www.quartermile.ws Forum
June 19, 2026, 04:32:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: e-mail: forum{et}quartermile.ws

Home   Help Search Login Register Chat  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Urban Jungle  (Read 15634 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #60 on: March 17, 2006, 11:32:14 AM »

Green Beast, vjerojatno si propustio cijelu ideju projekta. Prije svega ta igra uopce nije za tvoje godiste, to je alat za ucenje prometnih propisa za djecu, "edukativna prometna simulacija" - kako su izvjestili mediji.

Zahtjevi za grafikom su minimalni, a mozda si zaboravio kako su zapravo izgledale igre iz doba Pentiuma 500 MHz. Meni su isto neke stvari ostale u super sjecanju, a kada ih danas pogledam izgledaju jako skromno. Igra trazi jaci procesor tek ako imas nepodrzanu ili losu on-board grafiku. Sve se moze glatko vrtiti i na Pentiumu 3 800 uz osrednju podrzanu graficku. Generalno, mogu reci da smo dobili jako malo kritika na po tom pitanju, znaci da smo balans odlicno pogodili. Prioritet su svakako bile skole - morali smo napraviti engine tako da radi na slabijim strojevima, a ne da igra izgleda kao na Playstatitonu.

Iz tog razloga i nema uzbrdica/nizbrdica, a one su i minimalno bitne za same prometne propise. Sada se fizika racuna s 2 varijable. Onako bi se opetercenje eksponencijalno povecalo zbog z koordinate. Sada uzmi Need For Speed, pa izbroj aute koje u jednom trenu vidis na ekranu. Onda izbroji aute u guzvi u Urban Jungle na nekom raskriziju. Sada pokusaj shvatiti sto koji engine mora racunati. Da ne govorim da se ovdje ne brine o par auta koji se vrte u krug po stazi, nego o cijelom prometu i van onoga sto vidis na ekranu. Koliko god da je jos nesavrsen, to je nimalo banalna stvar i tesko ces naci ijedan primjer u praksi (izuzev skupih profi prometnih simulatora) gdje vozila po gradu bas voze po pravilima.

"Druga, ta voznja po pravilima...." - !??!!? To je osnova ideja i razlog zasto se uopce islo u projekt! Ovo je edukativni  projekt prometne preventive. Inicijator su AK Rijeka i nasa udruga s ciljem povecanja prometne kulture, a ne da se napravi arkada za zabavu.

Fakat te ne kuzim, sto bi ti - jos jedan GTA ili Need For Speed? Za koga? Igre te klase imaju proracune od 100-150 miliona dolara i na njima rade profesionalni dobro placeni timovi od po stotinjak ljudi po par godina. Ocekujes da je grupica entuzijasta iz Rijeke trebala konkurirati tome radeci u slobodno vrijeme?!?!

Ovo nije komercijalna igra i za nju se ne trazi novac. Zapadne igre platit ces 300-400 kuna u trgovinu, ovo je poklonjeno svima besplatno.

I ti ne vidis nista pozitivno?!!?!? WTF...

ww.kreativni.hr
The Green Beast
Guest
« Reply #61 on: March 17, 2006, 01:18:41 PM »

Zahtjevi za grafikom su minimalni, a mozda si zaboravio kako su zapravo izgledale igre iz doba Pentiuma 500 MHz. Meni su isto neke stvari ostale u super sjecanju, a kada ih danas pogledam izgledaju jako skromno. Igra trazi jaci procesor tek ako imas nepodrzanu ili losu on-board grafiku. Sve se moze glatko vrtiti i na Pentiumu 3 800 uz osrednju podrzanu graficku. Generalno, mogu reci da smo dobili jako malo kritika na po tom pitanju, znaci da smo balans odlicno pogodili. Prioritet su svakako bile skole - morali smo napraviti engine tako da radi na slabijim strojevima, a ne da igra izgleda kao na Playstatitonu.

Hmmm. Ne znam bas. Mozda izgledaju skromnije prema danasnjim igrama, da, ali navesti cu ti kao primjer insane, vrhunsku simulaciju off road voznje - igra ima fiziku tako pogodenu kakvu nema ni jedna danas slicna sto god oni pricali, particle simulation system je isto savrsen. Grafika je sasvim prihvatljiva, i vise od toga. E ako je min konfiguracija za takav engine 500 MHz, i 128 RAM, i graf genericka u rangu tnt2 sa 16 ram-a, onda ne znam sto reci. I jos ktome taj engine itekako dobro simulira z os, btw. Zato jer postoji puno varijacija na temu nagiba, raznih bocnih inklinacija itd. I to nije sjecanje jer moj stroj i dan danas vrti Insane bez problema, to samo govori o kvaliteti igre. Instaliraj jednom Insane, usporedi sa Urban Jungle samo grafiu i fiziku, i mislim da ne trebam vise govoriti.

Iz tog razloga i nema uzbrdica/nizbrdica, a one su i minimalno bitne za same prometne propise. Sada se fizika racuna s 2 varijable. Onako bi se opetercenje eksponencijalno povecalo zbog z koordinate. Sada uzmi Need For Speed, pa izbroj aute koje u jednom trenu vidis na ekranu. Onda izbroji aute u guzvi u Urban Jungle na nekom raskriziju. Sada pokusaj shvatiti sto koji engine mora racunati. Da ne govorim da se ovdje ne brine o par auta koji se vrte u krug po stazi, nego o cijelom prometu i van onoga sto vidis na ekranu. Koliko god da je jos nesavrsen, to je nimalo banalna stvar i tesko ces naci ijedan primjer u praksi (izuzev skupih profi prometnih simulatora) gdje vozila po gradu bas voze po pravilima.

Da, slazem se. Ali zato postoji optimizacija, i zato se odredene stvari u praksi rade u cistom kodu, a ne u grafickim razvojnim okolinama. Tako da se u biti sam kod optimizira do krajnjih granica, i ubrza. Tu se vidi razlika izmedu onih koji rade u samom kodu, i onih koji rade u graf. sucelju. Npr, ovaj forum kao default install treba jedno 40% vise bandwitha po postu, i 50% vise procesorskog vremena nego sto treba sada kad sam temeljito procesljao kod i opprilicno toga prepisao i doradio na efektivniji nacin. Optimizacija, samo to...

"Druga, ta voznja po pravilima...." - !??!!? To je osnova ideja i razlog zasto se uopce islo u projekt! Ovo je edukativni projekt prometne preventive. Inicijator su AK Rijeka i nasa udruga s ciljem povecanja prometne kulture, a ne da se napravi arkada za zabavu.

Da, znam zasto ova igra postoji. Ali to ne mijenja to da su cesto ta pravila suplja. Prolaz kroz crveno, nema reakcije. Prolaz kroz zeleno, kazna. I to se desilo vise nego jednom. U biti toliko puta da je jednostavno iritantno igrati igru. Kad se takvi bugovi poprave, onda necu reci nista. Da ne dodam AI vozila koja sama od sebe stanu nasred ceste, ne krecu na zeleno, ceto skrenu iz suprotne trake u moju... list goes on. Bugovi, treba ih izbaciti van...

Fakat te ne kuzim, sto bi ti - jos jedan GTA ili Need For Speed? Za koga? Igre te klase imaju proracune od 100-150 miliona dolara i na njima rade profesionalni dobro placeni timovi od po stotinjak ljudi po par godina. Ocekujes da je grupica entuzijasta iz Rijeke trebala konkurirati tome radeci u slobodno vrijeme?!?!

Hah, cmon budi ozbiljan. GTA i NFS su vise manje ok igre, ali fali im fizika. A jasno je da sami ne mozete tako nesto napraviti. Ili mozda se moze? Uzmimo za primjer fps zanr, i Serious Sama. Mozda se moze. Oni su to pokazali primjerom. Ali nemoj me krivo shvatiti, za sto je namijenjena, ova igra ispunjava funkciju solidno. Ali da nije doradena do levela do kojeg moze biti, to je ocito.

Ovo nije komercijalna igra i za nju se ne trazi novac. Zapadne igre platit ces 300-400 kuna u trgovinu, ovo je poklonjeno svima besplatno.

To znam. I pohvalno je vidjeti to. I btw nemoj misliti da lupam po necemu sto ne znam. Par clanova tima koji rade na igri - znam ih dosta dobro. I znam kakav je Urban Jungle bio u ranoj fazi, tako da je ovo sada prilicno dobro.
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #62 on: March 17, 2006, 11:55:49 PM »

ali navesti cu ti kao primjer insane, vrhunsku simulaciju off road voznje - igra ima fiziku tako pogodenu kakvu nema ni jedna danas slicna sto god oni pricali, particle simulation system je isto savrsen.Instaliraj jednom Insane, usporedi sa Urban Jungle samo grafiu i fiziku, i mislim da ne trebam vise govoriti.

Off-road voznja. Sve pet, ali koliko vozila imas istovremeno na ekranu? Primjeti da u Urban Jungle nisu rijetke situacije i s tridesetak vozila na ekranu, a sam engine racuna i daleko vise - gotovo cijeli kvart da bi stvar bila uvjerljiva. Ovdje se ne radi o simulaciji auta, ovdje se radi o simulaciji prometa i pravila. Potpuno je sporedno sto ne mozes driftati kao u Gran Turismu.

Da, slazem se. Ali zato postoji optimizacija, i zato se odredene stvari u praksi rade u cistom kodu, a ne u grafickim razvojnim okolinama. Tako da se u biti sam kod optimizira do krajnjih granica, i ubrza. Tu se vidi razlika izmedu onih koji rade u samom kodu, i onih koji rade u graf. sucelju. Npr, ovaj forum kao default install treba jedno 40% vise bandwitha po postu, i 50% vise procesorskog vremena nego sto treba sada kad sam temeljito procesljao kod i opprilicno toga prepisao i doradio na efektivniji nacin. Optimizacija, samo to....

E sorry, ali o cemu pricas - kakve "graficke razvojne okoline"?!?! Pa niti jedan postojeci engine nije uopce mogao vrtiti UJ (to bi bio daleko jednostavniji put - kupiti gotovo i napraviti nadgradnju) vec se moralo sve napisati od nule. Napisan je engine od pocetka i kod je odlicno optimiziran. Drugi je problem sto ga ti zapravo nemas s cime usporediti jer ne postoji nista slicno. Trebas vidjeti kako se UJ vrti kada iskljucis promet i gomile vozila.

Da, znam zasto ova igra postoji. Ali to ne mijenja to da su cesto ta pravila suplja. Prolaz kroz crveno, nema reakcije. Prolaz kroz zeleno, kazna. I to se desilo vise nego jednom. U biti toliko puta da je jednostavno iritantno igrati igru. Kad se takvi bugovi poprave, onda necu reci nista. Da ne dodam AI vozila koja sama od sebe stanu nasred ceste, ne krecu na zeleno, ceto skrenu iz suprotne trake u moju... list goes on. Bugovi, treba ih izbaciti van...

Obzirom da ne postoji bolje, ovo je prilicno postignuce. Ne zelim reci da nema bugova, ali nisu bas toliko cesti. Osim toga, mnoge od tih situacija koje iritiraju se bas na taj nacin dogode i u stvarnom zivotu. Koliko puta mi je kreten zakocio ili stao na sred ceste bez jasnog razloga itd...

Uzmimo za primjer fps zanr, i Serious Sama. Mozda se moze. Oni su to pokazali primjerom. Ali nemoj me krivo shvatiti, za sto je namijenjena, ova igra ispunjava funkciju solidno. Ali da nije doradena do levela do kojeg moze biti, to je ocito.

Ne znam kako uopce mozes usporedjivati komercijalni naslov s freewareom. U biti, shvatit cu to kao veliki kompliment.

To znam. I pohvalno je vidjeti to. I btw nemoj misliti da lupam po necemu sto ne znam. Par clanova tima koji rade na igri - znam ih dosta dobro. I znam kakav je Urban Jungle bio u ranoj fazi, tako da je ovo sada prilicno dobro.

Pa sam si napisao da ne vidis "nista pozitivno" u UJ, sada ipak vidis.  Koga poznajes?

Ja bih se pak mogao kladiti da ce proci mnogo vremena prije nego netko kod nas napise bolju i korisniju besplatnu igru.

ww.kreativni.hr
Rossi
Guest
« Reply #63 on: March 19, 2006, 05:05:04 PM »

Ma Paso svaka cast tebi i kreativnom odjelu!
Igra je odlicna, poucna i pametna. ja bi isto radje vozio 200, gazio ljude i pucao po drotovima ali to nije poanta te igre!
Pusti ove price, nemoj se uopste trudit...!
sour
Guest
« Reply #64 on: March 19, 2006, 11:35:58 PM »

Paso je bio na dnevniku danas. Čestitam::::
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #65 on: March 20, 2006, 10:21:01 AM »

Tnx obican Bas mi je drago da nas je Goran Milic pohvalio jer on i vodi Dnevnik na "osebujan" nacin, pa je vrlo gledan. Ono sto nam daje optimizam je da se ipak primjeti u javnosti i kada napravis nesto pozitivno. Obicno se u Dnevniku najlakse zavrsi ako si nekoga ubio, opljackao ili prevario.

[Edited on 3-20-0606 by Paso]

ww.kreativni.hr
Rossi
Guest
« Reply #66 on: April 02, 2006, 11:55:04 PM »

Sva sreca Paso sta nisi nikog ubio, opljacka ili silovao, napravio si (ti i ekipa)  nesto puno pametnije i korisnije.  Nemoj uopce se tlacit sa nepismenim konjima koji kritiziraju tebe i UJ!  Respect!!!

Nemoj se tlacit sa boljim kocnicanma u igri!:P:glavomuzid:
The Green Beast
Guest
« Reply #67 on: April 03, 2006, 10:47:12 AM »

..ovo je iza bilo kakvog komentara....
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #68 on: April 04, 2006, 10:46:25 AM »

Forumi su uvijek mjesto gdje mnogi kazu sve i svasta, a i mjesto gdje se cesto kaze ono sto se ne misli, ili se to kaze na vrlo nespretan nacin. Osobno nikada stvari koje se napisu na Internetu ne uzimam ozbiljno, a preporucio bih to svima.

Kakogod, mi smatramo da smo napravili vrlo pozitivnu stvar, pogotovo za nase bijedne hrvatske uvjete. Pokusat cemo nastaviti s razvojem i ispraviti sve greske, a i dodati opcije koje traze oni kojima se igra svidjela. Normalno da nismo mogli napraviti nesto sto ce se svidjeti svima, biti edukativno, pa jos i besplatno.

ww.kreativni.hr
The Green Beast
Guest
« Reply #69 on: April 04, 2006, 07:22:57 PM »

yeah istina...  to sve treba uzet sa mrvicom soli...  a i danas sam u takvom raspolozenju da bi samo nes palio, mrvio i drobio... flame mod.. tako da necu nis komentirat.. mozak ne radi pravilo trenutacno za to pa bolje da sutim....
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #70 on: April 21, 2006, 09:32:08 AM »

Danas u podne je finale drzavnog takmicenja za hrvatske srednjoskolce u Urban Jungle-u. Finali su u Discountu Ventex na Martinkovcu u podne. Pobjednik dobiva besplatan pravi vozacki ispit. Tko je znatizeljan kako voze "profesionalci" neka svrati! obican

[Edited on 4-21-0606 by Paso]

ww.kreativni.hr
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #71 on: April 22, 2006, 12:01:53 AM »

Finale natjecanja odrzano je u petak 21. travnja u Discountu Ventex na Martinkovcu u Rijeci. U finale je uslo devet ucenika 3. i 4. razreda srednjih skola, koji nemaju polozen vozacki ispit "B" kategorije, a borili su se upravo za besplatan tecaj auto-skole.

Prvu nagradu osvojila je Vedrana Crnkovic, ucenica Kemijsko-graficke skole iz Rijeke. Ona je u 30 minuta igre uspjela sakupiti 94850 bodova i time je nadmasila sjajnog drugoplasiranog - Maria Kristica koji je osvojio 91125 bodova. Dorian Krsul je odlicnom i vrlo opreznom voznjom zasluzeno osvojio trece mjesto s 87016 bodova.

Ostali finalisti su, bodovnim redom: Neven Seveljevic, Branimir Sostaric, Nikola Djuricic, Igor Lakic, Edo Turk i Andrea Semiz. Svi su pokazali zavidno poznavanje prometnih propisa i visoku razinu prometne kulture.

Nakon dodjele nagrada, ucesnici su pozvani na rucak i druzenje s autorskom ekipom. Komentari ucesnika potvrdjuju da bi ovakvih natjecanja trebalo biti vise, pa je ovo istovremeno poziv novim sponzorima da se ukljuce u ovaj edukativno-prometni projekt.

ww.kreativni.hr
Paso
Titanium
Rokie
*

« Reply #72 on: July 28, 2006, 01:15:28 AM »

Konacno! 1.02 patch je dostupan! obican

Ovo nije bitna, ali je svakako dobrodosla zakrpa. Novosti su:

- novo, trece vremensko doba - vecer, Sunce taman zalazi za Ucku, cool izgleda, tipican rijecki "kao naslikan" zalazak...

- digitalna stoperica uz analognu,

- ispravak niza bugova,

- Urban Jungle zeppelin(!) - ne, nije tu "tek tako" - ideja je da ga primjeti koji sponzor i pozeli za sebe, a mi pribavimo sredstva za dalji razvoj i prosirenja igre,

- update advergaming sadrzaja - novi oglasivaci u gradu i par novih oglasa starih sponzora.

Kao sto vidite, radi se o lezernoj ljetnoj zakrpi, a nesto ozbiljnije najavljujemo kada prodju vrucine i jesenski ispitni rokovi.

Uzivajte, javite dojmove i prijavite bugove koji se uvijek negdje provuku.
obican

ww.kreativni.hr
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #73 on: October 22, 2007, 11:05:49 PM »

Konacno BETA

http://uj.dir.hr/beta07dl/UJ_1_1_beta.rar

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Zeljko
Administrator
BARBA

AGA

« Reply #74 on: October 25, 2007, 11:10:45 PM »

Evo ga prvi pech

http://uj.dir.hr/beta07dl/UJ_1_1_beta_patch_b.rar

The First, DASTEK UNICHIP TECHNICALLY THE BEST; If you need more POWER, you need more AIR(cmf)
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to: