sjecam bez toga ti nece raditi na MS-u dva vr senzora.
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #56 on: January 29, 2010, 12:25:19 AM »

Ja ti mogu napraviti konverter koliko ti j hitno? ili ti fire moze to riejsiti tip top. to nije komlicirani niti skupi.
moze na uni plociic slemiti za pokus.

Sto je skracenica VR?

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
fire
Apprendista
*

« Reply #57 on: January 29, 2010, 12:28:34 AM »

variable resistance mislim.
to je taj koji daje plus napon dok se feromagnetican metal priblizava, nega dok se udaljava.
gixer
Privilege
Apprendista
*

« Reply #58 on: January 29, 2010, 12:29:26 AM »

Uvjek se moze napraviti dekoder vr signala, a ako se dobro sjecam bez toga ti nece raditi na MS-u dva vr senzora.

Uffff,sranje, ipak će se ovo još malo odužiti. Premda koliko sa vidio da ima mogućnost da budu oba VR, ali nisam siguran, pogledat ću sutra u megamanualu.
Više me ovo brine što Željko kaže, da se mjere obje amplitude (+ i -), to sam čak negdje i pročitao u objašnjenju VR senzora, ali sam mislio da ipak uzima samo + signal.
fire
Apprendista
*

« Reply #59 on: January 29, 2010, 12:34:17 AM »

napravio sam dosta pigy back instalacija i ovo s kondenzatorim provjereno radi. Istina na vemsu koji ima dosta velki ulazni optor pa ne smanjuje razinu signala za orginalni ecu.
Neznam kak ms ima tocno.
Uglavnom kondici su ti resenje. Mucio se ja s time 1dan i nikak da radi, sve dok nisam spojio na osciloskop i vidio DC komponentu.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: