Zahtjevi za grafikom su minimalni, a mozda si zaboravio kako su zapravo izgledale igre iz doba Pentiuma 500 MHz. Meni su isto neke stvari ostale u super sjecanju, a kada ih danas pogledam izgledaju jako skromno. Igra trazi jaci procesor tek ako imas nepodrzanu ili losu on-board grafiku. Sve se moze glatko vrtiti i na Pentiumu 3 800 uz osrednju podrzanu graficku. Generalno, mogu reci da smo dobili jako malo kritika na po tom pitanju, znaci da smo balans odlicno pogodili. Prioritet su svakako bile skole - morali smo napraviti engine tako da radi na slabijim strojevima, a ne da igra izgleda kao na Playstatitonu.
Hmmm. Ne znam bas. Mozda izgledaju skromnije prema danasnjim igrama, da, ali navesti cu ti kao primjer insane, vrhunsku simulaciju off road voznje - igra ima fiziku tako pogodenu kakvu nema ni jedna danas slicna sto god oni pricali, particle simulation system je isto savrsen. Grafika je sasvim prihvatljiva, i vise od toga. E ako je min konfiguracija za takav engine 500 MHz, i 128 RAM, i graf genericka u rangu tnt2 sa 16 ram-a, onda ne znam sto reci. I jos ktome taj engine itekako dobro simulira z os, btw. Zato jer postoji puno varijacija na temu nagiba, raznih bocnih inklinacija itd. I to nije sjecanje jer moj stroj i dan danas vrti Insane bez problema, to samo govori o kvaliteti igre. Instaliraj jednom Insane, usporedi sa Urban Jungle samo grafiu i fiziku, i mislim da ne trebam vise govoriti.
Iz tog razloga i nema uzbrdica/nizbrdica, a one su i minimalno bitne za same prometne propise. Sada se fizika racuna s 2 varijable. Onako bi se opetercenje eksponencijalno povecalo zbog z koordinate. Sada uzmi Need For Speed, pa izbroj aute koje u jednom trenu vidis na ekranu. Onda izbroji aute u guzvi u Urban Jungle na nekom raskriziju. Sada pokusaj shvatiti sto koji engine mora racunati. Da ne govorim da se ovdje ne brine o par auta koji se vrte u krug po stazi, nego o cijelom prometu i van onoga sto vidis na ekranu. Koliko god da je jos nesavrsen, to je nimalo banalna stvar i tesko ces naci ijedan primjer u praksi (izuzev skupih profi prometnih simulatora) gdje vozila po gradu bas voze po pravilima.
Da, slazem se. Ali zato postoji optimizacija, i zato se odredene stvari u praksi rade u cistom kodu, a ne u grafickim razvojnim okolinama. Tako da se u biti sam kod optimizira do krajnjih granica, i ubrza. Tu se vidi razlika izmedu onih koji rade u samom kodu, i onih koji rade u graf. sucelju. Npr, ovaj forum kao default install treba jedno 40% vise bandwitha po postu, i 50% vise procesorskog vremena nego sto treba sada kad sam temeljito procesljao kod i opprilicno toga prepisao i doradio na efektivniji nacin. Optimizacija, samo to...
"Druga, ta voznja po pravilima...." - !??!!? To je osnova ideja i razlog zasto se uopce islo u projekt! Ovo je edukativni projekt prometne preventive. Inicijator su AK Rijeka i nasa udruga s ciljem povecanja prometne kulture, a ne da se napravi arkada za zabavu.
Da, znam zasto ova igra postoji. Ali to ne mijenja to da su cesto ta pravila suplja. Prolaz kroz crveno, nema reakcije. Prolaz kroz zeleno, kazna. I to se desilo vise nego jednom. U biti toliko puta da je jednostavno iritantno igrati igru. Kad se takvi bugovi poprave, onda necu reci nista. Da ne dodam AI vozila koja sama od sebe stanu nasred ceste, ne krecu na zeleno, ceto skrenu iz suprotne trake u moju... list goes on. Bugovi, treba ih izbaciti van...
Fakat te ne kuzim, sto bi ti - jos jedan GTA ili Need For Speed? Za koga? Igre te klase imaju proracune od 100-150 miliona dolara i na njima rade profesionalni dobro placeni timovi od po stotinjak ljudi po par godina. Ocekujes da je grupica entuzijasta iz Rijeke trebala konkurirati tome radeci u slobodno vrijeme?!?!
Hah, cmon budi ozbiljan. GTA i NFS su vise manje ok igre, ali fali im fizika. A jasno je da sami ne mozete tako nesto napraviti. Ili mozda se moze? Uzmimo za primjer fps zanr, i Serious Sama. Mozda se moze. Oni su to pokazali primjerom. Ali nemoj me krivo shvatiti, za sto je namijenjena, ova igra ispunjava funkciju solidno. Ali da nije doradena do levela do kojeg moze biti, to je ocito.
Ovo nije komercijalna igra i za nju se ne trazi novac. Zapadne igre platit ces 300-400 kuna u trgovinu, ovo je poklonjeno svima besplatno.
To znam. I pohvalno je vidjeti to. I btw nemoj misliti da lupam po necemu sto ne znam. Par clanova tima koji rade na igri - znam ih dosta dobro. I znam kakav je Urban Jungle bio u ranoj fazi, tako da je ovo sada prilicno dobro.